Hacked η Ελληνική Αστυνομία, διαρρέουν προσωπικά δεδομένα [Αποκλειστικό]

Πραγματικά απίστευτο αλλά αληθινό και μάλιστα συμβαίνει εδώ και τώρα. Για να μην βρω το μπελά μου όμως πάμε να δούμε από την αρχή πως κατέληξα σε ένα τέτοιο συμπέρασμα.

Ελληνική Αστυνομία Hacked

Στις 10 Ιουλίου 2020 είχα στείλει email στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τον covid19 στο οποίο είχα συμπεριλάβει Όνομα, Επώνυμο, Κινητό και Email, δηλαδή 4 προσωπικά δεδομένα για τα οποία η Ε.Α είναι υπεύθυνη που διέρρευσαν.

Νομίζω είναι αυτονόητο το γεγονός πως δεν πήρα ποτέ απάντηση πίσω, αλλά δεν θα γίνω “γραφικός” κατηγορώντας την Ε.Α. Γνωρίζουμε ποιος ευθύνεται για την έλλειψη προσωπικού και εξοπλισμού που αντιμετωπίζουν θέτοντας σε κίνδυνο πολίτες που όταν τους χρειάζονται δεν είναι εκεί, εκτός και αν πρόκειται για “βουλευτές”;

Για να μην μακρηγορώ, μόλις εχθές το email που είχα προωθήσει στην Ελληνική Αστυνομία παρέα με όλα τα προσωπικά δεδομένα που είχα συμπεριλάβει έχει διαρρεύσει σε κακόβουλους Hackers.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 4 προσπάθειες εξαπάτησης τύπου phishing και όχι μόνο προς το email μου από την συγκεκριμένη διαρροή. Τα 4 email που έχω λάβει είναι σαν να μου απαντούσε η Αστυνομία και από κάτω ακριβώς βρίσκεται το κείμενο που είχα στείλει με όλα τα προσωπικά μου δεδομένα στη φόρα…

Όχι δεν τελειώνει εδώ… σε 2 από τα email εξαπάτησης οι hackers έχουν ανεβάσει μέχρι και ύποπτο αρχείο phishing στο ίδιο το site της Ελληνικής Αστυνομίας όπως επιβεβαιώνεται και από την προειδοποίηση της Google στο κόκκινο πλαίσιο του Gmail λογαριασμού μου και φαίνεται στο παρακάτω Print Screen Υπολογιστή. Αυτό επιβεβαιώνει πως δεν έχουν αποκτήσει πρόσβαση μόνο στα email της Ε.Α, αλλά μέχρι και στον ίδιο τον server που φιλοξενείται η σελίδα.

Ελληνική Αστυνομία Hacked

Κάτω από το “Καλησπέρα σας,” βρίσκεται το κείμενο του email που είχα στείλει και “έκοψα” για να μην φαίνεται. Προσπάθησα να τους ειδοποιήσω γι’ αυτό που συμβαίνει χωρίς επιτυχία.

Αρχικά επικοινώνησα με το 100 όπου εκεί μου είπαν πως δεν είναι δική τους αρμοδιότητα… Έτσι πήρα την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος στο 11188. Εκεί αφού αρχικά “έσπασα το κεφάλι μου” με τον αυτόματο τηλεφωνητή, στη συνέχεια περίμενα 10 λεπτά στην αναμονή για να συνδεθώ. Το έκλεισα χωρίς να μιλήσω με κάποιον αφού κάπου εκεί τελείωσε η υπομονή και η καλή μου θέληση για να βοηθήσω.

Συνεχίζω να περιμένω μία επίσημη απάντηση από την Ε.Α.

Asus ZenFone 8 Android

Leave a Reply

Mην καταχωρείτε προσωπικά δεδομένα στα πεδία.

4 Comments

 1. Αχ βρε Μανωλάκη!

  Είσαι καλό παιδί αλλά ακόμα και σε αυτό, δεν αξίζει, δυστυχώς.
  Να βρεις τον μπελά σου είναι το πιο πιθανό και το πιο πραγματικό σύμφωνα με τα γεγονότα.
  Όσοι ιδιώτες προσπάθησαν να βοηθήσουν το Ελληνικό ‘πολιτικό σύστημα’ = εγκληματικές συμμορίες, έχασαν μόνο τον χρόνο τους και τη ψυχική τους υγεία, όλα αυτά που γράφω είναι γεγονότα.
  Δεν θέλω να σε πικράνω άλλο, δεν σώνεται η Ελλάδα δυστυχώς και αυτό, γιατί δεν θέλουν οι νεοέλληνες,η συντριπτική πλειοψηφία τους, δυστυχώς…

  Να είσαι καλά φίλε μου.

 2. Μάνο, είμαι κι εγώ θύμα της διαρροής, σου έστειλα μέιλ, δες και στο σπαμ γιατί πολλές φορές εκεί καταλήγουν τα μέιλ μου.

 3. μια ερώτηση. λες …. 2 από τα email εξαπάτησης οι hackers έχουν ανεβάσει μέχρι και ύποπτο αρχείο phishing στο ίδιο το site της Ελληνικής Αστυνομίας όπως επιβεβαιώνεται και από την προειδοποίηση της Google στο κόκκινο πλαίσιο του Gmail λογαριασμού μου

  μα η διευθυνση στο email δεν είναι το kepik@astynomia.gr

  1. Καλησπέρα, ο αποστολέας και στις 4 περιπτώσεις είναι διαφορετικός και όντως δεν είναι το kepik@astynomia.gr, αλλά αυτό δεν αναιρεί κάτι, έτσι γίνονται όλες οι phishing “επιθέσεις” μέσω email.