Κινητά που υποστηρίζουν τεχνολογία ασύρματης φόρτισης

Η τεχνολογία της ασύρματης φόρτισης μπορεί να υπάρχει εδώ και χρόνια, αλλά μόλις από το 2017 ξεκίνησε να υλοποιείτε σε πιο πρακτικό και χρηστικό επίπεδο με αργά και σταθερά βήματα. Είναι πιο ευρέως γνωστή στους καταναλωτές κυρίως από τα κινητά τηλέφωνα που την υποστηρίζουν και μπορούν να φορτίζουν ασύρματα χωρίς την ανάγκη για κάποιο καλώδιο. Μάλιστα υπάρχει μία μικρή περίπτωση να υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση το κινητό σου και να μην το γνωρίζεις καθώς τα πιο πολλά δεν έρχονται με ασύρματο φορτιστή και πρέπει να αγοραστεί ξεχωριστά.

Τι θα μάθεις:

  • Ποια κινητά υποστηρίζουν ασύρματη φόρτιση.
  • Τι μειονεκτήματα έχει ή είχε.
  • Ποια ήταν τα πρώτα κινητά που χρησιμοποίησαν την τεχνολογία ασύρματης φόρτισης.

Βρες εδώ τα καλύτερα κινητά σε λίστα με τα μειονεκτήματα τους.

Η ασύρματη φόρτιση φυσικά έχει αρκετά αρνητικά, αλλά είναι σημαντικό να τονίσουμε πως τους τελευταίους μήνες έχουν ξεπεραστεί σε ικανοποιητικό βαθμό. Πιο συγκεκριμένα, το μεγαλύτερο μειονέκτημα είναι ο ρυθμός φόρτισης ο οποίος είναι αρκετά πιο αργός σε σύγκριση με την ενσύρματη φόρτιση. Όμως τους τελευταίους μήνες έχουμε δει κινητά ναυαρχίδες να πλησιάζουν την τάση φόρτισης ακόμα και την ενσύρματη!

Αυτά είναι τα καλύτερα αδιάβροχα κινητά.

Πλέον σχεδόν όλες οι ναυαρχίδες υποστηρίζουν φόρτιση χωρίς καλώδια οπότε δεν θα αναφερθούν όλα. Ας δούμε μερικά κινητά που υποστηρίζουν ασύρματη φόρτιση.

Ποια κινητά υποστηρίζουν ασύρματη φόρτιση

Ποια κινητά υποστηρίζουν ασύρματη φόρτιση

  • Xiaomi Mi 9: Έρχεται πρώτο και καλύτερο αφού παραμένει κορυφαίο flagship killer ακόμα και τώρα που δυστυχώς όμως έχει ξεπουλήσει. Υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση έως και 20W και είναι το πιο αξιόλογο TechValue κινητό στη λίστα. Πλέον σχεδόν όλα τα κινητά της σειράς Mi υποστηρίζουν ασύρματη φόρτιση όπως για παράδειγμα το Xiaomi Mi 10.
  • Samsung Galaxy S4: Ανακοινώθηκε το 2013 και ήταν από τα πρώτα κινητά της εταιρίας που υποστήριξαν ασύρματη φόρτιση. Αλλά μόνο για συγκεκριμένες αγορές και όχι για όλα μοντέλα. Ήταν τόσο αργή που ήθελε περίπου 3 με 4 ώρες για να φορτίσει πλήρως. Πλέον όλες οι ναυαρχίδες της Samsung την υποστηρίζουν και φυσικά είναι πιο γρήγορη.
  • Xiaomi Mi Mix 3: Το αναφέρω γιατί φυσικά υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση (18W), αλλά και γιατί είναι από τα ελάχιστα κινητά οπού ο ασύρματος φορτιστής συμπεριλαμβάνεται στο κουτί σε όλες τις εκδόσεις σε αντίθεση με τα υπόλοιπα.
  • Nokia 9 PureView: Η Nokia είχε “χαθεί” για αρκετό καιρό και το Nokia 9 είναι από τα πρώτα κινητά τους που υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση (10W).
  • Google Pixel 4: Τα Pixel δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν από τη λίστα αφού είναι κινητά της Google. Παρόλα αυτά άργησε να ενσωματώσει την τεχνολογία στις συσκευές της σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό.
  • LG G8X: Η LG κάθε χρόνο φαίνεται να μένει όλο και πιο πίσω σε ότι έχει να κάνει με τα κινητά της. Παρόλο που το G8X είναι νέο μοντέλο υποστηρίζει μόλις 9W ασύρματη φόρτιση.
  • Realme + OnePlu: Παρόλο που Realme και OnePlus δημιουργούν δυνατές και ανταγωνιστικές προτάσεις υστερούν σημαντικά στο κομμάτι της ασύρματης φόρτισης. Σχεδόν κανένα τους κινητό δεν έχει. H Xiaomi είναι μονόδρομος αν ψάχνεις ασύρματη φόρτιση σε μία άκρως λογική και ανταγωνιστική τιμή.

Αν σε ενδιαφέρει η αγορά κινητού από Κίνα χωρίς τελωνείο και χρεώσεις ΕΛΤΑ διάβασε τον πιο δημοφιλή οδηγό!

Xiaomi κινητά με ασύρματη φόρτιση

Τα κινητά της κινέζικης εταιρίας που υποστηρίζουν τεχνολογία φόρτισης χωρίς καλώδια είναι περισσότερα, δες μερικά από αυτά:
Xiaomi Mi 10, Mi 10 Pro, Mi 10 Lite, Mi 9, Mi 9 Pro, Mi Mix 2S, Mi Mix 3,

Asus ZenFone 8 Android