Εντοπισμός Κινητού Άμεσα | Για Android Και iPhone Συσκευές

Αν δεν θυμάσαι πού άφησες την Android ή iPhone συσκευή σου, ή στη χειρότερη περίπτωση κλάπηκε, αυτό ο οδηγός θα σε βοηθήσει να την εντοπίσεις. Πιο συγκεκριμένα, θα χρησιμοποιήσουμε την υπηρεσία που προσφέρει δωρεάν η Google για την εύρεση συσκευής και τον εντοπισμό κινητού, “find my device”.

Εντοπισμός Κινητού Android

Εφόσον δεν έχουμε στη διάθεση μας κάποια άλλη συσκευή, ο οδηγός θα ξεκινήσει με την web έκδοση της υπηρεσίας. Αυτό σημαίνει πως η διαδικασία μπορεί να γίνει και από σταθερό υπολογιστή ή laptop χρησιμοποιώντας τον Chrome ή κάποιον άλλο μοντέρνο browser.

Εφόσον έχετε Android κινητό, κατά πάσα πιθανότητα έχετε και λογαριασμό στην Google, δηλαδή email με κατάληξη gmail.com. Η διαδικασία εύρεσης συσκευής είναι παρόμοια είτε γίνεται μέσω κάποιου άλλου smartphone, είτε με την web υπηρεσία από υπολογιστή. Για την web έκδοση μπείτε εδώ και πραγματοποιήστε login με το Google account το οποίο χρησιμοποιεί η συσκευή που χάθηκε. Την εφαρμογή εντοπισμού για Android κινητά ή tablet θα τη βρείτε εδώ.

εύρεση συσκευής

Στη συνέχεια θα εμφανιστεί η παρακάτω οθόνη. Πάνω αριστερά εμφανίζονται όλα τα κινητά τα οποία είναι συνδεδεμένα με τον Google λογαριασμό. Επιλέγουμε το κινητό που θέλουμε να εντοπίσουμε και έπειτα θα εμφανιστούν 3 επιλογές όπως φαίνονται στην εικόνα. Οι ίδιες επιλογές είναι διαθέσιμες και από την εφαρμογή για Android. Ας δούμε τι κάνουν.

διαθέσιμες ενέργειες για εύρεση της συσκευής

Διαθέσιμες ενέργειες εντοπισμού

  1. Αναπαραγωγή ήχου: Με αυτή την επιλογή το κινητό θα αρχίσει να αναπαράγει πολύ ισχυρούς ήχους. Ακόμα και αν το κινητό είναι σε αθόρυβη λειτουργία δεν έχει σημασία, με αυτήν την ενέργεια θα αρχίσει να χτυπάει.
  2. Κλείδωμα: Αυτή η επιλογή μπορεί να κλειδώσει την συσκευή, αλλά και να εμφανίσει μήνυμα της επιλογής μας στην οθόνη. Για παράδειγμα, μπορεί να επιλεχθεί να εμφανιστεί το μήνυμα “Έχω χάσει το κινητό μου, παρακαλώ καλέστε άμεσα” με προσθήκη αριθμού. Με αυτήν την ενέργεια, όποιος έχει το κινητό δεν θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει, παρά μόνο να δει το μήνυμα που επιλέχθηκε.
  3. Διαγραφή: Σε περίπτωση που το κινητό έχει κλαπεί, υπάρχει επιλογή για ολική διαγραφή όλων των δεδομένων που υπάρχουν στο κινητό. Ουσιαστικά, θα κάνει επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και στην συνέχεια η συσκευή θα κλειδωθεί. Με αυτόν τον τρόπο, εάν το κάνετε έγκαιρα, τα δεδομένα δεν θα είναι εκτεθειμένα σε τρίτους. Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να βρείτε το κινητό σας και είστε σίγουροι πως έχει κλαπεί, τότε καλό θα είναι να ακολουθήσετε τη συγκεκριμένη επιλογή.
εύρεση συσκευής κλείδωμα

Προϋποθέσεις για ορθή εύρεση της συσκευής

  • Για όλες τις παραπάνω ενέργειες, η συσκευή που χάθηκε πρέπει να έχει σύνδεση στο ίντερνετ (data (δεδομένα ή WiFi). Μόνο έτσι οι παραπάνω ενέργειες θα καταφέρουν να λειτουργήσουν με επιτυχία και να οδηγήσουν στην εύρεση της. Γι’ αυτό τον λόγο, καλό θα είναι να έχετε πάντα ενεργό πακέτο δεδομένων.
  • Στον χάρτη μπορείτε να εντοπίσετε την συσκευή σας, αλλά – ακόμα και αν το βρείτε, θα είναι δύσκολο να το εντοπίσετε με ακρίβεια. Αν υποθέσουμε πως το κινητό έχει κλαπεί και το βρείτε στον χάρτη σε πυκνοκατοικημένο σημείο, θα είναι δύσκολο να βρεθεί η ακριβής τοποθεσία. Οι δέκτες GPS δουλεύουν με την βοήθεια δορυφόρων, αλλά μέσα σε κτίρια δεν πιάνουν καλά και ενδέχεται να υπάρχει απόκλιση 20 μέτρων ή και μεγαλύτερη, ανάλογα με το πόσο αξιόπιστο και σύγχρονο είναι το GPS του κινητού που έχει χαθεί.

Εντοπισμός iPhone ακόμα και αν είναι απενεργοποιημένο

Αν έχεις την “τύχη” να χάσεις κάποιο iPhone 11 ή νεότερο μοντέλο της Apple, τότε είναι πολύ πιθανό να μπορέσεις να το εντοπίσεις ακόμα και αν έχει απενεργοποιηθεί. Η Apple έχει εξελίξει αρκετά την τεχνολογία εντοπισμού στα νεότερα μοντέλα της, που μπορεί να στείλει στίγμα τοποθεσίας ακόμα και αν έχει μείνει από μπαταρία. Μάλιστα, όπως υποστηρίζει η Apple μπορούν να εντοπιστούν ακόμα και μετά από πλήρη επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων. Ο μόνος τρόπος να μην μπορεί να εντοπιστεί ένα iPhone είναι να αφαιρεθεί ο iCloud λογαριασμός του ιδιοκτήτη, κάτι σχεδόν ακατόρθωτο αφού χρειάζεται τον κωδικό ή εξειδικευμένα εργαλεία.

Σε iPhone της Apple ο εντοπισμός γίνεται με την εφαρμογή Find My, ενώ η εύρεση μπορεί να γίνει και μέσω υπολογιστή από το iCloud. Η διαδικασία είναι απλή και το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι σύνδεση στον λογαριασμό, μετά τα υπόλοιπα θα είναι απλά βήματα με μερικά κλικ.

Asus ZenFone 8 Android