Η Google πληρώνει χρήστες για να πραγματοποιούν “tasks”

Μπορεί ο τίτλος να φαίνεται παράξενος όμως η πληρωμή χρηστών για βοηθήσουν την Google δεν είναι κάτι νέο. Τα Google Opinion Rewards είναι μία εφαρμογή που υπάρχει εδώ και χρόνια. Μέσω αυτής, η Google πιστώνει χρήματα στο Google Play χρηστών, αρκεί εκείνοι να ολοκληρώσουν ερωτηματολόγια. Για την ιστορία η εφαρμογή δεν έχει γίνει ακόμη διαθέσιμη στην χώρα μας.

Google task mate

Το Task Mate είναι μία νέα εφαρμογή που έρχεται να εξελίξει αυτό που είδαμε πρώτη φορά στο Google Opinion Rewards. Η ιδέα της Google είναι να χρησιμοποιήσει την τεχνική του crowd-sourcing για να βελτιώσει τις πληροφορίες και τις υπηρεσίες της. Οι χρήστες θα πληρώνονται για να ολοκληρώνουν tasks. Αυτά μπορεί να είναι η ηχογράφηση προτάσεων σε μία συγκεκριμένη γλώσσα, η απομαγνητοφώνηση προτάσεων, η μετάφραση κειμένων ή ακόμη και η βελτίωση των διαθέσιμων πληροφοριών για μία επιχείρηση. Για παράδειγμα ένα task μπορεί να ζητάει από τον χρήστη να τραβήξει φωτογραφίες μία καφετέρια.

Μία βασική διαφορά του Task Mate με το Google Opinion Rewards είναι η δυνατότητα να γίνει cash-out. Δηλαδή ο χρήστης δεν είναι υποχρεωμένος να χρησιμοποιήσει την αμοιβή του μόνο στο Google Play Store, αλλά μπορεί και να τα μεταφέρει σε έναν τραπεζικό λογαριασμό.

Για την ώρα η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε Beta έκδοση και πρόσβαση σε αυτή έχουν μόνο κάτοικοι Ινδίας που έχουν λάβει πρόσκληση συμμετοχής.

OnePlus Nord Android