Η ZTE παρουσίασε το πρώτο smartphone με κάμερα μέσα στην οθόνη

Εδώ και αρκετά χρόνια οι μεγάλοι κατασκευαστές smartphone έχουν προσπαθήσει να μειώσουν όσο το δυνατόν τα περιττά bezel, με μοναδικό φρένο πλέον την selfie κάμερα. Μετά από αρκετές λύσεις, όπως το notch, οι pop-up καμερες και τα punch-hole, το επόμενο βήμα ήταν η ενσωμάτωση της κάμερας μέσα στην ίδια την οθόνη. Το παραπάνω αποτέλεσε στόχο αρκετών κατασκευαστών, ωστόσο μέχρι σήμερα το είχαμε δει μόνο σε πειραματικές συσκευές.

ZTE Axon 20 5G

Το παραπάνω άλλαξε σήμερα, αφού το νέο Axon 20 5G είναι η πρώτη συσκευή που θα κυκλοφορήσει κανονικά στην αγορά και θα έχει κάμερα μέσα στην οθόνη του. Η 32MP selfie κάμερα της συσκευής είναι κρυμμένη μέσα στην πανέμορφη 6.92 ιντσών OLED οθόνη της συσκευής. Το συγκεκριμένο panel διαθέτει ρυθμό ανανέωσης 90Hz, υποστηρίζει χρώματα 10bit και έχει ενσωματωμένο και αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων.

ZTE Axon 20 5G

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της συσκευής έχουμε τον γνωστό Snapdragon 765G με 6GB ή 8GB μνήμης RAM. Η κύρια κάμερα έχει μέγεθος 64MP και συνοδεύεται από έναν ultrawide αισθητήρα 8MP και δύο αισθητήρες 2MP για βάθος και macro. To ZTE Axon 20 5G έχει μπαταρία 4.220mAh και θα κυκλοφορήσει με Android 10. Για την ώρα η κυκλοφορία του έχει προγραμματιστεί μόνο για την κινεζική αγορά, με την τιμή του να ξεκινά από τα $322.

OnePlus Nord Android