Εφαρμογή παρακολούθησης κινητού παιδιού και οικογένειας

Το Life360 είναι μία δωρεάν εφαρμογή για συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android και iOS. Σκοπός της είναι η παρακολούθηση της τοποθεσίας των μελών μίας οικογένειας όπως ανήλικα παιδιά ή της παρέας, σε πραγματικό χρόνο. Ας ξεκινήσουμε όπως από την αρχή.

παρακολούθηση κινητού παιδιού
  1. Εγκαθιστώντας την εφαρμογή στο κινητό, θα χρειαστεί να δημιουργηθεί λογαριασμός. Το Life360 θα ζητήσει αριθμό κινητού, όνομά, ημερομηνία γέννησης, e-mail και φυσικά έναν κωδικό της επιλογής μας.
  2. Στην συνέχεια πρέπει να δημιουργήσουμε έναν κύκλο, ή να γίνουμε μέλος σε έναν ήδη υπάρχον. Ως κύκλο ονομάζει το σύνολο των ατόμων που έχει πρόσβαση στην τοποθεσία ενός άλλου. Φυσικά δεν μπορεί ο καθένας να μπει σε όποιον κύκλο θέλει, αφού αυτό θα ήταν καταστροφικό για την ιδιωτικότητα και την ασφάλειά μας. Για να μπούμε σε έναν κύκλο θα χρειαστούμε τον εξαψήφιο κωδικό του.
  3. Μετά μπορούμε να σημαδέψουμε κάποιες τοποθεσίες στον χάρτη που επισκεπτόμαστε συχνά για να ξεκινήσει η “παρακολούθηση”. Έτσι ώστε να εμφανίζονται στον χάρτη ως “Σπίτι”, “Σχολείο”, “Φροντιστήριο”, “Δουλειά Πατέρα/Μητέρας”, “Σπίτι Γιαγιάς” η οτιδήποτε άλλο. Με αυτό τον τρόπο θα λαμβάνουμε ειδοποιήσεις όταν κάποιο μέλος του κύκλου όπως ένα παιδί, πάει στο σχολείο και αντίστοιχη ειδοποίηση όταν φύγει από αυτό και πάει σπίτι.
παρακολούθηση κινητού παιδιού εξ αποστασεως
εντόπισε την θέση του κινητού του παιδιού ή άλλων μελών της οικογένειας

Παρακολούθηση κινητού παιδιού

Το Life 360 χρησιμοποιεί τον GPS δέκτη του κινητού ή και το τηλεφωνικό δίκτυο για να δείχνει συνεχώς ζωντανή τοποθεσία των μελών του κύκλου μας στον χάρτη. Εκτός από αυτό, μας δείχνει πότε κάποιος έφτασε σε ένα σημείο και πόση ώρα έκατσε εκεί. Παράλληλα σε μία άλλη καρτέλα μπορούμε να προβάλλουμε μία λίστα που εμφανίζει όλα τα μέλη μίας οικογένειας όπως παιδιά μαζί με την τοποθεσία τους και το πότε έφτασαν σε αυτή. Έτσι κάποιος μπορεί να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή που είναι ο καθένας και να τον παρακολουθεί με ασφάλεια.

παρακολούθηση κινητού

Λειτουργία έκτακτης ανάγκης

Οι λειτουργίες του Life 360 δεν σταματούν εδώ. Αυτό μας ενημερώνει ακόμη και όταν το ποσοστό της μπαταρίας της συσκευής ενός μέλους του κύκλου μας είναι χαμηλό. Έτσι αν η συσκευή ενός παιδιού κλείσει από μπαταρία, οι γονείς το καταλαβαίνουν. Εκτός από αυτά, ιδιαίτερα χρήσιμη είναι η λειτουργία “Έκτακτης Ανάγκης”. Πατώντας αυτό το κουμπί ένα μέλος του κύκλου θα ειδοποιήσει τα υπόλοιπα πως βρίσκεται σε κίνδυνο και θα κοινοποιήσει την τοποθεσία του σε αυτά.

παρακολουθηση κινητου παδιού

Αν τα παραπάνω δεν σας κάλυψαν μέχρι στιγμής, το Life 360 διαθέτει και την δυνατότητα παροχής περισσότερων υπηρεσιών με συνδρομή. Αυτή, ανάμεσα σε άλλα, ενεργοποιεί την λειτουργία “Drive Direction” μέσω της οποίας φαίνεται σε πραγματικό χρόνο η τοποθεσία, η κατεύθυνση και η ταχύτητα, κάποιου μέλους που οδηγάει.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να τονίσουμε πως αν και η εφαρμογή είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για γονείς, ειδικά σε μεγάλες πόλεις, με το Life 360 νιώθουμε πως τα όρια της ιδιωτικότητας των παιδιών (ή και των ενηλίκων), ίσως παραβιάζονται. Η καλλιέργεια της εμπιστοσύνης μεταξύ γονιών και παιδιού φυσικά δεν μπορεί να αντικατασταθεί από καμία εφαρμογή. Ωστόσο, τα πάντα κρίνονται από το πως και πόσο θα χρησιμοποιηθεί αυτή η εφαρμογή και ποιος θα είναι ο σκοπός της χρήσης της.

OnePlus Nord Android