Οι πωλήσεις μίλησαν, η OnePlus ετοιμάζει οικονομικό κινητό

Σε αντίθεση με τους περισσότερους κατασκευαστές smartphone, όπως η Samsung και η Xiaomi, η OnePlus δεν έχει μεγάλη γκάμα συσκευών, wearables ή άλλων αξεσουάρ. Αυτό κυρίως οφείλεται στο ότι πρόκειται για μία αναπτυσσόμενη εταιρία, που επέλεξε να επικεντρωθεί κυρίως σε 1 τομέα. Έτσι εδώ και αρκετά χρόνια η εταιρία έχει εστιάσει αποκλειστικά στα smartphones, χωρίς να “ανοίγεται” σημαντικά ούτε σε αυτό τον τομέα. Η κινεζική εταιρία κυκλοφορεί μετρημένες συσκευές, οι οποίες σηκώνουν στις πλάτες τους το βάρος όλης της εταιρίας.

OnePlus οικονομικό

Αυτό μάλλον σύντομα θα αλλάξει, σύμφωνα με της δηλώσεις του CEO της OnePlus, Pete Lau. Όπως τόνισε, η εταιρία είναι πλέον έτοιμη να αναπτύξει και να κυκλοφορήσει περισσότερα προϊόντα. Η εμπειρία που απέκτησε η OnePlus, η τεχνογνωσία της, αλλά και το αυξημένο ανθρώπινο δυναμικό της μπορούν να στηρίξουν μία τέτοια κίνηση. Όπως ανέφερε ο ίδιος, τα πρώτα δείγματα αυτού του ανοίγματος θα γίνουν στην αγορά της Ινδίας, ενώ αργότερα τα νέα προϊόντα θα κυκλοφορήσουν στις υπόλοιπες αγορές.

Από ότι φαίνεται ο CEO της εταιρίας επιβεβαίωσε εμμέσως την ύπαρξη του OnePlus Z, μίας οικονομικής συσκευής η οποία φημολογείται πως θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο. Πρόκειται για μία λογική κίνηση από την πλευρά της OnePlus καθώς η αύξηση των τιμών των συσκευών της, δυσαρέστησε αρκετούς από όσους την στήριξαν στα πρώτα της βήματα.

Θυμίζουμε πως το OnePlus 8 Pro άγγιξε το όριο των €1000, αφήνοντας πίσω το “flagship killer” παρελθόν της εταιρίας. Αυτό το κενό φαίνεται πως θα καλυφθεί από το OnePlus Z, το οποίο θα αποτελέσει μία mid-range πρόταση που στόχο έχει να βάλει ξανά την OnePlus στην μάχη της κατηγορίας, δίπλα σε Xiaomi και Realme. Φυσικά όπως τόνισε και ο Lau, οτιδήποτε κυκλοφορήσει θα είναι σύμφωνο με τα ποιοτικά και ανταγωνιστικά στάνταρ της εταιρίας. Τέλος, πέρα από το OnePlus Z, η εταιρία ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει και τα αντίστοιχα δικά της AirPods, δηλαδή τα πρώτα της true wireless earphones.