Δυστυχώς η εφαρμογή έχει σταματήσει: Τι κάνεις αν δεις αυτό το μήνυμα

Συνοπτική περιγραφή οδηγού:

 • Αν κάποια εφαρμογή κολλάει, τερματίζει ή σταματάει να αποκρίνεται από μόνη της τότε δοκίμασε τις παρακάτω λύσεις.
 • Ισχύει για όλες τις εφαρμογές, είτε πρόκειται για την εφαρμογή της κάμερας, του Google Play Store ή οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή.
η εφαρμογή διακόπτεται επανειλημμένα

Είναι μια ειδοποίηση την οποία μπορεί να έχεις συναντήσει αρκετές φορές με τις εφαρμογές του Android smartphone σου. Έτσι, αποφασίσαμε να συντάξουμε έναν οδηγό για αρχάριους χρήστες, ο οποίος θα εξηγεί με απλά Ελληνικά τι κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση.

Τέτοιου είδους ειδοποιήσεις λαμβάνονται όταν, ενώ χρησιμοποιείς μια εφαρμογή, αυτή κλείσει ξαφνικά. Το πρόβλημα εμφανίζεται συχνότερα στις εφαρμογές των επαφών, της γκαλερί και των εφαρμογών του launcher. Η διαδικασία επιδιόρθωσης του προβλήματος είναι πάντα ίδια.

“Η εφαρμογή διακόπτεται επανειλημμένα”, λύση:

 • Ανοίγεις τις ρυθμίσεις στο smartphone σου
 • Στη συνέχεια, πήγαινε στην ενότητα Εφαρμογές
 • Βρες την εφαρμογή που προκαλεί προβλήματα και πίεσε πάνω σε αυτή
 • Εκεί θα βρεις τις επιλογές εκκαθάρισης δεδομένων και εκκαθάρισης cache (κρυφή μνήμη).
Η εφαρμογή σταματάει να λειτουργεί

Η επιλογή της εκκαθάρισης της cache είναι εκείνη από την οποία θα πρέπει να ξεκινήσεις. Θα απαλλάξει τη συσκευή σου από αποθηκευμένα δεδομένα της εφαρμογής, που το σύστημα του Android έχει αποθηκεύσει για να εκκινεί πιο γρήγορα την κάθε εφαρμογή. Η επιλογή αυτή της εκκαθάρισης σημαίνει ότι η εφαρμογή μπορεί να ανοίγει λίγο πιο αργά πλέον, ωστόσο όμως το πρόβλημα μπορεί να λυθεί.

Η επιλογή της εκκαθάρισης των δεδομένων, θα διαγράψει όλα τα δεδομένα της εφαρμογής, ρυθμίσεις, αρχεία, λογαριασμούς που έχεις συνδέσει σε αυτήν την εφαρμογή, οπότε θα πρέπει να την χρησιμοποιήσεις ως τελευταία λύση.

Έλεγξε κάρτα SD

Αν δεν χρησιμοποιείς μια κάρτα μνήμης, αγνόησε το συγκεκριμένο βήμα.

Έλεγξε και την κάρτα SD σου. Αν αυτή έχει χαλάσει ή υπολειτουργεί, τότε οι εφαρμογές που γράφουν δεδομένα σε αυτήν είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα. Για να ελέγξεις αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο, απλά αφαίρεσε την κάρτα μνήμης και άνοιξε την εφαρμογή η οποία είχε ξαφνικά σταματήσει να λειτουργεί. Αν τότε το πρόβλημα λυθεί, τότε μάλλον θα πρέπει να αγοράσεις μια νέα κάρτα.

Soft reset ή επανεκκίνηση

Είναι ένας ακόμη παράγοντας που μπορεί να φταίει. Αν έχεις αφήσει το smartphone σου ανοιχτό για μεγάλο χρονικό διάστημα, μια απλή επανεκκίνηση της συσκευής, μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα.

Factory reset – Επαναφορά εργοστασιακών δεδομένων 

Αν όλα τα παραπάνω δεν δουλέψουν, τότε η λύση της επαναφοράς εργοστασιακών δεδομένων είναι εκείνη στην οποία θα πρέπει να καταφύγεις. Να θυμάσαι όμως, τα δεδομένα σου θα διαγραφούν, για αυτό θα πρέπει να πάρεις οπωσδήποτε ένα backup.

η εφαρμογή τερματίστηκε

Στην περίπτωση που η εφαρμογή που δεν λειτουργεί είναι το Google Play:

 • Κάνε εκκαθάριση της cache (δες παραπάνω πως γίνεται)
 • Διέγραψε τα δεδομένα της εφαρμογής (δες παραπάνω πως γίνεται)
 • Απεγκατέστησε τυχόν updates του Google Play

Τα ίδια βήματα ισχύουν και για την εφαρμογή Google Play Services.

