Οι απόλυτες ναυαρχίδες έως 300€ που αξίζει να αγοράσεις μεταχειρισμένες τώρα

Η αλήθεια είναι πως η αύξηση των τιμών, αλλά και τα προβλήματα που έχει παρουσιάσει το Android 12, βάζουν εμάς τους Power Users σε σκέψη για το ποια θα μπορούσε να είναι η επόμενη συσκευή μας. Υπάρχουν κινητά εκεί έξω με Snapdragon 855 και 865 που ακόμα και σήμερα αποδίδουν εξαιρετικά και αξίζουν την προσοχή μας. Εξάλλου η διαφορά αυτών των chipset κρίνεται κυρίως στο gaming, αν τα συγκρίνουμε με τα πιο ακριβά SD888 και SD 8gen1. Για καθημερινή χρήση η διαφορά τους είναι ασήμαντη και αποδίδουν σαν πραγματικές ναυαρχίδες μέχρι και σήμερα με ελάχιστες “θυσίες”. Ας δούμε μερικά από αυτά.

  1. Sony Xperia 5: Ανακοινώθηκε το 2019, αλλά έχει αναβαθμιστεί σε Android 11, είναι ιδανική επιλογή για όσους θέλουν κινητό με μικρές διαστάσεις και είναι πλήρως αδιάβροχο. Με λίγο τύχη μπορείτε να βρείτε και το νεότερο Sony Xperia 5 II κάτω από 300€. Αν ψήνεσαι για Sony κάτω από 300€ ρίξε μία ματιά και στο Sony Xperia 1.
  2. Xiaomi Mi 9: Η τελευταία TechValue ναυαρχίδα της Xiaomi αξίζει ακόμα και σήμερα αν την βρεις σε καλή κατάσταση και είναι η πιο οικονομική επιλογή στη λίστα, αφού μπορείς να το βρεις εύκολα κάτω από 200€. Φοράει Android 11 και δυστυχώς η Xiaomi το εγκατέλειψε με ενημέρωση ασφαλείας από τον Ιούνιο του 2021, απλά απαράδεκτο. Παρόλα αυτά το Mi 9 “τσουλάει” πολύ καλά και το λογισμικό είναι σταθερό και παραμένει δυνατό και εντυπωσιακό σχεδιαστικά.
  3. LG G8S: Σίγουρα το λιγότερο εντυπωσιακό κινητό σχεδιαστικά, αλλά το πιο πλήρες. Είναι αδιάβροχο με προστασία IP68, αλλά και με στρατιωτική πιστοποίηση MIL-STD-810G, ενώ στον ήχο η παλιά καλή LG έδινε πόνο όπως μόνο αυτή ήξερε και έχει στερεοφωνικά ηχεία και ποιοτικό ήχο, κάτι που δεν βλέπαμε συχνά τότε.
  4. OnePlus 7T: Το μοναδικό κινητό της λίστας που φοράει SD855(+) και θα πάρει Android 12, για το οποίο δεν είμαι σίγουρος αν είναι για καλό! Παραμένει όμορφη συσκευή αν και χοντροκομμένη λίγο, αλλά αξίζει να της ρίξεις μία ματιά, όπως και στην υπόλοιπη σειρά OnePlus 7 σαν τελευταία επιλογή.

Για τα καλύτερα καινούργια κινητά διάβασε εδώ