Μεταχειρισμένα iPhone Grade A Με Εγγύηση – Τι προσέχουμε

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πλέον παίρνουν τη μεγάλη απόφαση για να κάνουν μετάβαση από Android σε iPhone, ή ακόμα και να αποκτήσουν μία πιο ελαφρώς καινούργια συσκευή. Ως γνωστών όμως τα iPhone δεν είναι και τα πιο οικονομικά smartphones που υπάρχουν στην αγορά, οπότε είναι απολύτως λογικό χιλιάδες χρήστες να στρέφονται στην αγορά των μεταχειρισμένων η οποία όμως απαιτεί προσοχή.

Η αγορά των μεταχειρισμένων κινητών και ειδικότερα των iPhone έχει εξελιχθεί τόσο τα τελευταία χρόνια που παρέχεται μέχρι και εγγύηση για 1 χρόνο. Πιο συγκεκριμένα το buysell.gr, αλλά και το myiphoneshop.com είναι από τα καταστήματα που προσφέρουν μεταχειρισμένα iPhone Grade A, ενώ επιπρόσθετα για τις online παραγγελίες δίδεται μέχρι η δυνατότητα επιστροφής χρημάτων εντός 14 ημερών.

μεταχειρισμενα iphone

Τι Eίναι Mεταχειρισμένο iPhone Grade A;

Όσοι δεν γνωρίζεται, ένα iPhone μεταχειρισμενο ή οποιοδήποτε κινητό κατηγορίας Grade A είναι ένα άψογο μεταχειρισμένο smartphone που καλύτερο δεν γίνεται. Σημαίνει πως δεν έχει σημάδια από πτώσεις, ενώ τα ίχνη φυσιολογικής χρήσης μπορεί να είναι από ελάχιστα έως και μηδενικά. Αυτό είναι εφικτό διότι οι συσκευές είτε προέρχονται από βιτρίνες, είτε από χρήστες που πρόσεχαν την συσκευή σαν τα μάτια τους.

Παρόλα αυτά όμως η αγορά των μεταχειρισμένων iPhone απαιτεί μεγάλη προσοχή και γι’ αυτό ακριβώς η εγγύηση με διάρκεια 1 χρόνο είναι σημαντική και απαραίτητη αν θες να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Επιπρόσθετα, buysell και myiphoneshop είναι μία μικρομεσαία επιχείρηση που αν αντιμετωπήσεις κάποιο πρόβλημα η εξυπηρέτηση θα είναι πιο άμεση και όχι απρόσωπη όπως συμβαίνει με τις πιο μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων.

iPhone 11 Μεταχειρισμένα

Το πιο καινούργιο, αλλά και καλύτερο iPhone που μπορείς να βρεις αυτή την στιγμή ως μεταχειρισμένο είναι το iPhone 11. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, τα iPhone 11 μεταχειρισμενα και μη λαμβάνουν ακόμα ενημερώσεις από την Apple, κάτι αρκετά σημαντικό όταν επιλέγουμε ένα μεταχειρισμένο τηλέφωνο.


7 πράγματα πoυ πρέπει να προσέξεις κατά την αγορά μεταχειρισμένου iPhone

Του Δημήτρη Χαριτίδη

Το πήρες απόφαση και ήρθε η ώρα να κάνεις την μετάβαση και να αποκτήσεις το πολυπόθητο μηλαράκι της Apple, εάν επιλέξεις να προβείς στην αγορά μιας νέας συσκευής, όλα καλά και με γεια σου! Μην διαβάσεις καν το άρθρο, δεν σε αφορά… εάν όμως το budget σου είναι πιο περιορισμένο, η άλλη επιλογή που έχεις είναι να αποκτήσεις ένα μεταχειρισμένο iPhone, αλλά πριν από αυτό καλό είναι να ρίξεις μια ματιά στα παρακάτω που αναφέρουμε. Δεν θα ήθελες η αγορά του κινητού για το οποίο μαζεύεις χρήματα τόσο καιρό να σου βγει ξινή.

Αλλά πριν από αυτό θα πρέπει να γνωρίζετε πως δεν είναι όλα τα μοντέλα της Apple μια καλή επιλογή σε όσο καλή κατάσταση και να βρίσκεται και σε όποια τιμή και να προσφέρεται, εκτός και αν είστε ένας basic user και για κάποιο λόγο θέλετε να έχετε στην κατοχή σας ένα iPhone. Ένα τέτοιο μοντέλο είναι το iPhone 8 τώρα το γιατί, θα το αναλύσουμε σε επόμενο άρθρο.

Μεταχειρισμένο iphone

1. Ελέγχουμε το IMEI

Το πρώτο που θα πρέπει να κάνετε όταν πάρετε την συσκευή στα χέρια σας είναι ο έλεγχος του κωδικού IMEI, ώστε να σιγουρευτείτε πως το iPhone που σκοπεύετε να αγοράσετε να μην έχει δηλωθεί ως κλεμμένο ή χαμένο από τον προηγούμενο κάτοχο του. Το IMEI το βρίσκουμε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Πληροφορίες > Σειριακός αριθμός έπειτα κάνουμε τον έλεγχο στο επίσημο site της Apple.


