Η Samsung πλασάρει φωτογραφίες από DSLR για δείγματα του Galaxy A8

Η Samsung μέσα στο πλαίσιο της προώθησης του Galaxy A8 (2018), τουίταρε μερικές selfie μαζί με ένα κείμενο το οποίο ανέφερε πως το A8, τονίζει τα βασικά στοιχεία μιας φωτογραφίας, εννοώντας τα πρόσωπα μέσα σε αυτή.

Όμως, ο παρατηρητικός χρήστης του Twitter, @feliperas, βρήκε πως η φωτογραφία που ανέβηκε από την Samsung και υποτίθεται έχει τραβηχτεί με το Galaxy A8, ανήκει στις stock φωτογραφίες του Getty Photos, ανεβασμένη το 2015.

https://twitter.com/feliperas/status/1030113594413854720

Οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Samsung Brazil, επεξεργάστηκαν αναλόγως για να μη φανούν πως πρόκειται για φωτογραφίες τραβηγμένες με επαγγελματική μηχανή. Όταν ο Feliperas αναφέρθηκε στον λογαριασμό της @SamsungBrazil για να μάθει τι ακριβώς συμβαίνει, πήρε σαν απάντηση την ίδια ακριβώς φωτογραφία με την φράση: “Είναι δική μας, δεν είναι ωραία;”

Το θέμα δεν σταμάτησε εκεί, με τον Feliperas να “ξεθάβει” τις πραγματικές φωτογραφίες, με την ημερομηνία έκδοσης και την τιμή τους.

https://twitter.com/feliperas/status/1030114967230574592

Για να λήξει όλη αυτή η φασαρία, το τμήμα της Samsung Brazil δήλωσε πως πολλές από τις φωτογραφίες που δημοσιεύονται είναι από πραγματικά smartphones, αλλά αυτές οι εικόνες αποσκοπούσαν μόνο στο να εκφράσουν μια διάθεση και όχι στο να ισχυριστούν πως είναι αποτέλεσμα των επιδόσεων της κάμερας του Galaxy A8. Τελικά, η Samsung Brazil διέγραψε αυτά τα posts, αφήνοντας μόνο την απάντησή της προς τον @feliperas.

πηγή