Καθυστερήσεις και μείωση πωλήσεων περιμένει η Huawei

Περίεργα είναι τα τελευταία νέα για την Huawei, με πηγές να αναφέρουν πως έδωσε εντολή να σταματήσει η παραγωγή εξαρτημάτων για τις επόμενες συσκευές. Αυτό μεταφράζεται σε καθυστέρηση της παραγωγής των νέων ναυαρχίδων της εταιρίας για ένα με δύο μήνες, ωστόσο η αποκάλυψή τους θα πραγματοποιηθεί στην ώρα της.

Huawei πωλήσεις

Η παραπάνω καθυστέρηση, σύμφωνα με φήμες, οφείλετε στα προβλήματα που έχει η εταιρία με τα εργοστάσια. Πιο συγκεκριμένα αυτή την στιγμή γίνεται μία “μάχη” μεταξύ των εταιριών για να προλάβουν να καταχωρήσουν μεγάλες παραγγελίες στην TSMC που κατασκευάζει τα περισσότερα chipset. Η Huawei κατέθεσε μία παραγγελία κόστους 700 εκατομμυρίων δολαρίων, πιθανώς για τους νέους 5nm Kirin και τα 5G modem της. Ωστόσο, οι ΗΠΑ, συνεχίζοντας τον πόλεμο με την κινεζική εταιρία, προσπαθούν να ακυρώσουν την συμφωνία, πατώντας στο ότι δεν πρέπει να κατασκευάζονται chipset για την εταιρία, με αμερικανική τεχνολογία.

Όπως είναι λογικό η Huawei ψάχνει για εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση που δεν καταφέρει να κατασκευάσει τα δικά της chipset. Φυσικά, σε ένα τέτοιο σενάριο χρήσης Qualcomm ή MediaTek chip, οι συσκευές θα πρέπει να παραμετροποιηθούν αρκετά, κάτι που σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη καθυστέρηση.

Σε κάθε περίπτωση, η άνοδος της εταιρίας στην Δυτική αγορά έχει φρενάρει σημαντικά. Αυτός είναι και ο λόγος που οι προσπάθειες της Huawei έχουν επικεντρωθεί στην επέκταση στην κινεζική αγορά και στον εξοπλισμό για δίκτυα τηλεπικοινωνιών. Όλα αυτά με τους αναλυτές να εκτιμούν πτώση 10% στις πωλήσεις smartphone της εταιρίας για φέτος, ενώ η Huawei έχει μειώσει κατά 20% τις παραγγελίες της στα εργοστάσια, περιμένοντας λιγότερες πωλήσεις.

πηγή

OnePlus Nord Android