2. Παλαιότητα μοντέλου

Καλό είναι να προτιμάμε iPhone όχι παλαιότερο 3ετίας, για τον εξής απλό λόγο… χάνει ένα μεγάλο μέρος της μεταπώλησης, ενδεχομένως η συσκευή και 4ετίας – 5ετίας θα δουλεύει απόλυτα ομαλά καθώς η Apple φροντίζει να παίρνουν update και οι αρκετά παλιότερες συσκευές της.


3. Χωρητικότητα

Προτιμάμε εκδόσεις όχι μiκρότερες από 128GB για να είμαστε λίίίγο πιο άνετοι, καθώς το iOS από μόνο του καταλαμβάνει ένα τεράστιο χώρο στο κινητό, έτσι τα giga που θα έχετε διαθέσιμα θα είναι ελάχιστα, ειδικά αν χρησιμοποιείτε αρκετές εφαρμογές και σας αρέσουν οι φωτογραφίες. Για το τελευταίο υπάρχει λύση βέβαια και δεν είναι άλλη από το iCloud, αλλά αν δεν θέλεις να έχεις αυτό το πάγιο έξοδο, δώσε κάτι παραπάνω.


4. Κατάσταση κινητού

Κάναμε έρευνα και βρήκαμε από ιδιώτη προφανώς, ένα μεταχειρισμένο iPhone που μας άρεσε από τις φωτογραφίες και η τιμή είναι η “ιδανική” για εμάς… όταν το δούμε από κοντά θα πρότεινα να μην αγνοήσεις τυχόν φθορές στο κινητό, φυσικά δεν μιλάμε για μικρογρατζουνιές. Ενδεχομένως ο προηγούμενος κάτοχος να ήταν λίγο ατζαμής με ότι αυτό μπορεί να έχει σημαίνει για την συσκευή. Και φυσικά όταν πρόκειται για ιδιώτη ελέγχουμε απαραίτητα το κινητό από κοντά για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεως.


5. Υγεία μπαταρίας

Κοιτάμε ΠΑΝΤΑ την υγεία της μπαταρίας, (Ρυθμίσεις > Μπαταρία > Υγεία μπαταρίας και φόρτιση) αν είναι κάτω από 70-75% σύντομα η μπαταρία θα θέλει αντικατάσταση και σίγουρα δεν θέλεις να επωμιστείς αυτό το κόστος αν και δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο απλά καλό είναι να το υπολογίζεις. Ούτε να ξεμένεις από μπαταρία πριν το τέλος της ημέρας. Δες πως να φορτίζεις σωστά το κινητό σου.


6. Κοιτάμε την εγγύηση

Εάν το σηκώνει η τσέπη μας και ψάχνουμε κάποιο νεότερο μοντέλο προτιμάμε εκείνο που είναι εντός εγγύησης ας είναι και λίγο πιο ακριβό, συνήθως μιλάμε για το προηγούμενο μοντέλο από αυτό που κυκλοφορεί τώρα. Συγκεκριμένα αυτή τη στιγμή που γράφεται το άρθρο Νοέμβριος 2022 μιλάμε για το iPhone 13.


7. Οθόνη

Η οθόνη είναι ίσως το πιο επίφοβο υλικό σε ένα iPhone όταν πρόκειται να αγοραστεί μεταχειρισμένο. Δεν είναι λίγοι αυτοί που στο εξωτερικό αγοράζουν μεταχειρισμένα iPhone με σπασμένες οθόνες και τις αντικαθιστούν με Κινέζικες χαμηλής ποιότητας με φτωχά χρώματα ενώ μπορεί να εμφανίσουν μέχρι και βλάβη αν δεν είναι γνήσιες. Δυστυχώς δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να εντοπίσεις κάτι τέτοιο. Θα πρέπει να βάλεις 2 ίδια μοντέλα δίπλα δίπλα να δείχνουν τα ίδια χρώματα με την ίδια φωτεινότητα και αν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ τους, εφόσον το ένα από τα δύο έχει γνήσια οθόνη, η διαφορά θα φανεί στο μάτι.


Θα πρέπει να πούμε πως όσα αναφέρουμε παραπάνω δεν είναι παρά μόνο οι βασικές πληροφορίες και πως υπάρχουν και αστάθμητοι παράγοντες για το αν θα μας “βγει καλή” μια συσκευή iPhone, λεπτομέρειες που δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε εκείνη την ώρα, όπως αν έχει αλλάξει οθόνη και μπαταρία από εξουσιοδοτημένο κατάστημα, αν είναι γνήσια τα ανταλλακτικά, εάν ο τεχνικός έχει κάνει σωστή δουλειά και η συσκευή σου έχει την αδιαβροχοποίηση που πρέπει κ.α.

Μπορείς σχεδόν να εκμηδενίσεις το όποιο ρίσκο εμπεριέχει η αγορά από κάποιον ιδιώτη και να αποκτήσεις ένα μεταχειρισμένο iPhone Grade Α με εγγύηση 12 μηνών από κατάστημα πώλησης μεταχειρισμένων.

Η επιλογή δικιά σου!

I can only show you the door...