Γεγονός οι δορυφόροι σε Android Κινητά και δεν είναι μόνο για έκτακτες ανάγκες

Με την κυκλοφορία της σειράς iPhone 14 το περασμένο φθινόπωρο, η Apple συμπεριέλαβε δορυφορική επικοινωνία έκτακτης ανάγκης και ήταν θέμα χρόνου να ακολουθήσει και το Android. Μια αμφίδρομη υπηρεσία δορυφορικών μηνυμάτων που ονομάζεται Snapdragon Satellite, ανακοινώθηκε από την Qualcomm στην CES 2023 και θα το δούμε σύντομα σε επόμενης γενιάς ναυαρχίδες Android.

Για να γίνει αυτό εφικτό η Qualcomm συνεργάστηκε με την Iridium, η οποίο διαχειρίζεται ένα δίκτυο 66 δορυφόρων “Low Earth Orbit”. Η Globalstar, η οποία συνεργάζεται με την Apple για την παροχή των υπηρεσιών της, είναι ένας από τους κύριους ανταγωνιστές της.

δορυφόροι στο Android

Η αποστολή γραπτών μηνυμάτων SMS, οι διάφορες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και οι αμφίδρομες επικοινωνίες για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης θα υποστηρίζονται από το SnapDragon Satellite. Σύμφωνα με την Qualcomm, θα χρησιμοποιηθεί επίσης για «ψυχαγωγία σε απομακρυσμένες, αγροτικές και υπεράκτιες περιοχές», εκτός από καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Όπως ανακοίνωσε η Qualcomm το πρώτο chipset που θα υποστηρίζει την δορυφορική σύνδεση θα είναι ο Snapdragon 8Gen2. Σύμφωνα με την Qualcomm, τα smartphone επόμενης γενιάς «αναμένεται να κυκλοφορήσουν σε επιλεγμένες τοποθεσίες από το δεύτερο εξάμηνο του 2023» και θα υποστηρίζουν μηνύματα έκτακτης ανάγκης μέσω του “SnapDragon Satellite”.

Άλλα gadget, όπως φορητοί υπολογιστές, tablet, οχήματα και αντικείμενα IoT μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν την ίδια υπηρεσία. Οι κατασκευαστές OEM και οι προγραμματιστές εφαρμογών μπορούν να χρησιμοποιήσουν δορυφορική συνδεσιμότητα για να προσφέρουν αντίστοιχες υπηρεσίες. Μόλις γίνουν διαθέσιμα, τα μη επίγεια δίκτυα 5G (NTN) θα υποστηρίζονται από το Snapdragon Satellite.

Η Garmin έχει ήδη κλείσει συμφωνία με την Qualcomm για να ενεργοποιήσουν την ανταλλαγή μηνυμάτων έκτακτης ανάγκης. «Η Garmin χαιρετίζει την ευκαιρία να επεκτείνει τις αποδεδειγμένες υπηρεσίες δορυφορικής απόκρισης έκτακτης ανάγκης σε εκατομμύρια νέους χρήστες smartphone παγκοσμίως», δήλωσε ο Brad Trenkle, αντιπρόεδρος του υπαίθριου τμήματος της Garmin. “Η Garmin Response υποστηρίζει χιλιάδες περιστατικά SOS κάθε χρόνο και πιθανότατα έχει σώσει πολλές ζωές μέχρι στιγμής. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Qualcomm Technologies και το Iridium για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να συνδεθούν με υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανεξάρτητα από το πού τους βγάλει η ζωή.”


Εσύ δοκίμασες την καλύτερη μηχανή Σύγκρισης Κινητών ή ακόμα διαβάζεις πληρωμένα άρθρα;

I can only show you the door...