Πώς η διαφθορά στην Ελλάδα συνδέεται άμεσα με το αργό internet;

Κάποιοι μπορεί ήδη να έχετε καταλάβει πως αυτό το άρθρο πρόκειται να καταλήξει. Μία πρόσφατη έρευνα, απέδειξε για άλλη μία φορά, πως στην Ελλάδα έχουμε το πιο αργό internet σε όλη την Ευρώπη. Τα δεδομένα όπως γίνεται συνήθως συλλέγονται μέσω διαφόρων Speed Test υπηρεσιών. Εδώ μπορείτε να δείτε και την σχετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες, με αποκαρδιωτικό αποτέλεσμα για την δική μας, αφού βρισκόμαστε πραγματικά στη τελευταία θέση!

Σε αυτό το σημείο είναι λογικό να αναρωτιέστε πως συνδέεται η διαφθορά με τις αργές ταχύτητες στο ίντερνετ στη χώρα μας; Η απάντηση είναι κάτι παραπάνω από απλή και για να είναι γίνει κατανοητή σε όλους, η απάντηση θα είναι ένα σύντομο και ρεαλιστικό παράδειγμα! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και όσο πιο σύντομα γίνεται.

τελευταία η Ελλάδα στο ιντερνετ

Από τις πιο διεφθαρμένες χώρες η Ελλάδα

Νομίζω δεν χρειάζεται κανείς link από δεκάδες επίσημες έρευνες που υποδεικνύουν την Ελλάδα ως μία από τις πιο διεφθαρμένες χώρες της Ευρώπης, γιατί έμμεσα ή άμεσα το ζείτε… Όποιος πιστεύει το αντίθετο ζει στον κόσμο του, ή μάλλον πιστεύει πως ένα ρουσφέτι δεν είναι και διαφθορά ντε…!

Ζωντανή απόδειξη πως η διαφθορά επηρεάζει τον ανταγωνισμό και την ταχύτητα του ίντερνετ είναι η εταιρία inalan, η οποία στις περιοχές που καλύπτει δίνει ίσως το πιο οικονομικό internet οπτικής ίνας με ταχύτητες που πολλές φορές ξεπερνούν ακόμα και αυτές του πακέτου! Για παράδειγμα δεν είναι λίγοι οι χρήστες της inalan που διαθέτουν σύνδεση 100Mbps και πιάνουν 110 στη πράξη!

Τα τελευταία χρόνια επισκέπτομαι συχνά την ιστοσελίδα της inalan για να παρακολουθώ σε ποιες περιοχές προχωράει το δίκτυο τους. Δεν είναι λίγες και οι φορές που επικοινώνησα τηλεφωνικώς μαζί τους για να μάθω πότε θα έρθουν και στη δική μου περιοχή, αλλά δυστυχώς η απάντηση ήταν σχεδόν πάντα ίδια και πως το δίκτυο τους ΔΕΝ επεκτείνεται σε νέες περιοχές εξαιτίας των $αδειών$…

Οι περιοχές που καλύπτει η inalan είναι τόσο λίγες, που αν κάποιος γνώριζε ότι έχετε inalan θα μπορούσε να μαντέψει και σε ποια περιοχή είστε!

Asus ZenFone 8 Android