Παιδί 8 χρονών πεθαίνει από έκρηξη κινητού Xiaomi

Ο πρόσφατος θάνατος ενός κοριτσιού ηλικίας 8 ετών στην Κεράλα λόγω έκρηξης κινητού τηλεφώνου κατά την παρακολούθηση ενός βίντεο έχει εγείρει ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των smartphone στην Ινδία. Πρόκειται για άλλη μια περίπτωση ατυχήματος που σχετίζεται με smartphone, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για προσοχή κατά το χειρισμό ηλεκτρονικών συσκευών.

Το περιστατικό δεν είναι το πρώτο του είδους του στην Ινδία, καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν αναφερθεί αρκετά θύματα που σχετίζονται με smartphone. Για παράδειγμα, ένα αγόρι στο Baduan, στο Uttar Pradesh, φέρεται να πέθανε από ηλεκτροπληξία ενώ το τηλέφωνό του φορτιζόταν, και ένας άνδρας στην περιοχή Ujjain του Madhya Pradesh πέθανε μετά την έκρηξη της μπαταρίας του κινητού του τηλεφώνου πριν από μερικούς μήνες.

Xiaomi κινητό έκρηξη θάνατος παιδί
image from depositphotos.com

Η αστυνομία έχει καταγράψει την υπόθεση και διεξάγει έρευνα για να εξακριβώσει τα αίτια του ατυχήματος. Ωστόσο, είναι ζωτικής σημασίας να σημειωθεί ότι τα smartphones είναι ηλεκτρονικές συσκευές που απαιτούν προσεκτικό χειρισμό και σωστή συντήρηση για να εξασφαλιστεί η ασφαλής χρήση τους.

πηγή

Huawei Mate 40