Τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα για υπολογιστή μετά από format

Όταν κάνεις Format στα Windows, είναι σαν να ξεκινάς από την αρχή. Έτσι, Θα χρειαστεί να εγκαταστήσεις ξανά όλα τα αγαπημένα σου προγράμματά, αλλά αυτή είναι επίσης μια εξαιρετική ευκαιρία να εξορθολογήσεις το σύστημά σου, εγκαθιστώντας μόνο το λογισμικό που χρειάζεσαι, αλλά και το καλύτερο για κάθε ανάγκη.

Ευτυχώς, υπάρχουν εξαιρετικές δωρεάν επιλογές που μπορούν να σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις άμεσα χωρίς να επιβαρύνεις ή μολύνεις το PC σου με όχι και τόσο έμπιστο λογισμικό. Παρακάτω θα γνωρίσεις τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα που μπορείς να εγκαταστήσεις για να το διατηρήσεις γρήγορο και καθαρό.

Τα Καλύτερα Δωρεάν Προγράμματα!

1. Browser – Φυλλομετρητής

 • Google Chrome: Ως το πιο δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης ιστού στον κόσμο, το Google Chrome είναι σχεδόν απαραίτητο για κάθε υπολογιστή. Το πιο δυνατό του χαρακτηριστικό είναι η ασφάλεια, ενώ προσφέρει ενσωματωμένη μετάφραση, διαχειριστή κωδικών μαζί με τον Google λογαριασμό σου. O Chrome μπορεί να είναι και το νούμερο 1 δωρεάν πρόγραμμα στη λίστα σου!
 • Firefox: Ο Firefox είναι γνωστός για τις γρήγορες ταχύτητες που προσφέρει, ενώ στο linux έρχεται προεγκατεστημένος σχεδόν σε κάθε διανομή.

2. Αναπαραγωγή βίντεο & ήχου

 • VLC Media Player: Το VLC είναι ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων ανοιχτού κώδικα που μπορεί να χειριστεί σχεδόν κάθε μορφή βίντεο ή ήχου. Είναι ελαφρύς, εύκολος στη χρήση και δεν απαιτεί πρόσθετους κωδικοποιητές για την αναπαραγωγή των περισσότερων αρχείων. Με τον VLC έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, ενώ δουλεύει και με αρχεία υποτίτλων.
 • Windows Media Player: Αν δεν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις υπάρχει και o Windows Media Player που βρίσκεται προεγκατεστημένος στα Windows, οπότε σε αυτή την περίπτωση δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι.

3. Επεξεργασία αρχείων γραφείου

 • Microsoft Office Online: Μπορεί το Microsoft Office να μην είναι δωρεάν, αλλά η online έκδοση του είναι! Δεν χρειάζεται καμία εγκατάσταση, μπορείς από Chrome ή τον Firefox να το χρησιμοποιήσεις όπως τα Google Doc.
 • LibreOffice: Εάν πρέπει να εργαστείτε με έγγραφα, λογιστικά φύλλα ή παρουσιάσεις, αλλά δεν θέλεις να πληρώσεις για το Microsoft Office, τότε το LibreOffice είναι μια εξαιρετική δωρεάν εναλλακτική λύση. Πρόκειται για μια πλήρως εξοπλισμένη σουίτα γραφείου που περιλαμβάνει τα προγράμματα Writer, Calc, Impress και πολλά άλλα.

4. Επεξεργασία εικόνας

 • GIMP: Το GIMP είναι το πιο ισχυρό δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας που μπορεί να κάνει τα πάντα, από τη βασική επεξεργασία φωτογραφιών μέχρι και τον προηγμένο σχεδιασμό γραφικών. Είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση του Adobe Photoshop και είναι εντελώς δωρεάν. Δεν υπάρχει λόγος να παρουσιάσουμε άλλη εναλλακτική, το GIMP είναι “μονοπώλιο”.

