Εγκατάσταση Messenger | Οδηγίες Για Κινητό Και Υπολογιστή

Μπορεί η εγκατάσταση του messenger ή οποιαδήποτε άλλης εφαρμογής για κάποιους να είναι μία διαδικασία ρουτίνας, όμως δεν είναι λίγες οι φορές που μας ρωτάνε κάτι τέτοιο. Για το λόγο αυτό στον παρακάτω οδηγό θα δούμε βήμα βήμα πως μπορείς να εγκαταστήσεις την δημοφιλή εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Facebook Messenger σε διάφορες συσκευές, όπως smartphone, tablet, αλλά και υπολογιστή.

εγκατάσταση messenger

1. Βρες την αντίστοιχη έκδοση του Messenger για τη συσκευή σου

Το Facebook Messenger διαθέτει εκδόσεις για κάθε γνωστό λειτουργικό σύστημα. Αν χρησιμοποιείς Android smartphone τότε θα πρέπει να ψάξεις στο Google Play την αντίστοιχη έκδοση του Messenger για συσκευές με Android. Παρομοίως στο App Store αν είσαι χρήστης iPad ή iPhone. Αν θέλεις να εγκαταστήσεις το Messenger σε υπολογιστή τότε η σχετική έκδοση για desktop υπάρχει εδώ.

Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στο Messenger Lite. Πρόκειται για μία επίσημη έκδοση του Messenger για συσκευές με λειτουργικό Android, η οποία είναι πιο ελαφριά. Αυτό σημαίνει πως καταναλώνει λιγότερα δεδομένα και μπαταρία, επιβαρύνοντας παράλληλα λιγότερο τις επιδόσεις τις συσκευής. Βέβαια, κάποιες λειτουργίες, στην πλειοψηφία τους άχρηστες, απουσιάζουν, όμως για εμάς παραμένει η καλύτερη Messenger λύση για Android smartphone.

messenger lite εγκατάσταση

2. Εγκατέστησε το Messenger στη συσκευή σου

Αφού εντοπίσεις την κατάλληλη έκδοση για τη συσκευή σου, τότε είσαι έτοιμος να προχωρήσεις με την εγκατάσταση του Messenger. Αρκεί να ακολουθήσεις τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη, είτε απλά να πατήσεις το κουμπί εγκατάσταση αν πρόκειται για smartphone και η εγκατάσταση θα ολοκληρωθεί σε ελάχιστο χρόνο.

Αναλυτικά

Σε περίπτωση που υπάρχει δυσκολία στα παραπάνω, θα δούμε βήμα προς βήμα την διαδικασία εγκατάστασης του Facebook Messenger μαζί. Παρακάτω θα βρεις αναλυτικές οδηγίες για να τα καταφέρεις.

Εγκατάσταση Facebook Messenger σε κινητό

  1. Πρώτο βήμα είναι να ανοίξεις στο smartphone σου το Google Play ή App Store, μέσα στο οποίο εμφανίζονται όλες οι εφαρμογές που είναι επίσημα διαθέσιμες για αυτό.
  2. Στο πάνω μέρος της οθόνης υπάρχει η μπάρα αναζήτησης. Εκεί πρέπει να εισάγεις το όνομα της εφαρμογής που ψάχνεις και στην περίπτωσή μας αυτή είναι το Messenger.
  3. Αφού ανοίξεις την σελίδα της εφαρμογής θα πατήσεις το κουμπί που λέει εγκατάσταση και έπειτα αυτή θα ολοκληρωθεί σε 1-2 λεπτά.
  4. Μόλις εγκατασταθεί η εφαρμογή θα χρειαστεί να την ανοίξεις και να τις δώσεις τα αντίστοιχα δικαιώματα πρόσβασης. Δεν είναι απαραίτητο σε αυτή την φάση να πεις σε όλα ναι, π.χ. επαφές και μικρόφωνο-κάμερα μπορούν να ενεργοποιηθούν κατά περίπτωση.
  5. Έπειτα θα χρειαστεί να συνδεθείς στην εφαρμογή με τον λογαριασμό σου στο Facebook. Αν δεν έχεις, μπορείς να δημιουργήσεις ένα νέο λογαριασμό πολύ γρήγορα.
  6. Αυτό ήταν, το Messenger είναι πλέον εγκατεστημένο στο smartphone τους.

Εγκατάσταση Messenger σε υπολογιστή

Αν για κάποιο λόγο θες να εγκαταστήσεις το Messenger στον υπολογιστή σου και να συνομιλείς μέσω αυτού η διαδικασία είναι απλή. Αφού την ολοκληρώσεις, θα μπορείς να πραγματοποιείς βιντεοκλήσεις και συνομιλίες με τις επαφές σου, χωρίς να χρειάζεται να επισκέπτεσαι την ιστοσελίδα του Messenger ή του Facebook.

Για να ξεκινήσει η εγκατάσταση πρέπει να κατεβάσεις την έκδοση του Messenger για υπολογιστή από εδώ. Έπειτα θα χρειαστεί να ακολουθήσεις τις οδηγίες του προγράμματος εγκατάστασης και είσαι έτοιμος. Αρκεί να συνδεθείς με τον λογαριασμό σου.

messenger για υπολογιστή

Εγκατάσταση Messenger σε smartphone χωρίς Google Services

Στην περίπτωση που η συσκευή σου δεν έχει Google Play, τότε η διαδικασία εγκατάστασης του Messenger είναι λίγο πιο περίπλοκη αλλά μην τρομάζεις. Αρχικά αν έχεις Huawei smartphone ή tablet μπορείς να εγκαταστήσεις το Amazon Appstore και μέσα εκεί να βρεις το Facebook. Έπειτα η εφαρμογή MoreApps συγκεντρώνει .apk αρχεία εγκατάστασης για εφαρμογές που δεν υπάρχουν σε Huawei επίσημα μέσω AppGallery.

Αν απλά δεν έχεις Google Play χωρίς να έχεις Huawei, μπορείς απλά να κατεβάσεις μόνος σου το αρχείο εγκατάστασης μέσα από μία άλλη πηγή. Πολύ γνωστό και έμπιστο είναι το APKPure. Εδώ θα βρεις το αρχείο εγκατάστασης του Messenger στο APKPure. Αφού το κατεβάσεις θα χρειαστεί να το τρέξεις, ενεργοποιώντας την εγκατάσταση εφαρμογών μέσω εξωτερικών πηγών στη συσκευή σου.


Για οδηγίες διαγραφής μηνυμάτων στο messnger διάβασε αυτό το άρθρο.

I can only show you the door...