Ενίσχυση Μνήμης: Εφαρμογή με παιχνίδια και ασκήσεις για βελτίωση

Μόνο το γεγονός πως χρησιμοποιείς το smartphone σου σαν εργαλείο στη καθημερινότητα, αρκεί για να εξασθενήσει τη μνήμη σου, αλλά και να κάνει τον εγκέφαλο πιο “τεμπέλη”. Θυμάται όλα τα νούμερα για εσένα, κρατάει σημειώσεις, αποθηκεύει ό,τι μπορείς να φανταστείς, χωρίς να χρειάζεται να θυμηθείς σχεδόν τίποτα. Είναι τελείως φυσιολογικό η μνήμη σου σιγά – σιγά να εξασθενεί, ακόμα και αν είσαι νέος.

Ενίσχυση μνήμης

Εκτός από την εφαρμογή που θα δούμε και που μπορεί να σε βοηθήσει να βελτιώσεις τη μνήμη σου, υπάρχουν και άλλοι πιο απλοί τρόποι. Ένας από αυτούς είναι να κάνεις πράγματα με διαφορετικό χέρι. Για παράδειγμα, αν πιάνεις την οδοντόβουρτσα με το δεξί χέρι, όταν αλλάξεις χέρι και τα πλένεις συχνά με το αριστερό, η μνήμη σου θα βελτιωθεί έτσι εύκολα. Ας περάσουμε όμως στην εφαρμογή!

ενίσχυση μνήμης

Η εφαρμογή που ενισχύει τη μνήμη του εγκεφάλου είναι ευχάριστη στη χρήση της και είναι κατάλληλη για παιδιά και ενήλικες. Στην αρχή, χρησιμοποιεί σχήματα που πρέπει να ταιριάξεις και διάφορες άλλες έξυπνες μεθόδους για να σου ακονίσει τη μνήμη και το μυαλό. Εκτός από την ενίσχυση μνήμης, θα σε βοηθήσει να συγκεντρώνεσαι πιο εύκολα και να σκέφτεσαι πιο γρήγορα.

Δεν πρόκειται για κάποια τυχαία εφαρμογή με παιχνίδια μνήμης. Έχει δημιουργηθεί από ομάδα νευροεπιστημόνων από το ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Βερολίνου και τα τελευταία 7 χρόνια ειδικοί δουλεύουν πάνω στο project. H εφαρμογή έχει πάνω 5 εκατομμύρια downloads και πάνω από 230 χιλιάδες αξιολογήσεις, με συνολική βαθμολογία 4.5 αστέρια.

Η εφαρμογή λέγεται NeuroNation – Brain Training.


Ακόμα μία εφαρμογή με παιχνίδια μνήμης και συγκέντρωσης για να ακονίσεις το μυαλό σου

Αν δεν έχεις καλή μνήμη ή δυσκολεύεσαι να συγκεντρωθείς (όπως εγώ), τότε βρίσκεσαι στο σωστό σημείο αν ψάχνεις μια ευχάριστη λύση. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι το Android smartphone σου. Λίγο ειρωνικό βέβαια, αφού αυτό ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό που δεν έχεις καλή μνήμη. Θα σε βοηθήσει όμως να την βελτιώσεις με διάφορα παιχνίδια μνήμης.

παιχνίδια μνήμης

Παιχνίδια Μνήμης

Η συγκεκριμένη εφαρμογή περιέχει διάφορα ευχάριστα παιχνίδια, που θα σε βοηθήσουν να επιτύχεις το στόχο σου. Εκτός από το smartphone σου, θα χρειαστεί να γνωρίζεις και Αγγλικά, αφού οι οδηγίες για το κάθε παιχνίδι είναι στα Αγγλικά. Πολλά από τα παιχνίδια είναι δωρεάν, αλλά αν η εφαρμογή σου αρέσει και σε βοηθάει, μπορείς να την αγοράσεις.

Αγοράζοντας την εφαρμογή, θα έχεις διαθέσιμα πιο πολλά παιχνίδια για να βελτιώσεις τη μνήμη σου, αλλά και ειδικά επιλεγμένες ασκήσεις στα σημεία που υστερείς. Όταν χρησιμοποιήσεις την εφαρμογή για πρώτη φορά, θα σε βάλει να κάνεις ένα τεστ, ώστε να εντοπίσει τα αδύναμα σημεία σου και να έχεις πιο προσωποποιημένα παιχνίδια.

Τα παιχνίδια μνήμης που έχει είναι διαφορετικά και με διάφορα επίπεδα δυσκολίας. Κάποια μπορεί να είναι απλά drag & drop, ενώ κάποια άλλα να είναι τύπου listening. Μη σε τρομάζουν όλα αυτά! Αν ξέρεις αγγλικά, κατέβασε την εφαρμογή και δοκίμασέ την να δεις αν σου αρέσει. Επίσης, αν θες δοκιμάσεις και άλλη μια κορυφαία εφαρμογή ενίσχυση μνήμης, κάνε κλικ στο link.

Την εφαρμογή μπορείς να βρεις στο Play Store ως Elevate – Brain Training Games.

Asus ZenFone 8 Android