Αποκλειστική Έρευνα: Οι βλάβες των παρόχων αυξάνονται συνεχώς στην Ελλάδα

Οι οπτικές ίνες είναι γεγονός για εκατομμύρια χρήστες στην Ελλάδα και ενώ θεωρούσαμε πως θα βοηθούσαν στην επίλυση δεκάδων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι χρήστες κάτι τέτοιο φαίνεται να μην ισχύει. Αναλύσαμε τα δεδομένα και την αλληλεπίδραση των χρηστών και είδαμε πως από αρχές Ιουλίου 2022 τα προβλήματα των χρηστών με cosmote, wind και vodafone ξεκίνησαν να έχουν ιστορική αυξητική τάση, η οποία συνέχιζε να αυξάνεται με πρωτοφανή ρυθμό έως και τα τέλη Αυγούστου 2022.

internet

Δεν μπορούμε να καθορίσουμε την ακριβή εστία του προβλήματος, αυτό μόνο οι πάροχοι το γνωρίζουν και ενδεχομένως δεν θα το γνωστοποιήσουν ποτέ. Είναι αξιοσημείωτο γεγονός όμως πως οι βλάβες φαίνεται να αυξάνονται αντί να ελαχιστοποιούνται την στιγμή που καθημερινά εδώ και χρόνια το δίκτυο βελτιώνεται. Μπορεί να αφορά ένα μεμονωμένα γεγονός που καθυστέρησε να επιλυθεί ή μία συγκεκριμένη περιοχή, παρόλα αυτά όμως το γράφημα φαίνεται ανησυχητικό. Μην ξεχνάς να δοκιμάζεις συχνά τη γραμμή σου με το speedtest.

Αυξάνονται οι βλάβες των παρόχων
Για ευνόητους λόγους η εικόνα έχει γίνει μοντάζ

Τέλος, είναι σημαντικό να μην ξεχνάς πως υπάρχουν δωρεάν και χωρίς καμία χρέωση ειδικοί αριθμοί εξυπηρέτησης πελατών για βλάβες που είναι υποχρεωμένοι οι πάροχοι να παρέχουν: Βλάβες ΟΤΕ χωρίς χρέωση