Εν έτει 2020 ψάχνουν τρόπο να εγκαταστήσουν το Play Store;

Το TechValue.GR μπορεί να φαίνεται ένα μικρό blog, αλλά τα δεδομένα (όχι προσωπικά) που συλλέγουμε καθημερινά, χωρίς να θέλω να μπω σε λεπτομέρειές είναι εκατοντάδες. Κάποτε ο οδηγός μας για την εγκατάσταση του Play Store είχε πολλούς αναγνώστες σε μόνιμη βάση. Αυτό γιατί πριν λίγα χρόνια κυκλοφορούσαν αρκετά κινητά και tablet από την Κίνα τα οποία δεν είχαν προεγκατεστημένο το Play Store και τις υπηρεσίες Google Mobile Services.

Το άρθρο σιγά σιγά έγινε παρελθόν αφού από το 2018 και μετά δεν υπήρχε συσκευή χωρίς Play Store. Ακόμα και κάποια λίγα κινέζικα που κυκλοφορούν όπως Cubot, Teclast και όχι μόνο έχουν το Play Store σχεδόν πάντα προεγκαταστημένο. Στην συνέχεια όμως όπως ήδη μάλλον γνωρίζεις αυτό άλλαξε. Πρόσφατα οι Ηνωμένες πολιτείες απέκλεισαν την Κινέζικη huawei από το να χρησιμοποιεί πολλές τεχνολογίες τους συμπεριλαμβανομένου και του Play Store.

google play store

Σαν να μη πέρασε μία μέρα

Εκεί όπου η χειροκίνητη εγκατάσταση του Play Store φάνταζε μακρινό παρελθόν, εξαιτίας της κινέζικης huawei έγινε ξανά πραγματικότητα. Δυστυχώς, καθημερινά χρήστες από όλη την Ελλάδα διαβάζουν τον οδηγό για την δωρεάν εγκατάσταση Play Store.

Ας υποθέσουμε ότι έχεις κινητό της huawei και καταφέρνεις να περάσει το Play Store και τα GMS. Τα βάσανα σου δεν τελείωσαν εδώ, παραπάνω από τις μισές εφαρμογές που υπάρχουν στο Play Store δεν λειτουργούν οι ειδοποιήσεις και βασικές λειτουργίες, ανάλογα με την εφαρμογή.