Πληκτρολόγιο Android, οι καλύτερες εφαρμογές που υπάρχουν

Ο κόσμος του Android χαρακτηρίζεται για τις δυνατότητες παραμετροποίησης που προσφέρει μέσα από χιλιάδες εφαρμογές. Μία από αυτές είναι και η δυνατότητα αλλαγής πληκτρολογίου στο smartphone σας. Αν δεν σας ικανοποιεί αυτό με το οποίο έρχεται η συσκευή σας τότε μπορείτε να επιλέξετε κάποιο 3rd party που θα κάνει πιο αποδοτική την πληκτρολόγηση για εσάς. Σε αυτό το άρθρο σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες επιλογές για να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει.

πληκτρολόγιο Android

Πληκτρολόγιο Android Gboard για Απόλυτη ασφάλεια

Μπορείς να μην το γνωρίζεις, αλλά το πληκτρολόγιο που χρησιμοποιείς παίζει κρίσιμο ρόλο για την ασφάλεια σου. Εάν χρησιμοποιείς κάποιο αναξιόπιστο πληκτρολόγιο υπάρχει πιθανότητα οτιδήποτε πληκτρολογείς σε αυτό να πηγαίνει στους δημιουργούς της εφαρμογής. Μπορεί να είναι μηνύματα που πληκτρολογείς που δεν έχουν καμία αξία για αυτούς, αλλά αν είναι κωδικοί τότε ίσως έχουν.

Γι αυτό ακριβώς το Google Keyboard είναι η απόλυτη επιλογή αν σε ανησυχεί η ασφάλεια. Ειδικά αν χρησιμοποιείς εφαρμογές για online πληρωμές και e-banking καλό θα ήταν να επιλέξεις ένα αξιόπιστο πληκτρολόγιο Android. Ακόμα και να αλλάξεις σε Google Keyboard αν το κινητό σου χρησιμοποιεί κάποιο άλλο πληκτρολόγιο από default.


SwiftKey: Το Android πληκτρολόγιο που προβλέπει

Πληκτρολόγιο Android

Μιλάμε ίσως για το πιο δημοφιλές Android πληκτρολόγιο, καθώς η SwiftKey εφαρμογή χρησιμοποιείται από εκατομμύρια χρήστες smartphone. Αυτό που έκανε το SwiftKey να ξεχωρίσει κατευθείαν είναι η ικανότητα του να μαθαίνει τον τρόπο με τον οποίο γράφετε και να σας προτείνει την επόμενη λέξη που πιθανόν να θέλετε να πληκτρολογήσετε. Στην αρχή, φυσικά, δεν μπορεί εύκολα να προβλέψει με επιτυχία την επόμενη λέξη σας, με τον καιρό όμως πραγματικά θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό. Μου έχει τύχει να μην χρειαστεί να πατήσω ούτε ένα πλήκτρο και απλά να επιβεβαιώνω τις προβλέψεις όταν ήθελα να γράψω ένα μήνυμα, τόσο καλά με έμαθε.

Τα καλύτερα Android πληκτρολόγια

Ο ανταγωνισμός όμως στα Android πληκτρολόγια είναι μεγάλος και έτσι το SwiftKey δεν θα μπορούσε να μείνει στάσιμο και με τον καιρό προστέθηκαν και νέες δυνατότητες στην εφαρμογή. Πλέον, το SwiftKey υποστηρίζει και εισαγωγή κειμένου με swipe, ενώ δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα περίφημα emojis. Επίσης, το SwiftKey έχει εδώ και καιρό αλλάξει τον τρόπο χρέωσης του και από εκεί που ήταν επί πληρωμή, διατίθεται πλέον δωρεάν για όλα τα Android smartphones. Τα έσοδα πλέον προέρχονται από έξτρα περιεχόμενο εντός της εφαρμογής, όπως θέματα για παράδειγμα, τα οποία είναι επί πληρωμή. Τέλος, το SwiftKey υποστηρίζει και πολλά διαφορετικά layouts για να βρείτε αυτό που σας βολεύει καλύτερα.