Αφήστε μια απάντηση

Τα email δεν δημοσιεύονται. Ανορθόγραφα σχόλια, με κεφαλαία ή εκτός θέματος διαγράφονται.

15 Σχόλια

 1. Έχω απογοητευτεί, μου βγαίνει συνέχεια το “Δυστυχώς, η διαδικασία com.google.process.gapps έχει σταματήσει” με τέτοια συχνότητα που δεν προλαβαίνω να μπω σε Ρυθμίσεις κ.α. Πατάω το ΟΚ και ξαναβγαίνει το ίδιο μήνυμα
  Κάνει ενεργοποίηση και απενεργοποίηση συνέχεια μόνο του, έβγαλα και την SD και την κάρτα της εταιρείας αλλά συνεχίζει δύο μέρες τώρα να ανοίγει και να κλείνει μόνο του

 2. Καλημέρα
  Μου έβγαζε το ίδιο πράγμα , ακολούθησα τα βήματα αλλά μου σβήστηκαν όλα τα δεδομένα δύο περίπου μηνών!!!! Είχα αποθηκεύσει διάφορες σελίδες κ εφαρμογές , είχα αλλιώς κ τις σελίδες μπροστά κ επανήλθαν όλα στην παλιά μορφή. Μπορώ να τα επαναφέρω;;;;

 3. Έχω κατάργηση μια εφαρμογή γιατί μου είχε βγάλει ένα εικονίδιο στα ξένα και δεν καταλάβαινα τι έλεγε
  Ψάχνω για να την εγκαταστησω ξανά και δεν την βρίσκω
  Πώς μπορώ να βρω ποια ήταν

 4. εχω το macbbok pro 13,3 mid 12, παταω στο μηλο επανεκινηση η τερματισμος ομως δεν ανοιγει το παραθυρο για να πατησω οκ oυτε το finder η εφαρμογη δεν ανταποκρινεται λεει τι μπορει ν ειναι τι να κανω να το κλεισω απ το power?

 5. ευχαριστώ με σώσατε
  σε xaomi redme5 είχε κολλήσει το launcher
  χρειάστηκε να το απεγκαταστήσω και μετά εγκαταστάθηκε μόνο του
  προσοχή
  επειδή δεν μπορείς να πατήσεις το εικονίδιο για τις ρυμίσεις
  πατάς το τετραγωνάκι κάτω αριστερά και μετά στο εικονίδιο με τα 4 τετραγωνάκια πάνω δεξιά ( διαχείριση εφαρμογών ) και μετά βρίσκεις την προβληματική εφαρμογή

  1. Είχα το ίδιο πρόβλημα όπου με ταλεπωρησε για δύο μέρες. Ακολούθησα τις οδηγίες σας και τώρα όλα καλά… Ευχαριστώ.

 6. Στο tablet Lenovo που έχω εμφανίζεται διαρκώς το μήνυμα ότι η εφαρμογή Google play δυστυχώς έχει σταματήσει. Τι μπορώ να κάνω;

 7. Καλημέρα…δε μ αφήνει να κάνω τπτ από τα παραπάνω γιατί βγάζει συνέχεια αυτό το μνμ “Δυστυχώς η εφαρμογή Power Saver έχει σταματήσει”
  OK
  Παρολου που κατάφερα κ έκανα reboot το εμφανίζει πάλι. Ευχαριστώ
  Υ.γ. πρόκειται για κινητό Leagoo

 8. Σε οποια εφαρμογη και να βρισκομαι ανα πυκνα διαστγηματα ενα ασπρο πλαισιο πεταγετε το οποιο γραφει οτι οι υπηρεσιες google play διακοπηκαν.Η επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεω ειναι μονοδρομος;

 9. Εμένα τώρα τελευταία, μου βγάζει συνέχεια στα καλά καθούμενα αυτό το μήνυμα, συνήθως όποτε μπαίνω σ’ ένα παιχνίδι που έχω κατεβάσει από κει. Κι έχω κάνει διαγραφή προσωρινής μνήμης, έκανα αναγκαστική διακοπή, κατάργηση εγκατάστασης ενημερώσεων και αργότερα απενεργοποίησα τη συσκευή και την ξανάνοιξα, αλλά πάλι τα ίδια μου δείχνει! Τι άλλο να κάνω;! Αν έχει κάποιος μια πρότερη λύση, ας μου την πει.

 10. πέρα απο το πρώτο (clear cache/clear data) τα άλλα ΔΕΝ τα κάνετέ. Για όνομα του Θεού δεν είναι λύση τα υπόλοιπα. Χειρότερα θα γίνουν.