Ελληνική Αστυνομία: Σημάδεψε το κινητό σου με αιχμηρό αντικείμενο

κλοπή κινητού Ελληνική Αστυνομία

Με το κινητό μπορούμε να κάνουμε σχεδόν τα πάντα και εκεί βρίσκονται δεκάδες λεπτομέρειες σχετικά με εμάς. Ασύρματες πληρωμές, αγορές μέσω ίντερνετ, καταχωρημένες πιστωτικές, προσωπικές φωτογραφίες και όχι μόνο. Γι’αυτό και η Ελληνική αστυνομία μας συμβουλεύει ώστε να μειωθούν δραστικά οι πιθανότητες κλοπής της συσκευής μας.

Οι συμβουλές είναι πραγματικά χρήσιμες, αλλά λίγο πολύ όλοι τις γνωρίζουμε. Όπως να μην βρίσκεται το κινητό σε κοινή θέα, να μην χρησιμοποιείται σε “ύποπτα μέρη” και άλλες πολλές παρόμοιες συμβουλές. Μία από αυτές όμως μπορώ να πω ότι μου έκανε εντύπωση!

Σημάδεψε το κινητό σου με αιχμηρό αντικείμενο!

Μέσα σε όλες αυτές τις συμβουλές συμπεριλαμβάνεται μία ακόμα που παροτρύνει πολίτες να σημαδέψουν τα κινητά τους ώστε αν κλαπεί να μπορέσουν να το εντοπίσουν πιο εύκολα και υποθέτω για να δώσουν μία πιο αναλυτική περιγραφή στην Ελληνική Αστυνομία για την εύρεση της συσκευής.

Ελληνική Αστυνομία κλοπή κινητού

Δεν αμφιβάλλω καθόλου για τις συμβουλές της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν εκτός από τον JerryRigEverything που θα ήθελε να σημαδέψει το νέο του κινητό!

Αποθήκευσε το IMEI και κάλεσε το 100

Ίσως η πιο χρήσιμη συμβουλή που δίνει η Ελληνική Αστυνομία είναι να αποθηκεύσεις τον κωδικό IMEI της συσκευής σου. Πρόκειται για έναν μοναδικό αριθμό που έχει κάθε κινητό τηλέφωνο στο κόσμο. Μπορείς να το βρεις εύκολα πληκτρολογώντας *#06# στην εφαρμογή κλήσεων και αν ποτέ κλαπεί το κινητό σου να καλέσεις το 100 και να αναφέρεις το IMEI της “χαμένης” συσκευής.

Asus ZenFone 8 Android