Εφαρμογή για ταινίες και σειρές ώστε να ξέρεις τι έχεις δει και τι πρόκειται να βγει

Συνεχίζοντας στην ενότητα των καθημερινών reviews αγαπημένων εφαρμογών, σήμερα θα σου παρουσιάσω μια εφαρμογή για ταινίες και σειρές. Αν είσαι σαν και εμένα και λατρεύεις να βλέπεις τηλεοπτικές σειρές του εξωτερικού και ταινίες αυτή η εφαρμογή απευθύνεται σε εσένα. Θα σε βοηθήσει καταρχάς να οργανώσεις τις σειρές που παρακολουθείς, αλλά και να οργανώσεις την παρακολούθηση παλιότερων σειρών παρέχοντάς πληροφορίες για επεισόδια, όπως όνομα, σειρά προβολής κ.α.

Εφαρμογή για ταινίες και σειρές

Εφαρμογή για ταινίες και σειρές

Ξεκινώντας, θα χρειαστεί να προσθέσεις τις σειρές που βλέπεις έτσι ώστε να σου παρουσιάζει πληροφορίες για αυτές. Μετά, το πιο απλό που έχεις να κάνεις είναι να προσθέσεις το widget της εφαρμογής σε κάποια αρχική οθόνη για να βλέπεις άμεσα τα επεισόδια που πρόκειται να προβληθούν. Όταν δεις κάποιο επεισόδιο θα μπορείς να το σημειώσεις ως “watched” για να κρατάς έτσι ενημερωμένη την πρόοδό σου.

Κάτι που προσωπικά βρίσκω εξαιρετικά χρήσιμο καθώς, αν ξεκινήσω κάποια καινούργια σειρά, δεν βλέπω πάντα τα επεισόδια κοντά το ένα με το άλλο. Έτσι, αν την αφήσω για λίγο καιρό και αποφασίσω να συνεχίσω αργότερα, τότε έχω σημειωμένη και εύκολα προσβάσιμη την πρόοδό μου στην εφαρμογή για ταινίες και σειρές. Προφανώς έτσι ακριβώς δουλεύει και με τις ταινίες.

Εφαρμογή για ταινίες και σειρές

Επίσης, εντός της εφαρμογής μπορείς να βρεις και κάποια σύνοψη για κάθε επεισόδιο και χρήσιμα links προς ιστοσελίδες όπως το IMDb. Επιπλέον, η εφαρμογή για ταινίες και σειρές δημιουργεί τοπικό backup, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να κάνεις πάλι όλη την διαδικασία από την αρχή αν αλλάξεις smartphone, ενώ μπορείς ακόμα και να κάνεις sync μέσω της υπηρεσίας trakt. Τέλος, παρέχονται και κάποια πολύ ενδιαφέροντα στατιστικά, όπως για παράδειγμα πόση από τη ζωή σας έχετε χαραμίσει βλέποντας σειρές, με το προσωπικό μου ρεκόρ να είναι 154 μέρες όπως φαίνεται και από τα screenshots.

Λειτουργικό και όμορφο

Εφαρμογή για ταινίες και σειρές

Όλα τα παραπάνω συνδυάζονται σε μια όμορφα σχεδιασμένη εφαρμογή. Οι σειρές αλλά και τα επεισόδια συνοδεύονται από τα αντίστοιχα πόστερ και screencaps, ενώ εδώ και αρκετό καιρό η εφαρμογή έχει αναβαθμιστεί έτσι ώστε να ακολουθεί τις οδηγίες της Google για Material Design. Επίσης, η συγκεκριμενή εφαρμογή για ταινίες και σειρές υποστηρίζει και Tablet UI για εσένα που χρησιμοποιείς περισσότερο το τάμπλετ.

Αυτό που δεν κάνει η εφαρμογή είναι να stream-άρει περιεχόμενο (που κάποιοι λανθασμένα πιστεύουν βλέποντας την εφαρμογή στο Play Store). Όλη η χρησιμότητα που αναφέραμε παραπάνω προσφέρεται στην δωρεάν έκδοση του SeriesGuide. Ενώ αν θέλεις να στηρίξεις τον developer και να ξεκλειδώσεις και κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά υπάρχει και donate έκδοση με όνομα SeriesGuide X Pass που κοστίζει €5. Παρακάτω θα βρείς το link για την δωρεάν έκδοση της εφαρμογής. Μην ξεχνάς πως αυτή η στήλη είναι καθημερινή και θα παρουσιάζουμε από μία καινούργια εφαρμογή.

Sony