Μειώθηκε η παγκόσμια παραγωγή κινητών κατά 11%, η Xiaomi χάνει μερίδιο ξανά

Η Trendforce αποκάλυψε τα ευρήματα έρευνας που πραγματοποίησε και δεν φαίνονται και τόσο καλά για τον κλάδο των κινητών. Πιο συγκεκριμένα όπως δημοσίευσαν, ο κλάδος είδε μείωση 0,9% μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου, ενώ η συνολική ετήσια μείωση άγγιξε το 11%.

Σύμφωνα με την έρευνα αυτό οφείλεται στο γεγονός πως οι εταιρείες φέτος επικεντρώθηκαν πιο πολύ στο να προωθήσουν τις υπάρχουσες συσκευές που έχουν ήδη παραχθεί και όχι τις νέες. Αυτό οφείλεται στη παγκόσμια ύφεση που ως λογικό και επόμενο οδηγεί σε μειωμένες πωλήσεις.

Μείωση παραγωγής κινητών

Από την άλλη βέβαια είναι απογοητευτικό να βλέπουμε τις εταιρείας να μην κάνουν καμία πραγματική προσπάθεια να πουλήσουν τις λίγο πιο παλιές συσκευές τους ανακοινώνοντας επέκταση ενημερώσεων λειτουργικού για τις Android συσκευές. Είναι κάτι που αρκετοί κατασκευαστές χρειάζεται να κάνουν, αφού μέχρι και η Sony (κινητά) δίνει μόλις 2 ενημερώσεις λειτουργικού, ακόμα και για τις ναυαρχίδες της, ενώ από την άλλη εταιρείες όπως Samsung και όχι μόνο, προσφέρουν 3 ενημερώσεις μέχρι και για συγκεκριμένες συσκευές μεσαίας κατηγορίας.

Σχόλιο Συντάκτη
  1. Η έρευνα συνεχίζει και δείχνει πως η Samsung (κινητά) διατήρησε την θέση της ως κορυφαίος κατασκευαστής με 64,2 εκατομμύρια συσκευές και μερίδιο αγοράς 22.2%, ενώ είδε και αύξηση κατά 3.9% συγκριτικά με το προηγούμενο τρίμηνο, δηλαδή το δεύτερο του 2022.
  2. Δεύτερη έρχεται η Apple (κινητά) με 50,8 εκατομμύρια συσκευές και μερίδιο αγοράς 17.6%.
  3. Η Xiaomi (κινητά) συνεχίζει σταθερά να χάνει μερίδιο και πλέον κατέχει το 13.1% που σίγουρα είναι ένα σημαντικό νούμερο.
  4. Τέταρτη έρχεται η Oppo μαζί με τις θυγατρικές Realme και OnePlus με μερίδιο αγοράς 11.6% που είναι πολύ πιθανό στο μέλλον να ξεπεράσει την Xiaomi.
  5. Πέμπτη είναι η Vivo μαζί με την θυγατρική iQOO με μερίδιο αγοράς 8.5%.

Για τα καλύτερα κινητά μη ξεχνάτε να εμπιστεύεστε μόνο την αποκλειστική λίστα του TechValue!


Πηγή Έρευνας

Asus ZenFone 8 Android