Το νέο Facebook Messenger είναι αρκετά πιο απλό

Το Facebook έκανε πράξη την υπόσχεση που είχε δώσει τον Αύγουστο του 2019 και σύντομα θα αρχίσει να απλοποιεί την εφαρμογή του Messenger για όσους την έχουν εγκαταστήσει, αφαιρώντας πολλές μη χρήσιμες λειτουργίες. Εδώ και αρκετά χρόνια η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ακολουθούσε μία πολιτική “όλα σε ένα”, γεμίζοντας τις εφαρμογές της με πάρα πολλές λειτουργίες.

νέο messenger

Σε μία προσπάθεια επανακαθορισμού του Messenger ως μία εφαρμογή με πρώτιστο στόχο την επικοινωνία, θα αφαιρεθούν από αυτό λειτουργίες όπως αυτές που αφορούν κυρίως επιχειρίσεις και δεν χρησιμοποιούνται από τους απλούς χρήστες. Παράλληλα αφαιρείτε η καρτέλα Discover από την κεντρική οθόνη της εφαρμογής, ενώ ταυτόχρονα παύει η υποστήριξη των Facebook Instant Games εντός του Messenger. Όσοι επιθυμούν να παίζουν παιχνίδια, θα έχουν αυτή την δυνατότητα μέσω του Facebook app ή μέσω της ίδιας της ιστοσελίδας του Facebook.

Δεν θέλεις να φαίνεσαι ενεργός στο Facebook;

Οι παραπάνω αλλαγές κάνουν αρκετά πιο “καθαρή” την εφαρμογή, η οποία πλέον θα διαθέτει μία καρτέλα “People” οι οποία θα χωρίζεται σε δύο υπό-καρτέλες. Η πρώτη από αυτές ονομάζεται Stories και αποτελείτε από τις “Ιστορίες” που ανεβάζουν τα άτομα που βρίσκονται στην λίστα φίλων μας, ενώ η δεύτερη με όνομα Active είναι μία λίστα με τα άτομα που είναι αυτή την στιγμή διαθέσιμα για συνομιλία.

νέο messenger

Η νέα έκδοση του Messenger αναμένεται να αρχίσει να κυκλοφορεί, με την μορφή update για την ήδη υπάρχουσα εφαρμογή, από την ερχόμενη εβδομάδα.