Τα Δωρεάν SMS μηνύματα (RCS) έφτασαν Ελλάδα!

Στις ΗΠΑ τα “δωρεάν SMS” είναι ήδη σε λειτουργία με την βοήθεια της υπηρεσίας RCS, αλλά και την εφαρμογή Google SMS που είναι διαθέσιμη στο Play Store και για την Ελλάδα. Μόλις σήμερα έγιναν δεκάδες αναφορές από χρήστες σε διάφορες χώρες όπως Κροατία, Τσεχία, Λιθουανία, Σλοβενία και τώρα ερχόμαστε εμείς πρώτοι στην Ελλάδα να επιβιώσουμε πως λειτουργεί και για την χώρα μας!

δωρεάν sms με την εφαρμογή Google SMS

Πώς χρησιμοποιείται η υπηρεσία;

  1. Εγκατέστησε την εφαρμογή Google SMS στο κινητό
  2. Πλοηγήσου στις ρυθμίσεις και βρες το μενού Chat Features
  3. Ενεργοποίησε την υπηρεσία και αποδέξου τους όρους χρήσης
  4. Αν ζητηθεί δώσε αριθμό κινητού στην εφαρμογή
  5. Αν η υπηρεσία ενεργοποιήθηκε με επιτυχία τότε θα εμφανιστεί ένα υπέροχο: Status: Connected!
  6. Στην συνέχεια θα πρέπει να βρεις “RCS” επαφές και αν η υπηρεσία είναι διαθέσιμη αντί για SMS στην συνομιλία θα αναγράφει Chat!
δωρεάν SMS chat features

Πώς δουλεύει;

Η τεχνολογία RCS είναι απλά η εξέλιξη των SMS/MMS χωρίς όμως να σημαίνει πως τα πράγματα είναι τόσο άπλα. Το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζεις είναι πως πρέπει να έχει ενεργοποιηθεί και από τον πάροχο (Vodafone, Cosmote, Wind κτλ) για να δουλέψει. Παρόλο όμως που η Google ενσωμάτωσε την δυνατότητα σε εφαρμογή SMS, αυτά για να φτάσουν στο παραλήπτη χρειάζεται σύνδεση στο ίντερνετ με WiFi ή δεδομένα. Βέβαια το αν τελικά θα χρειάζεται κάποιο ενεργό πακέτο δεδομένων για να λειτουργήσει έστω και για απλά μηνύματα κειμένου, είναι μία άλλη ιστορία.

Ποιες εταιρίες στην Ελλάδα υποστηρίζουν τα δωρεάν SMS με RCS;

Μέχρι στιγμής έχουμε δοκιμάσει με επιτυχία να ενεργοποιήσουμε τα δωρεάν SMS σε Vodafone, Cosmote και MyQ. Παρόλο που η Q (MyQ) είναι θυγατρική της Wind δεν καταφέραμε να ενεργεποιήσουμε την υπηρεσία σε αυτήν (Wind). Δυστυχώς η υπηρεσία είναι “μπερδεμένη” ακόμα και ενδέχεται ανάλογα με τον λογισμικό του κάθε κινητού να μην λειτουργεί ή ακόμα και να υπάρχουν διάφορα προβλήματα. Τέλος, ενδέχεται να λειτουργεί και με άλλες SMS εφαρμογές και όχι αποκλειστικά με της Google.

Ευχαριστούμε τον Αλέξανδρο Τσιριγώτη που μας ειδοποίησε άμεσα!

Asus ZenFone 8 Android