Αποκλειστικά στην Κίνα η κυκλοφορία των Xiaomi Mi 10 Ultra και K30 Ultra

Δυσάρεστα είναι τα νέα για τους φίλους της Xiaomi, αφού η εταιρία αποκάλυψε πως οι νέες τις εντυπωσιακές συσκευές δεν θα γίνουν διαθέσιμες εκτός Κίνας. Ο λόγος για το εντυπωσιακό Mi 10 Ultra, με τρομερή κάμερα και ταχύτατη φόρτιση στα 120W και για το Redmi K30 Ultra, μία τρομερά ανταγωνιστικά τιμολογημένη συσκευή.

Όπως ενημέρωσε ένας εκπρόσωπος της εταιρίας την γνωστή ιστοσελίδα GSMArena, οι δύο συσκευές αφορούν αποκλειστικά την κινεζική αγορά και δεν θα έρθουν ποτέ στην δυτική αγορά. Ο ίδιος ταυτόχρονα απέκλεισε ακόμη και το ενδεχόμενο της έμμεσης κυκλοφορίας τους μέσω άλλων εταιριών, όπως γίνεται με την Pocophone. Το παραπάνω είναι αρκετά δυσάρεστο, αφού το Redmi K30 Ultra βελτιώνει ίσως το μεγαλύτερο “μειονέκτημα” του Poco F2 Pro, προσφέροντας μία AMOLED οθόνη με ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz. Φυσικά ο Snapdragon 865 δίνει την θέση του στο Dimensity 1000+ SoC, όμως θα άξιζε να δούμε τη νέα πρόταση της MediaTek στην high end κατηγορία.

Το ίδιο ενδιαφέρουσα θα ήταν και μία ενδεχόμενη κυκλοφορία του Mi 10 Ultra στην παγκόσμια αγορά, αφού όλα δείχνουν πως πρόκειται για το καλύτερο camera-phone. Η συσκευή διαθέτει έναν εντυπωσιακό αισθητήρα 48MP με F/1.85 και υποστήριξη για OIS, δίπλα στον οποίο έχουμε τον περισκοπικό φακό 48MP με F/4.1 που επιτρέπει 5x οπτικό και 120x υβριδικό zoom. Οι δύο αισθητήρες μπορούν να καταγράψουν βίντεο 8Κ, ενώ συνοδεύονται από μία ultrawide κάμερα 20MP και έναν τηλεφακό 12MP για 2x οπτικό zoom.