Κόστος μεταφοράς τηλεφωνικής γραμμής

Καλώς ή κακώς αν αλλάξεις σπίτι ή ακόμα και αν μεταφέρεις την μικρή σου επιχείριση κάπου άλλου, υπάρχει μία δεδομένη χρέωση που διαφοροποιείται σε μεγάλο βαθμό ανάλογα με την εταιρεία. Φυσικά αναφέρομαι στην περίφημη χρέωση για την μεταφορά της τηλεφωνικής γραμμής. Η χρέωση παραμένει ίδια είτε έχεις μόνο σταθερό, είτε σταθερό με σύνδεση στο ίντερνετ.

Κόστος μεταφοράς γραμμής

  • Forthnet 49.90€ / 15 – 20 μέρες
  • Vodafone 50.31€ / 20 μέρες
  • Cyta 50.41€ / 20 μέρες
  • Wind 70€ / 20 μέρες
  • OTE 35€ / 7 – 20 μέρες

Το παράδοξο είναι πως ο OTE παρόλο που είναι ο πιο ακριβώς πάροχος ίντερνετ στην Ελλάδα έχει και την πιο χαμηλή χρέωση μεταφοράς γραμμής με την πιο ακριβή να είναι η Wind. Όλες οι τιμές προέρχονται από επίσημους τιμοκαταλόγους της εκάστοτε εταιρείας την περίοδο που δημοσιεύτηκε αυτό το άρθρο.

κόστος μεταφοράς γραμμής

Πόσες μέρες χρειάζονται για να ολοκληρωθεί η μεταφορά;

Όπως φαίνεται στην λίστα από πάνω, δεξιά από τις τιμές αναφέρεται και η εκτιμώμενη διάρκεια σε ημέρες. Η πιο γρήγορη εταιρεία φαίνεται να είναι ο OTE και είναι κάπως λογικό, αφού δεν εμπλέκεται κάποιος ενδιάμεσος. Για παράδειγμα αν δεν είναι στον OTE η γραμμή και χρειάζεται μεταφορά, τότε η εταιρεία θα πρέπει να πάρει “άδεια” από τον OTE για τη νέα γραμμή, που μεταφράζεται σε μεγαλύτερη καθυστέρηση.

Αυτός όμως δεν σημαίνει πως ο OTE είναι πιο γρήγορος. Δυστυχώς υπάρχουν δεκάδες περιστατικά όπου η Cosmote καθυστέρησε σχεδόν 2 μήνες να ολοκληρώσει μία απλή μεταφορά.

Τσέκαρε εδώ το Review του Wind Fiber στα 100Mbps!