Εφαρμογή με παιχνίδια για να ενισχύσεις τη μνήμη σου από το κινητό

Και μόνο που χρησιμοποιείς το smartphone σου σαν εργαλείο στη καθημερινότητα, αρκεί για να εξασθενήσει τη μνήμη σου, αλλά και να κάνει τον εγκέφαλο πιο “τεμπέλη”. Θυμάται όλα τα νούμερα για εσένα, κρατάει σημειώσεις, αποθηκεύει ό,τι μπορείς να φανταστείς, χωρίς να χρειάζεται να θυμηθείς σχεδόν τίποτα. Είναι τελείως φυσιολογικό η μνήμη σου σιγά – σιγά να εξασθενεί, ακόμα και αν είσαι νέος.

Εκτός από την εφαρμογή που θα δούμε και που μπορεί να σε βοηθήσει να βελτιώσεις τη μνήμη σου, υπάρχουν και άλλοι πιο απλοί τρόποι. Ένας από αυτούς είναι να κάνεις πράγματα με διαφορετικό χέρι. Για παράδειγμα, αν πιάνεις την οδοντόβουρτσα με το δεξί χέρι, όταν αλλάξεις χέρι και τα πλένεις συχνά με το αριστερό, η μνήμη σου θα βελτιωθεί έτσι εύκολα. Ας περάσουμε όμως στην εφαρμογή!

παιχνίδι εξάσκησης μνήμης

Η εφαρμογή που ενισχύει τη μνήμη του εγκεφάλου είναι ευχάριστη στη χρήση της και είναι κατάλληλη για παιδιά και ενήλικες. Στην αρχή, χρησιμοποιεί σχήματα που πρέπει να ταιριάξεις και διάφορες άλλες έξυπνες μεθόδους για να σου ακονίσει τη μνήμη και το μυαλό. Εκτός από την ενίσχυση μνήμης, θα σε βοηθήσει να συγκεντρώνεσαι πιο εύκολα και να σκέφτεσαι πιο γρήγορα.

Δεν πρόκειται για κάποια τυχαία εφαρμογή με παιχνίδια μνήμης. Έχει δημιουργηθεί από ομάδα νευροεπιστημόνων από το ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Βερολίνου και τα τελευταία 7 χρόνια ειδικοί δουλεύουν πάνω στο project. H εφαρμογή έχει πάνω 5 εκατομμύρια downloads και πάνω από 230 χιλιάδες αξιολογήσεις, με συνολική βαθμολογία 4.5 αστέρια.

Βρες την εφαρμογή εδώ για Android.

Leave a Reply

Mην καταχωρείτε προσωπικά δεδομένα στα πεδία.