3 Καλύτερες Δωρεάν Εφαρμογές Για Επεξεργασία Φωτογραφιών το 2022

Με μία γρήγορη ματιά στο Play Store ή το App Store το μόνο σίγουρο είναι πως θα πελαγώσεις βλέπωντας εκατοντάδες δωρεάν εφαρμογές για επεξεργασία φωτογραφιών από το κινητό. Για να δοκιμάσες τόσες πολλές εφαρμογές θα χρειαστείς τουλάχιστον μέρες ολόκληρες μέχρι να καταλήξεις σε αυτή που καλύπτει τις ανάγκες.

Ενώ οι πιο αρχάριοι χρήστες είναι πολύ πιθανό να μολύνουν μέχρι την συσκευή καταβέζωντας από το Play Store όποια δωρεάν εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφίων δουν μπροστά τους. Γι’ αυτός ακριβώς σε αυτό το άρθρο μετά από έρευνα συγκεντρώσαμε τις καλύτερες δωρεάν εφαρμογές που υπάρχουν διαθέσιμες και μπορείς να χρησιμοποιήσεις άμεσα.

Αν έχεις Android ή iOS δεν έχει καμία σημασία, οι πιο πολλές εφαρμογές που παρουσιάσουμε παρακάτω, διαθέτουν εκδόσεις και για τα 2 λειτουργικά συστήματα.

Δωρεάν Εφαρμογές Για Επεξεργασία Φωτογραφιών

Δωρεάν Εφαρμογές Για Επεξεργασία Φωτογραφιών

Η αναζήτηση σου για την καλύτερη εφαρμογή επεξεργασίας εικόνας από το κινητό μόλις έφτασε στο τέλος της. Βρες παρακάτω όλες τις εφαρμογές που θα σου λύσουν τα χέρια. Κάποιες από αυτές διαθέτουν μοναδικές λειτουργίες και πολλές επιλογές για παραμετροποίηση.

1. Google Photos

Η πρώτη εφαρμογή στη λίστα είναι το Google Photos όχι γιατί είναι καλύτερη εφαρμογή, αλλά γιατί είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται ήδη προεγκατεστημένη στο κινητό σου. Προσφέρει πολλές επιλογές επεξεργασίας φωτογραφίας, ενώ οι πιο πολλές από αυτές είναι δωρεάν.

Μερικές από τις δωρεάν δυνατότητες του είναι:

  1. Αρκετά έτοιμα φίλτρα, αλλά και το “Enhance” φίλτρο που απλά βελτιώνει τις φωτογραφίες ή εικόνες όπως καλύτερα νομίζει ο αλγόριθμος της Google και τις πιο πολλές κάνει εξαιρετική δουλειά.
  2. Εύκολο κόψιμο και περιστροφή για εικόνες, φωτογραφίες, αλλά και screenshot με εικόνες μόνο με μερικές κινήσεις.
  3. Γράψε κείμενο πάνω στις εικόνες, αλλά οποιαδήποτε ζωγραφιά θες με χρώματα τις επιλογής σου.
Google photos εφαρμογή

2. Snapseed

Το Snapseed είναι αναμφίβλολα μία από τις καλύτερες εφαρμογές για επεξεργασία φωτογραφίας και εικόνας. Αν χρειάζεσαι μία ποιο εξειδικευμένη εφαρμογή τότε προτείνουμε να ξεκινήσεις με το Snapseed. Μάλιστα, κάποιες λειτουργίες που στο Google Photos είναι επί πληρωμή, στο Snapseed είναι δωρεάν.

Μερικές από τις δωρεάν δυνατότητες του είναι:

  1. Το “HDR Scape” φίλτρο κάνει εξαιρετική δουλειά βελτιώνοντες φωτογραφίες με ένα κλικ και είναι δωρεάν.
  2. Προσφέρει τόσα πολλά φίλτρα και επιλογές παραμετροποίσης μόνο με ελάχιστα κλικ, που μπορεί και να μην τα δεις όλα πότε.
  3. Με το εργαλείο “healing” μπορείς να αφαιρέσεις αντικείμενα ή πρόσωπα που δεν να φαίνονται στις φωτογραφίες σου.
  4. Για τους προχωρημένους χρήστες μπορεί να επεξεργαστεί και RAW, κάτι που δύσκολα βλέπουμε στις δωρεάν εκδόσεις των εφαρμογών.
snapseed

3. Adobe Lightroom Photo

Το Adobe Lightroom για κινητά είναι μία ισχυρή εφαρμογή και εντυπωσιακή εφαρμογή για επεξεργασία φωτογραφιών. Η εφαρμογή αποτελεί μέρος της σουίτας Adobe Creative Cloud. Προσφέρει αρκετές δωρεάν λειτουργίες που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο καθένας, αλλά η επί πληρωμή έκδοση της εφαρμογής είναι ότι καλύτερο υπάρχει.

Μερικές από τις δωρεάν δυνατότητες του είναι:

  1. Η δωρεάν έκδοση προσφέρει διάφορες δυνατότητες όπως κόψιμο, φίλτρα, αλλά και όχι μόνο.
  2. Το εργαλείο Sharpening στο μενού Detail είναι ίσως το καλύτερο που υπάρχει για να βελτιώσεις δραματικά την ευκρίνεια στις φωτογραφίες σου και υπάρχει στην δωρεάν έκδοση.
  3. Το Adobe Lightroom το προτείνουμε μόνο στους προχωρημένους χρήστες που θέλουν πλήρη παραμετροποίηση για επαγγελματικό αποτέλεσμα.
lightroom
Asus ZenFone 8 Android