5. AntiMalware & Antivirus

 • Windows Defender: Το Windows Defender είναι το ενσωματωμένο λογισμικό προστασίας από ιούς και κακόβουλο λογισμικό για τα λειτουργικά συστήματα Windows. Παρέχει προστασία σε πραγματικό χρόνο από ιούς, spyware και άλλες κακόβουλες απειλές. Αποτελεί κορυφαία λύση με τακτικές ενημερώσεις και ένα φιλικό προς το χρήστη περιβάλλον εργασίας.
 • Malwarebytes: Η προστασία του υπολογιστή σου από κακόβουλο λογισμικό και malware είναι απαραίτητη και το Malwarebytes είναι ένα από τα καλύτερα διαθέσιμα δωρεάν εργαλεία. Μπορεί να σαρώσει τον υπολογιστή σας για απειλές και να τις αφαιρέσει γρήγορα και εύκολα.

6. Αποσυμπίεση και συμπίεση αρχείων

 • 7-Zip: Αν χρειάζεσαι ένα εργαλείο συμπίεσης ή αποσυμπίεσης, τότε το 7-Zip είναι μια εξαιρετική επιλογή. Υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα μορφών, συμπεριλαμβανομένων των ZIP, RAR και 7z, και είναι εύκολο στη χρήση. Είναι ένα πρόγραμμα που αργά ή γρήγορα θα χρειαστείς.

7. Γράψε Κώδικα

 • Notepad++: Το Notepad++ είναι ένας ισχυρός και ελαφρύς επεξεργαστής κειμένου που είναι ιδανικός για προγραμματιστές. Υποστηρίζει πολλαπλές γλώσσες προγραμματισμού, επισήμανση συντακτικού και μια σειρά από πρόσθετα που διευκολύνουν τον προγραμματισμό.
 • Visual Studio Code: Αν θες να γράψεις κώδικα σαν επαγγελματίας, το Visual Studio Code της Microsoft είναι η καλύτερη επιλογή. Δυνατό του σημείο τα άπειρα πρόσθετα που διαθέτει ώστε να το διαμορφώσεις ακριβώς στα μέτρα σου.

8. Καθαρισμός Υπολογιστή

 • BleachBit: Το CCleaner δεν είναι ακριβώς δωρεάν και απαιτεί άδεια χρήσης για χρήση πέραν της δοκιμαστικής περιόδου, ενώ πλέον δεν είναι και ότι καλύτερο για τον υπολογιστή σου. Το BleachBit είναι μία καλύτερη εναλλακτική ανοιχτού κώδικα που εστιάζει πιο πολύ στην ασφάλεια.

9. Καταγραφή ήχου

 • Audacity: Αν χρειάζεται να ηχογραφήσεις και να επεξεργαστείς ήχο, τότε το Audacity είναι ένα εξαιρετικό δωρεάν εργαλείο. Είναι εύκολο στη χρήση και μπορεί να χειριστεί τα πάντα, από απλές ηχογραφήσεις φωνής μέχρι μουσικά έργα πολλαπλών κομματιών.

10. Απεγκατάσταση προγραμμάτων με τον σωστό τρόπο

 • Geek Uninstaller: Η λειτουργία απεγκατάστασης που διαθέτουν τα Windows είναι κάτι παραπάνω από απαρχαιωμένη, τεχνικά μιλώντας. To Geek Uninstaller είναι ένα εργαλείο που πρέπει να υπάρχει στα Windows και να γίνονται απεγκαταστάσεις μόνο με αυτό.

11. Καταγραφή Οθόνης

 • OBS: Το OBS (Open Broadcaster Software) είναι ένα δωρεάν λογισμικό ανοικτού κώδικα που χρησιμοποιείται για την εγγραφή βίντεο και ζωντανές μεταδόσεις (live streaming). Επιτρέπει στους χρήστες να καταγράφουν και να αναμιγνύουν πολλαπλές πηγές, όπως τροφοδοσίες από κάμερες, υλικό από παιχνίδια και οθόνες επιφάνειας εργασίας.

Εν κατακλείδι, αυτά είναι μερικά από τα καλύτερα δωρεάν λογισμικά που μπορείτε να εγκαταστήσετε μετά από διαμόρφωση των Windows. Είναι όλα αξιόπιστα, εύχρηστα και μπορούν να σας βοηθήσουν να θέσετε τον υπολογιστή σας σε λειτουργία γρήγορα. Φυσικά, υπάρχουν πολλά άλλα εξαιρετικά δωρεάν προγράμματα, οπότε μη διστάσετε να εξερευνήσετε και να βρείτε αυτά που λειτουργούν καλύτερα για εσάς.