Η Xiaomi ετοιμάζει συσκευή με ψηφιακό zoom 120x;

Στο κυνήγι των αριθμών στον τομέα της κάμερας φαίνεται να έχει μπει για τα καλά η Xiaomi αφού σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες η κινεζική εταιρία ετοιμάζει συσκευή που θα φτάνει τα 120x ψηφιακό zoom. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την ιστοσελίδα Xiaomishka, η Xiaomi από την αρχή του έτους εργάζεται πάνω σε ένα smartphone, με ονομασία CAS, με αισθητήρα 108MP ο οποίος θα φτάνει το εντυπωσιακό αυτό zoom.

post

Όπως αναφέρει η διαρροή η εταιρία θα τοποθετήσει με τέτοιο τρόπο τους φακούς ώστε να μπορεί να φτάσει τα 12x οπτικό zoom με τον αισθητήρα μεγέθους 108MP. Όπως είχε συμβεί και με την περίπτωση της Samsung με το 100X zoom, η Xiaomi θα ανεβάσει το zoom ψηφιακά στα 120x και θα το χρησιμοποιήσει για την προώθηση της συσκευής της. Σύμφωνα με την ίδια διαρροή, αυτή την φορά η Xiaomi δεν θα χρησιμοποιήσει αισθητήρα HMX της Samsung όπως γίνεται στις υπόλοιπες συσκευές της με 108MP κάμερες. Αντίθετα, θα χρησιμοποιηθεί ένας νέος αισθητήρας CMOS με κωδική ονομασία HM2.

Για την ώρα δεν έχουμε καμία επίσημη πληροφόρηση για τα χαρακτηριστικά ή ακόμη και την ύπαρξη αυτής της έκδοσης του Mi CC 10. Σύμφωνα με διαρροές η συσκευή θα έρθει με υποστήριξη 5G δικτύων και θα φέρει το γνωστό mid-range chipset της Qualcomm, Snapdragon 775G. Η ανακοίνωση της “μυστήριας” συσκευής της Xiaomi αναμένεται τον ερχόμενο Ιούλιο. Το μόνο σίγουρο είναι πως αν αξίζει σαν συσκευή θα μπορούμε να το αγοράσουμε μέσω του καλύτερου οδηγού για αγορές από Κίνα χωρίς τελωνείο.

OnePlus Nord Android