Περιόρισε αυτές τις 10 εφαρμογές που εξαντλούν τη μπαταρία του κινητού σου

Η μπαταρία είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία ενός smartphone. Βασιζόμαστε στα τηλέφωνά μας για να παραμένουμε συνδεδεμένοι, αλλά αν η μπαταρία εξαντληθεί γρήγορα, αυτό μπορεί να αποτελέσει ενόχληση. Ευτυχώς, υπάρχουν διάφορα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου σας και να βεβαιωθείτε ότι διαρκεί όλη την ημέρα.

1. Απενεργοποίηση λειτουργιών που δεν χρησιμοποιούνται

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας είναι να απενεργοποιείτε το Wi-Fi, το Bluetooth και το GPS όταν δεν τα χρησιμοποιείτε. Αυτές οι λειτουργίες μπορούν να συμβάλουν στην εξάντληση την μπαταρία, ανάλογα το λειτουργικό, οπότε η απενεργοποίηση τους όταν δεν τις χρειάζεστε μπορεί να βοηθήσει στην εξοικονόμηση ενέργειας. Θα πρέπει επίσης να μειώσετε τη φωτεινότητα της οθόνης σας και να απενεργοποιήσετε την αυτόματη φωτεινότητα, καθώς και αυτό θα βοηθήσει.

2. Περιορισμός εφαρμογών από το παρασκήνιο

εξοικονόμηση μπαταρίας

Ένας άλλος τρόπος για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας είναι να απεγκαταστήσετε ή να απενεργοποιήσετε αχρησιμοποίητες εφαρμογές. Η ύπαρξη πολλών εφαρμογών που εκτελούνται στο παρασκήνιο μπορεί να εξαντλήσει γρήγορα την μπαταρία σας, οπότε είναι καλύτερο να απαλλαγείτε από τυχόν εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε. Σε πιο πρόσφατες εκδόσεις του Android, στις ρυθμίσεις και στο μενού “μπαταρία”, υπάρχει ειδική ρύθμιση με την οποία μπορείτε να επιλέξετε ποιες εφαρμογές δεν θέλετε να τρέχουν από μόνες τους στο παρασκήνιο καταναλώνοντας μπαταρία. Παρακάτω 10 εφαρμογές που καταναλώνουν αρκετή ενέργεια:

  1. Fitbit
  2. Uber
  3. Skype
  4. Instagram
  5. Facebook
  6. Airbnb
  7. Tinder
  8. Bumble
  9. WhatsApp
  10. Snapchat

Προσοχή: αν περιορίσεις εφαρμογές από το να τρέχουν στο παρασκήνιο, μπορεί να εμποδίσεις τις ειδοποιήσεις από εφαρμογές όπως το Skype.

3. Γενικότερες συμβουλές

Επιπλέον, αποφύγετε τη χρήση ζωντανών ταπετσαριών, καθώς αυτές μπορούν επίσης να καταναλώνουν πολλή ενέργεια της μπαταρίας. Ο περιορισμός της χρήσης δεδομένων στο παρασκήνιο μπορεί επίσης να συμβάλει στη διατήρηση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας, καθώς αυτό θα αποτρέψει τις εφαρμογές από τη συνεχή λήψη δεδομένων στο παρασκήνιο.

Τέλος, είναι σημαντικό να αποφεύγετε τη φόρτιση του τηλεφώνου σας κατά τη διάρκεια της νύχτας και να διατηρείτε το τηλέφωνό σας δροσερό. Η υπερφόρτιση του τηλεφώνου σας μπορεί να προκαλέσει φθορά στη μπαταρία, γι’ αυτό είναι καλύτερο να το αποσυνδέετε από την πρίζα μόλις φορτιστεί πλήρως. Επιπλέον, το να διατηρείτε το τηλέφωνό σας δροσερό μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας του, καθώς οι ακραίες θερμοκρασίες μπορεί να προκαλέσουν ταχύτερη φθορά της μπαταρίας. Τέλος, μην αφήνετε την μπαταρία σας να αδειάσει εντελώς, καθώς αυτό μπορεί επίσης να προκαλέσει φθορά στην μπαταρία με την πάροδο του χρόνου.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι η μπαταρία του τηλεφώνου σας θα διαρκεί όλη την ημέρα. Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να διατηρήσετε το τηλέφωνό σας ενεργοποιημένο και έτοιμο να λειτουργήσει όποτε το χρειάζεστε.

Chipset

Είναι γνωστό πως την καλύτερη αυτονομία προσφέρουν τα chipset της Qualcomm, οπότε αν βρίσκεσαι σε αναζήτηση αγοράς, κάντο με την καλύτερη μηχανή σύγκρισης κινητών.