Βλάβες ΔΕΗ: Δωρεάν εξυπηρέτηση πελατών ΔΕΔΗΕ

Όταν πρόκειται για ζητήματα που σχετίζονται με την ηλεκτρική ενέργεια στο σπίτι ή στις επαγγελματικές σας εγκαταστάσεις, η άμεση επίλυση είναι ζωτικής σημασίας. Στην Ελλάδα, διάφορες εταιρείες παρέχουν υπηρεσίες ηλεκτρικής ενέργειας, όπως η Zenith, η Watt+Volt, Volton, ΗΡΩΝ και άλλες.

βλάβεσ ΔΕΗ
image from depositphotos.com

Ανεξάρτητα από τον πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος που έχετε επιλέξει, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι αν αντιμετωπίσετε τεχνικά προβλήματα, πρέπει να απευθυνθείτε στη ΔΕΔΗΕ (Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού) μέσω ενός τηλεφωνικού αριθμού χωρίς χρέωση από κινητό και σταθερό: 800 400 4000. Αυτή η ανάρτηση έχει ως στόχο να ενημερώσει τους αναγνώστες σχετικά με αυτόν τον δωρεάν αριθμό “έκτακτης ανάγκης”, διασφαλίζοντας ότι μπορούν να αναφέρουν και να επιλύουν άμεσα τυχόν προβλήματα που σχετίζονται με το ηλεκτρικό ρεύμα, όπως διακοπές, βλάβη σε κάποια κολόνα και όχι μόνο χωρίς να επιβαρύνονται με πρόσθετες χρεώσεις.

1. Κατανόηση της σημασίας ενός δωρεάν αριθμού έκτακτης ανάγκης

Είναι σημαντικό να γνωρίζεται πως σχεδόν όλες οι μεγάλες εταιρείες είναι υποχρεωμένες να παρέχουν αριθμούς χωρίς χρέωση για βλάβες. Για παράδειγμα σε άλλο άρθρο έχουμε γράψει για τις Βλάβες ΟΤΕ και τον αριθμό χωρίς χρέωση της Cosmote, ενώ υπάρχει και αντίστοιχο άρθρο για την εξυπηρέτηση πελατών vodafone τηλέφωνο χωρίς χρέωση.

Πολλές εταιρείες δεν διαφημίζουν καθόλου αυτούς τους αριθμούς, αφού τα έσοδα είναι πολλά μόνο από τηλεφωνικές κλήσεις για δήλωση προβλημάτων που οι ίδιες οι εταιρείες ευθύνονται… Γι’ αυτό ακριβώς είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε όλοι γι’ αυτούς τους αριθμούς.

2. ΔΕΔΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας)

Σε όποιον πάροχο και να είστε δεν έχει σημασία, όταν πρόκειται για βλάβες στο ηλεκτρικό δίκτυο ο μόνος υπεύθυνος είναι ο ΔΕΔΗΕ γιατί αυτή είναι η εταιρεία στην οποία ανήκει όλο το ηλεκτρικό δίκτυο στην Ελλάδα. Ακόμα και την ΔΕΗ να καλέσετε, θα σας πουν να καλέσετε εσείς τον ΔΕΔΗΕ ή στην καλύτερη να καλέσουν αυτοί την ΔΕΔΗΕ για να δηλώσουν την βλάβη για εσάς.

3. Ο δωρεάν αριθμός έκτακτης ανάγκης 800 400 4000

Ο δωρεάν αριθμός για δηλώσετε οποιαδήποτε βλάβη έχει να κάνει με το ηλεκτρικό δίκτυο στην Ελλάδα είναι το 800 400 4000. Οι κλήσεις είναι δωρεάν από κινητό και σταθερό.

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, είναι νόμιμη υποχρέωση των εταιρειών να παρέχουν δωρεάν αριθμούς χωρίς χρέωση για δήλωση οποιαδήποτε βλάβης.

4. Πότε να καλέσετε το 800 400 4000

  • Σε περίπτωση διακοπής για να το δηλώσετε και να μάθετε το χρονοδιάγραμμα της επισκευής.
  • Για να μάθετε εάν έχει προγραμματιστεί κάποια διακοπή ρεύματος στη περιοχή σας.
  • Μπορείτε να καλέσετε ότι ώρα χρειαστεί, ο αριθμός λειτουργεί 24/7, δηλαδή όλο το εικοσιτετράωρο.

5. Εναλλακτικές δήλωσης βλάβης ή επικοινωνίας με τον ΔΕΔΗΕ

Εκτός από τον δωρεάν τηλεφωνικό αριθμό χωρίς χρέωση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον ΔΕΔΗΕ δωρεάν μέσα από το site τους, αλλά και από την εφαρμογή για κινητά, αν δεν είναι επείγον.

Asus ZenFone 8 Android