Οδηγίες για ηλεκτρονική δήλωση παρουσίας ΟΑΕΔ

Μόλις την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020 ενεργοποιήθηκε η νέα ηλεκτρονική μέθοδος δήλωσης παρουσίας του ΟΑΕΔ και όπως γίνεται συνήθως δεν υπάρχουν πουθενά οδηγίες παρά μόνο 1 “γυμνό” link με το οποίο απλά γίνεται η σύνδεση στο σύστημα…

Ευτυχώς για εσάς που διαβάζετε το άρθρο ένας φίλος χρειάστηκε να κάνει την νέα ηλεκτρονική δήλωση παρουσίας και ζήτησε την βοήθεια μου. Δεν είμαι λογιστής ή οτιδήποτε κοντά σε αυτό οπότε ακολουθήστε τις οδηγίες αποκλειστικά με δική σας ευθύνη. Ας δούμε τα βήματα.


Βήμα πρώτο: Συνδεόμαστε στην επίσημη σελίδα του ΟΑΕΔ.

ηλεκτρονική δήλωση παρουσίας ΟΑΕΔ

Βήμα Δεύτερο: Από το κεντρικό μενού δεξιά επιλέγουμε προγράμματα – Επιδοτήσεις.

ΟΑΕΔ δήλωση παρουσίας

Βήμα τρίτο: Από την καρτέλα υπαγωγές σε προγράμματα επιλέγουμε το επίδομα τακτικής ανεργίας για το οποίο θέλουμε να δηλώσουμε ηλεκτρονική παρουσία. Το πιο πιθανό είναι να βρίσκεται πάνω πάνω. Στην συνέχεια πατάμε τον “φακό”.

επίδομα ανεργίας δήλωση παρουσίας

Βήμα Τέταρτο: Αν όντως διανύεται την περίοδο που πρέπει να δηλώσετε παρουσία τότε μόνο θα εμφανιστεί αυτή η επιλογή. Πατάμε εκεί για να συνεχίσουμε.

δήλωση παρουσίας ηλεκτρονικά οαεδ

Βήμα Πέμπτο: Στο τελευταίο βήμα διαβάζουμε την υπεύθυνη δήλωση και αν συμφωνούμε με αυτή πατάμε “Ναι” και τέλος το κουμπί “Καταγραφή της παρουσίας”. Δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι άλλο, παρόλα αυτά επειδή το σύστημα είναι καινούργιο και τα λάθη που έχουν γίνει γενικότερα από τους προγραμματιστές του υπουργείου είναι πολλά, καλό είναι να πάρετε και τηλέφωνο για επιβεβαίωση.

ηλεκτρονική δήλωση παρουσίας
Asus ZenFone 8 Android