8 τρόποι για να βελτιώσετε την διάρκεια ζωής της μπαταρίας σε οποιοδήποτε κινητό

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες smartphone είναι η εξάντληση της μπαταρίας. Αν είστε κάποιος που χρησιμοποιεί το τηλέφωνο αρκετά, ίσως έχετε παρατηρήσει ότι η μπαταρία αδειάζει πιο γρήγορα από το αναμενόμενο. Σε αυτή τη δημοσίευση, θα εξετάσουμε ορισμένες συμβουλές και κόλπα που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Η μάρκα δεν έχει σημασία, οι συμβουλές μπορούν να εφαρμοστούν σε Samsung, Xiaomi, OnePlus, Realme και όχι μόνο.

Οι συμβουλές έχουν σχεδιαστεί για να σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο την μπαταρία του τηλεφώνου σας, ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιείτε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας χωρίς να ανησυχείτε ότι θα ξεμείνετε.

εξοικονομηση μπαταριας

Εξοικονομήσετε μπαταρία στα smartphones:

  1. Απενεργοποιήστε την ρύθμιση Always On Display: Η ρύθμιση Always On Display ή οθόνη, είναι μια λειτουργία που διατηρεί την οθόνη ενεργή ακόμη και όταν το τηλέφωνο είναι κλειδωμένο, για να δείχνει την ώρα και άλλες ειδοποιήσεις. Αυτή η λειτουργία μπορεί να απενεργοποιηθεί στις ρυθμίσεις “Οθόνης”.
  2. Περιορίστε τα δεδομένα στο παρασκήνιο: Η χρήση εφαρμογών μπορεί να καταναλώσει σημαντική ποσότητα μπαταρίας. Μπορείτε να περιορίσετε αυτές τις εφαρμογές από το να χρησιμοποιούν δεδομένα στο παρασκήνιο, μεταβαίνοντας στις ρυθμίσεις και στη συνέχεια στις εφαρμογές μπορείτε να περιορίσετε μερικές από αυτές με προσοχή.
  3. Απενεργοποιήστε τις αχρησιμοποίητες λειτουργίες: Λειτουργίες όπως το GPS, το Bluetooth, το NFC και το Wi-Fi μπορούν να καταναλώσουν μπαταρία. Φροντίστε να απενεργοποιείτε αυτές τις λειτουργίες όταν δεν χρησιμοποιούνται.
  4. Λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας: Τα smartphones διαθέτουν λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας που μπορεί να βοηθήσει στην παράταση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας. Αυτή η λειτουργία βρίσκεται στις ρυθμίσεις “Μπαταρία”, ή στη μπάρα ειδοποιήσεων και μπορεί να προσαρμοστεί ώστε να απενεργοποιεί ορισμένες λειτουργίες που δεν είναι απαραίτητες.
  5. Περιορίστε τη χρήση εφαρμογών: Αποφύγετε τη χρήση βαριών εφαρμογών όταν δεν χρειάζεται, όπως παιχνίδια ή προγράμματα αναπαραγωγής βίντεο για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Αυτές οι εφαρμογές μπορεί να καταναλώνουν πολλή ενέργεια από την μπαταρία.
  6. Διατηρείτε το τηλέφωνό σας δροσερό: Οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να μειώσουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, γι’ αυτό φροντίστε να διατηρείτε το τηλέφωνό σας σε δροσερό μέρος και αποφύγετε να το εκθέτετε στον ήλιο για πολύ.
  7. Μειώστε τη φωτεινότητα της οθόνης: Η μείωση της φωτεινότητας της οθόνης του τηλεφώνου σας μπορεί να μειώσει σημαντικά την κατανάλωση της μπαταρίας. Μπορείτε είτε να ρυθμίσετε τη φωτεινότητα χειροκίνητα είτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία αυτόματης φωτεινότητας για να ρυθμίσετε αυτόματα τη φωτεινότητα με βάση το περιβάλλον.
  8. Διατηρείτε το τηλέφωνό σας ενημερωμένο: Η ενημέρωση του λογισμικού του τηλεφώνου σας μπορεί να σας βοηθήσει να διορθώσετε τυχόν σφάλματα που σχετίζονται με τη μπαταρία και να βελτιστοποιήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να βοηθήσετε στην παράταση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας του smartphone και να διασφαλίσετε ότι έχετε αρκετή ενέργεια για να βγάλετε τη μέρα με μία φόρτιση.