Κορυφαίες εφαρμογές για το 2018 σύμφωνα με την Google!

Κατά τη διάρκεια του Google I/O 2018 η Google αποφάσισε να τιμήσει τις καλύτερες εφαρμογές της χρονιάς μέχρι τώρα. Το συνέδριο απευθύνεται σε developers άρα είναι λογικό σε αυτό η Google να θέλει να δείξει τις καλύτερες δημιουργίες. Για το 2018 επιλέχθηκαν 9 εφαρμογές. Τις περισσότερες δεν τις γνώριζα αλλά η λίστα φαίνεται πολύ πιο προσεγμένη φέτος σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.

καλύτερες εφαρμογές

Κάθε νικητής ανήκει και σε μία κατηγορία, η κατηγοριοποίηση όμως δεν είναι και πολύ συνηθισμένη. Κάτι που όμως το βρίσκω θετικό καθώς φαίνεται πως η Google φέτος πραγματικά ήθελε να αναδείξει τις καλύτερες εφαρμογές ασχέτως με τη δημοτικότητά τους.

Οι 9 κατηγορίες και οι νικητές

κορυφαίες εφαρμογές
  • Standout Well-Being App:

Το Sipmle Habit είναι μία εφαρμογή διαλογισμού! Υπόσχεται να μειώσει το άγχος και το στρες από τη ζωή σας. Μέσα από 5 λεπτά διαλογισμού την ημέρα θα σας προσφέρει χαλάρωση και ηρεμία. Δουλεύει άραγε; Αυτό δεν το ξέρουμε, αλλά στη Google αρέσει πολύ αυτή η εφαρμογή αφού της είχε δώσει βραβείο και πέρσι.


  • Best Accessibility Experience:

Το Be My Eyes μου ήταν άγνωστο μέχρι σήμερα αλλά διαβάζοντας για αυτό πραγματικά με εντυπωσίασε. Όπως μαρτυρά και το όνομά του, σας επιτρέπει να γίνεται τα μάτια κάποιου. Χρησιμοποιώντας την υπηρεσία μπορείτε να βοηθήσετε κάποιον με προβλήματα όρασης σε κάτι που χρειάζεται. Κυριολεκτικά γίνεστε τα μάτια του. Σαν χρήστης είστε μέρος ενός δικτύου εθελοντών. Αν δεν μπορείτε να απαντήσετε τότε άλλος εθελοντής θα μπορέσει να αναλάβει να απαντήσει την κλήση. Οπότε μην ανησυχείτε αν δεν μπορείτε να βοηθήσετε κάποια στιγμή. Η εφαρμογή αυτή φαίνεται πραγματικά καινοτόμα και δίκαια βραβεύτηκε φέτος από τη Google.


  • Best Social Impact:

Για το Khan Academy δεν χρειάζεται να πούμε πολλά λόγια. Είναι μία πλατφόρμα εκμάθησης. Μέσω αυτή μπορείτε να βρείτε μαθήματα για κάθε λογής τέχνη και δεξιότητα. Από μαθηματικά και φυσική μέχρι ιστορία της τέχνης. Και το καλύτερο είναι πως είναι δωρεάν.


  • Standout Indie:

Τον τίτλο του Indie παιχνιδιού της χρονιάς πήρε το Old Man’s Journey. Το παιχνίδι αυτό παρότι θεωρείται περιπέτειας προσφέρει αρκετές συγκινητικές στιγμές. Έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές από πολλά ξένα μέσα. Διηγείται την ιστορία της ζωής ενός ηλικιωμένου ανθρώπου μέσα από παζλ. Την ιστορία όμως την δημιουργείται εσείς παίζοντας. Αν θέλετε να το δοκιμάσετε αυτές τις μέρες είναι σε προσφορά στα 3,69€.


  • Best Community Building Game:

Άλλο ένα παιχνίδι στη λίστα που όμως όσο και αν προσπάθησα δε κατάλαβα ακριβώς τι προσφέρει. Αν το κατανοώ σωστά είναι κάτι σαν Sims όπου σου προσφέρει κάποιο βασικό σενάριο και από εκεί και πέρα εσύ αποφασίζεις για το χαρακτήρα σου. Το σίγουρο είναι πως δεν θα το εγκαταστήσω για να μάθω.


  • Best AR or VR Experience:

Στη λίστα έχουμε και μία πρόταση για τους χρήστες του mobile VR. Νικητής η αντίστοιχη εφαρμογή του BBC. Οι παραγωγές του Βρετανικού δικτύου είναι από τις κορυφαίες στον κόσμο, ειδικά στα ντοκιμαντέρ για τη φύση. Μέσα από αυτή την εφαρμογή θα μπορέσετε με τη βοήθεια του smartphone σας να μπείτε και εσείς σε αυτό τον κόσμο.


  • Standout Build for Billions Experience:

Η κατηγορία αυτή απευθύνεται σε εφαρμογές που πάνω από όλα στοχεύουν τις αναδυόμενες αγορές. Το Flipkart είναι ένα τεράστιο e-shop που δραστηριοποιείται στη αγορά της Ινδίας. Οπότε μάλλον δεν θα σας φανεί αρκετά χρήσιμο.


  • Standout Startup:

Το Canva είναι ένα site και μία εφαρμογή που λατρεύω. Αν κάνετε οποιαδήποτε δημιουργία/επεξεργασία γραφικών τότε επιβάλλεται να το δοκιμάσετε. Είναι εντελώς δωρεάν και έχει εκατοντάδες templates για να δημιουργήσετε γραφικά και εικόνες πολύ γρήγορα και εύκολα. Δες ποιες είναι κορυφαίες εφαρμογές με εικόνες φόντου για το κινητό σου.


  • Best Breakthrough Hit:

Τελευταίο είναι ακόμα ένα παιχνίδι. Στην κατηγορία αυτή επιλέψθηκε μία καινούργια εφαρμογή του Play Store που διαθέτει εξαιρετικό design και εμπειρία χρήσης. Δεν έχω δοκιμάσει το Empires & Puzzles για να σας πω την άποψή μου αλλά δεν με έψησε και τόσο από τις εικόνες.


Από την λίστα ξεχώρισα το Be My Eyes, και χρησιμοποιώ πάρα πολύ το Canva. Εσείς πόσες από τις εφαρμογές που βραβεύει η Google έχετε δοκιμάσει ή γνωρίζατε ήδη; Ποια αγαπημένη εφαρμογή σας θα θέλατε να βραβευόταν αντί για τις παραπάνω όπως για παράδειγμα την εφαρμογή ΟΠΑΠ.

πηγή

Sony