Στην πρόβλεψη, το μεγάλο ατού του, το SwiftKey παίζει χωρίς αντίπαλη εφαρμογή, παρόλα αυτά αν είστε fan του swiping και θέλετε να εισάγετε κείμενο έτσι, το SwiftKey δεν είναι και το καλύτερο για τα ελληνικά, αυτός ο τίτλος ανήκει στο Swype. Όμως πέρα από αυτό δεν έχουμε και άλλο να του καταλογίσουμε, εκτός των περιστασιακών bugs που έχουν κάνει την εμφάνισή τους με την κυκλοφορία του Android Lollipop, αλλά τα πιο πολλά έχουν διορθωθεί, ανάλογα τη μοντέλο smartphone.


Fleksy Android πληκτρολόγιο

Όπως και το Swiftkey πριν από αυτό, έτσι και το Fleksy επιλέγει να γίνει πλέον δωρεάν smartphone εφαρμογή, προσφέροντας επί πληρωμή μόνο το επιπλέον περιεχόμενο. Πάντα το θεωρούσαμε ως ένα από τα καλύτερα Android πληκτρολόγια, οπότε τώρα που θα προσελκύσει ακόμα περισσότερο κόσμο ήρθε η ώρα να σας το παρουσιάσουμε αναλυτικά.

Android πληκτρολόγιο

Το δυνατό σημείο του Fleksy είναι η αυτόματη διόρθωση. Δεν χρησιμοποιεί κάποια μέθοδο swipe για εισαγωγή κειμένου, οπότε θα πρέπει να πληκτρολογείται κάθε γράμμα ξεχωριστά στο Android smartphone σας. Το καλό όμως είναι ότι μπορείτε να είστε πολύ απρόσεκτοι και να πληκτρολογείται χωρίς πολύ μεγάλη ακρίβεια, αλλά και πάλι το Fleksy πιθανότατα θα καταλάβει τι θέλατε να εισάγετε στο Android keyboard.

Επιπλέον, το Fleksy έχει και κάποια πολύ χρήσιμα gestures συγκριτικά από άλλα Android Keyboard, που πολύ θα θέλαμε να δούμε να ενσωματώνονται σε άλλες εφαρμογές πληκτρολογίου. Η πιο βολική από όλες είναι να κάνετε swipe από τα δεξιά προς τα αριστερά στο smartphone. Αυτό λειτουργεί ως backspace και είναι πιο βολικό από ότι σε οποιοδήποτε άλλο πληκτρολόγιο. Επίσης για να εισάγετε κενό, μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε το ανάποδο swipe, δηλαδή από αριστερά προς τα δεξιά.

πληκτρολόγιο android

Τέλος, το Fleksy app υποστηρίζει και αρκετή παραμετροποίηση η οποία περιλαμβάνει επιλογές όπως θέματα για το Android πληκτρολόγιο και πρόσθετα που θα σας βοηθήσουν να φέρετε τη Fleksy εφαρμογή στα μέτρα σας επιλέγοντας για παράδειγμα μεταξύ σειράς αριθμών ή όχι στην κορυφή των πλήκτρων, custom shortcuts και άλλα.

Όπως είπα και παραπάνω θεωρώ το Fleksy ένα από τα κορυφαία πληκτρολόγια στο Android οικοσύστημα (μαζί με Swype και SwiftKey) και αυτό γιατί όντως βελτιώνει την ταχύτητα πληκτρολόγησης σας αν έχετε φυσικά εξοικειωθεί με το smartphone σας. Αν όμως έχετε συνηθίσει κάποιο από τα άλλα δύο Android πληκτρολόγια, ειδικά το Swype, τότε η προσαρμογή στο Fleksy θα σας φανεί δύσκολη. Κατά τα άλλα όμως δεν έχουμε να του προσάψουμε τίποτα, αφού μάλιστα κατέχει και σχετικό ρεκόρ γρήγορης πληκτρολόγησης, πως μπορούμε εμείς να υποστηρίξουμε κάτι διαφορετικό;

Τώρα μάλιστα που έγινε και δωρεάν είναι η κατάλληλη ευκαιρία να το δοκιμάσετε, ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο για το Play Store και κατεβάζοντας την εφαρμογή του Fleksy στην Android συσκευή σας.

