“Δυστυχώς, η εφαρμογή έχει σταματήσει”: Τι κάνεις αν δεις αυτό το μήνυμα στο Android!

Είναι μια ειδοποίηση την οποία μπορεί να έχεις συναντήσει αρκετές φορές με τις εφαρμογές του Android smartphone σου. Έτσι, αποφασίσαμε να συντάξουμε έναν οδηγό για αρχάριους χρήστες, ο οποίος θα εξηγεί με απλά ελληνικά τι κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση.

Τέτοιου είδους ειδοποιήσεις λαμβάνονται όταν, ενώ χρησιμοποιείς μια εφαρμογή, αυτή κλείσει ξαφνικά. Το πρόβλημα εμφανίζεται συχνότερα στις εφαρμογές των επαφών, της γκαλερί και των εφαρμογών του launcher. Η διαδικασία επιδιόρθωσης του προβλήματος είναι πάντα ίδια:

"Δυστυχώς, η εφαρμογή έχει σταματήσει": Τι κάνεις αν δεις αυτό το μήνυμα στο Android! 1

 • Ανοίγεις τις ρυθμίσεις στο smartphone σου
 • Στη συνέχεια, πήγαινε στην ενότητα Εφαρμογές
 • Βρες την εφαρμογή που προκαλεί προβλήματα και πίεσε πάνω σε αυτή
 • Εκεί θα βρεις τις επιλογές εκκαθάρισης δεδομένων και εκκαθάρισης cache (κρυφή μνήμη).

Η επιλογή της εκκαθάρισης της cache είναι εκείνη από την οποία θα πρέπει να ξεκινήσεις. Θα απαλλάξει τη συσκευή σου από αποθηκευμένα δεδομένα της εφαρμογής, που το σύστημα του Android έχει αποθηκεύσει για να εκκινεί πιο γρήγορα την κάθε εφαρμογή. Η επιλογή αυτή της εκκαθάρισης σημαίνει ότι η εφαρμογή μπορεί να ανοίγει λίγο πιο αργά πλέον, ωστόσο όμως το πρόβλημα μπορεί να λυθεί.

Η επιλογή της εκκαθάρισης των δεδομένων, θα διαγράψει όλα τα δεδομένα της εφαρμογής, ρυθμίσεις, αρχεία, λογαριασμούς που έχεις συνδέσει σε αυτήν την εφαρμογή, οπότε θα πρέπει να την χρησιμοποιήσεις ως τελευταία λύση.

"Δυστυχώς, η εφαρμογή έχει σταματήσει": Τι κάνεις αν δεις αυτό το μήνυμα στο Android! 2

Έλεγξε την κάρτα SD σου 

Αν δεν χρησιμοποιείς μια κάρτα μνήμης, αγνόησε το συγκεκριμένο βήμα.

Το techvalue.gr σου προτείνει να ελέγξεις και την κάρτα SD σου. Αν αυτή έχει χαλάσει (αστοχήσει), τότε οι εφαρμογές που γράφουν δεδομένα σε αυτήν, είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα. Για να ελέγξεις αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο, απλά αφαίρεσε την κάρτα μνήμης και άνοιξε την εφαρμογή η οποία είχε ξαφνικά σταματήσει να λειτουργεί. Αν τότε το πρόβλημα λυθεί, τότε μάλλον θα πρέπει να αγοράσεις μια νέα κάρτα.

Κάνε ένα soft reset ή αλλιώς μια απλή επανεκκίνηση

Είναι ένας ακόμη παράγοντας που μπορεί να φταίει. Αν έχεις αφήσει το smartphone σου ανοιχτό για μεγάλο χρονικό διάστημα, μια απλή επανεκκίνηση της συσκευής, μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα.

"Δυστυχώς, η εφαρμογή έχει σταματήσει": Τι κάνεις αν δεις αυτό το μήνυμα στο Android! 3

Factory reset – Επαναφορά εργοστασιακών δεδομένων 

Αν όλα τα παραπάνω δεν δουλέψουν, τότε η λύση της επαναφοράς εργοστασιακών δεδομένων είναι εκείνη στην οποία θα πρέπει να καταφύγεις. Να θυμάσαι όμως, τα δεδομένα σου θα διαγραφούν, για αυτό θα πρέπει να πάρεις οπωσδήποτε ένα backup.

Στην περίπτωση που η εφαρμογή που δεν λειτουργεί είναι το Google Play:

 • Κάνε εκκαθάριση της cache (δες παραπάνω πως γίνεται)
 • Διέγραψε τα δεδομένα της εφαρμογής (δες παραπάνω πως γίνεται)
 • Απεγκατέστησε τυχόν updates του Google Play

Τα ίδια βήματα ισχύουν και για την εφαρμογή Google Play Services.

από: androidpit.com

 

 

 

4 Comments

 1. Anonymous 08/04/2019
 2. Anonymous 07/01/2019
 3. Anonymous 29/07/2018
 4. Anonymous 26/06/2018

Leave a Reply