Πως να είσαι πάντα προετοιμασμένος για να εντοπίσεις το κινητό σου

Κάποια στιγμή όλοι έχουμε χάσει το κινητό μας γιατί το ξεχάσαμε κάπου ή δεν μπορούμε να το βρούμε γιατί το έχουμε στο αθόρυβο. Το χειρότερο σενάριο φυσικά είναι να κλαπεί η συσκευή μας. Γι’αυτό ακριβώς θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές ώστε όταν έρθει αυτή η στιγμή οι πιθανότητες να βρεθεί η συσκευή να είναι αυξημένες.

post

Σε περίπτωση που χάσεις το κινητό σου διάβασε τον αναλυτικό οδηγό εύρεση συσκευής

Συμβουλές

  • Ο κωδικός PIN της SIM δεν είναι σημαντικός, να χρησιμοποιείται πάντα κωδικό στη συσκευή ώστε να είναι πιο δύσκολο να ξεκλειδωθεί από κλέφτη ακόμα και αν αλλάξει την SIM.
  • Πάντα να έχετε ανοιχτά δεδομένα και GPS ώστε να είναι πιο εύκολη η εύρεση της συσκευής όταν αυτό χρειαστεί.
  • Μην μένετε ποτέ χωρίς δεδομένα στο κινητό γιατί εφαρμογές όπως “Google find my device” δεν θα λειτουργήσουν.
  • Μερικά UI ανάλογα με τον κατασκευαστεί δίνουν πρόσβαση στην μπάρα ειδοποιήσεων χωρίς ξεκλείδωμα της συσκευής το οποίο αποτελεί κενό ασφαλείας. Αν υπάρχει η δυνατότητα αφαιρέστε από εκεί την συντόμευση για GPS και data.
  • Με την χρήση ενός band όπως για παράδειγμα το Xiaomi Mi Band 4 ο εντοπισμός της συσκευής μπορεί να γίνει πιο άμεσα αν είναι εντός εμβέλειας. Επίσης με την χρήση κάποιου Band υπάρχει δυνατότητα ειδοποίησης από αυτό αν η συσκευή χάσει την σύνδεση Bluetooth που γίνεται περίπου στα 10 μέτρα.
Asus ZenFone 8 Android