Διαθέσιμο το Android 11 για συσκευές Pixel και όχι μόνο

Ξεκίνησε η διάθεση της αναβάθμισης που φέρνει την πρώτη non-beta έκδοσης του Android 11 στις συσκευές Pixel της Google. Η συγκεκριμένη αναβάθμιση έγινε διαθέσιμη για τα Pixel 2, Pixel 3, Pixel 3a, Pixel 4 και Pixel 4a και τις αντίστοιχες XL εκδόσεις.

Κινητά που θα πάρουν Android 11

Οι κάτοχοι των συσκευών μπορούν εύκολα να τις κατεβάσουν μέσα από το μενού των system update στις ρυθμίσεις των συσκευών τους. Φυσικά διαθέσιμα έγιναν και τα images του λειτουργικού, μέσα από την ίδια την ιστοσελίδα της Google. Το Android 11 φέρνει αρκετά νέα στοιχεία στο λειτουργικό, με τα περισσότερα να αφορούν το σύστημα ειδοποιήσεων, τα μηνύματα και τα δικαιώματα των εφαρμογών. Ταυτόχρονα προσθέτει κάποιες νέες λειτουργίες, όπως η δυνατότητα εγγραφής της οθόνης και το ανανεωμένο power button menu.

Τι γίνεται με τις συσκευές των υπόλοιπων κατασκευαστών;
Πέρα από την Google και άλλες εταιρίες διέθεσαν ταυτόχρονα ένα δικό τους Android 11 update. Ανάμεσά τους η One Plus, η Oppo, Realme και Xiaomi. Σε αντίθεση με τις συσκευές Pixel, το συγκεκριμένο update είναι μία beta έκδοση που δεν θεωρείται stable build. Η διάθεση της σταθερής έκδοσης του Android 11 θα γίνει μέσα στο επόμενο διάστημα, με κανέναν κατασκευαστή να μην έχει ανακοινώσει την τελική ημερομηνία.

Η beta έκδοση έγινε διαθέσιμη για τις παρακάτω συσκευές, όμως η εγκατάστασή της δεν είναι εύκολη υπόθεση.

  • OnePlus 8, 8 Pro
  • Oppo Find X2, X2 Pro, Reno 3, Reno 3 Pro
  • Realme X50 Pro
  • Xiaomi Mi 10, Mi 10 Pro
OnePlus Nord Android