Swype Android πληκτρολόγιο (δεν υπάρχει πλέον)

Ένα από τα πιο δημοφιλή πληκτρολόγια για Android είναι το Swype το οποίο είναι και το πρώτο που έκανε διάσημη την εισαγωγή κειμένου με τη μέθοδο του swiping για smartphones. Ο τρόπος αυτός λειτουργεί ως εξής: σέρνεται  το δάχτυλό σας πάνω από τα γράμματα που θέλετε χωρίς να το σηκώσετε από την οθόνη μέχρι να σχηματίσετε τη λέξη που θέλετε, και το Swype θα καταλάβει τι γράφετε. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό που προσφέρει το Swype, διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε κι άλλες δυνατότητες της εφαρμογής.

Το πρώτο που ξεχώρισε το Swype από την αρχή ήταν το swiping για εισαγωγή, αυτό όμως το προσφέρουν και άλλα Android πληκτρολόγια πλέον, το Swype όμως παραμένει κορυφαίο στην μέθοδο αυτή όταν εισάγουμε ελληνικά, άρα ενδείκνυται γα τη χώρα μας. Επίσης, διαθέτει και το κορυφαίο Dragon dictation, όπου χρησιμοποιώντας την συγκεκριμένη λειτουργία μπορείτε να υπαγορεύετε το κείμενο στην συσκευή. Και εδώ, είναι εντυπωσιακό το πόσο καλά δουλεύει αυτό το χαρακτηριστικό στα ελληνικά.

Επίσης το Swype διαθέτει και μία πολύ δυνατή συλλογή από gestures που θα κάνουν την Android smartphone πληκτρολόγηση ακόμα πιο εύκολη. Για παράδειγμα οι λειτουργίες Select All, Cut, Copy και Paste, γνωστές και από τα Windows, εισάγονται πολύ εύκολα ως εξής: κάνοντας swipe από το πλήκτρο Swype στα γράμματα ‘A’, ‘X’, ‘C’ και ‘V’. Τέλος, υπάρχουν και κάποιες άλλες λειτουργίες που μπορεί να βρείτε ενδιαφέρουσες, όπως το ότι μπορείτε να χωρίσετε το Android keyboard στα 2 αν γράφετε σε μεγάλη οθόνη για παράδειγμα.

Η βασική διαφορά του Swype από τους ανταγωνιστές του είναι ότι δεν προσφέρεται δωρεάν. Προσωπικά πιστεύω ότι αξίζει τα €0,75 που ζητάει, όμως άλλα πληκτρολόγια για Android εξίσου καλά είναι δωρεάν. Ενώ τέλος, παρότι υπάρχει κάποια τεχνολογία πρόβλεψης της επόμενης λέξης που θα πληκτρολογήσετε, δεν φθάνει σε τίποτα τον βασιλιά των προβλέψεων -Swiftkey- που είναι σίγουρα το καλύτερο στο να μαθαίνει τις συνήθειες πληκτρολόγησης σας. Αν θέλετε να κατεβάσετε και εσείς το Swype θα το βρείτε, με κόστος €0,75 όπως προείπαμε, στον παρακάτω σύνδεσμο.

Sony

Deprecated: Function the_block_template_skip_link is deprecated since version 6.4.0! Use wp_enqueue_block_template_skip_link() instead. in /home/techvalue25452/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031