Τιμές Για Φωτοβολταϊκά Στο Σπίτι | Χωρίς Εργολάβο Και Γραφειοκρατία

Οι εργολάβοι γενικότερα στην Ελλάδα είναι μία μεγάλη και πικραμένη ιστορία. Ακόμα και μία μικρομεσαία επιχείρηση με 1-2 υπαλλήλους χρεώνει υπέρογκα ποσά με βάση τις υπηρεσίες που παρέχει, νομίζοντας ότι εδρεύει στο Λουξεμβούργο με μισθούς σχεδόν 3000€ ακόμα και για ανειδίκευτούς. Ας μην τους βάλουμε όλους σε ένα τσουβάλι, υπάρχουν και τίμιοι που όμως είναι πραγματικά ελάχιστοι. Έτσι λοιπόν με την ενεργειακή κρίση, την ακρίβεια στο ρεύμα και τις διακοπές ρεύματος να πλησιάζουν γράφουμε αυτόν τον οδηγό για να καταφέρεις να αυτονομηθείς σε μεγάλο βαθμό χωρίς να χρειαστεί να πληρώσεις εργολάβο και να μπλέξεις με ασύμφορες άδειες και την γραφειοκρατία του δημοσίου με αποτέλεσμα να ξοδέψεις χιλιάρικα σε μηχανικούς, δικηγόρους και εργολάβους μόνο και μόνο για να κάνεις μία αίτηση στον ΔΕΔΗΕ που μπορεί να έχει και αρνητική απάντηση..! Ξεκινάμε!

Φωτοβολταϊκά Για Σπίτι Τιμές

Η πιο αξιόπιστη λύση είναι μία και λέγεται Bluetti! Για να αυτονομηθείς με Φωτοβολταϊκά χρειάζεσαι 4 πράγματα, φωτοβολταϊκά πάνελ, ρυθμιστή φόρτισης, inverter μετατροπής τάσης, αλλά και φυσικά τις μπαταρίες. Όλα αυτά απαιτούν γνώσεις και εμπειρία για να τα στήσεις μόνος, ή έναν εργολάβο που θα σε “γδύσει”. Εδώ ακριβώς έρχεται η Bluetti να μας δώσει την λύση με ολοκληρωμένα πακέτα αυτονόμησης τα οποία δημιουργούνται από ειδικούς μόνο από τα καλύτερα υλικά.


Πώς θα γίνεται η εξοικονόμηση ενέργειας;

Το power station θα φορτίζει από τα πάνελ που μπορείς να στήσεις μέχρι και σε μπαλκόνι αν έχει ήλιο χειμώνα καλοκαίρι. Στη συνέχεια όλες οι συσκευές που χρησιμοποιείς μέσω του power station θα είναι ουσιαστικά δωρεάν ενέργεια και έτσι και θα γίνεται η εξοικονόμηση. Αυτό είναι το πιο απλό σενάριο που μπορεί ο οποιοσδήποτε χωρίς τεχνικές γνώσεις και χωρίς καμία άδεια να στήσει από μόνος του.


Αγοράζοντας Bluetti ξέρεις πως:

  • Δεν χρειάζεται να μπλέξεις με γραφειοκρατία και περιττά έξοδα διότι δεν απαιτείται καμία άδεια.
  • Δεν χρειάζεται καν να $μπλέξεις$ με εργολάβο που είναι και το πιο σημαντικό πλεονέκτημα.
  • Γνωρίζεις πως έχεις ένα αξιόπιστο πακέτο, με κορυφαίο ενσωματωμένο ρυθμιστή φόρτισης, inverter, μπαταρίες λιθίου LiFePO4 και Φωτοβολταϊκά.
  • Θα έχεις ένα όμορφο σύστημα και όχι πίνακες και συσκευές καρφωμένες στο τοίχο που θα σου τοποθετήσει ο εργολάβος όπου βολεύει.
  • Αποφεύγεις το ρίσκο ο εργολάβος να τοποθετήσει φτηνό Κινέζικο εξοπλισμό που στο μέλλον θα εμφανίσει βλάβες.
  • Δεν χρειάζεται να ασχοληθείς σχεδόν με τίποτα, το μόνο που χρειάζεται είναι να υπολογίσεις τις καταναλώσεις που σκοπεύεις να καλύψεις με ένα σύστημα Bluetti, ώστε να επιλέξεις το σωστό.
Φωτοβολταϊκά Για Σπίτι Τιμές

Αυτόνομα Φωτοβολταϊκά με πάνελ και μπαταρίες Bluetti

Ουσιαστικά ένα σύστημα Bluetti είναι ένα τεράστιο powerbank για το σπίτι έτοιμο να χρησιμοποιηθεί από την ίδια μέρα που θα το παραλάβεις. Έρχεται έτοιμο με απλές πρίζες shuko, θύρες USB, ασύρματη φόρτιση για smartphones ενώ μπορεί να συνδεθεί απευθείας με όλες τις συσκευές, αλλά και με το κεντρικό πίνακα στο σπίτι, αφού πρώτα συμβουλευτούμε τον ηλεκτρολόγο να μας καθοδηγήσει σχετικά με τις καταναλώσεις. Αν δηλαδή δεν γνωρίζουμε βασικά πράγματα σχετικά με το ρεύμα και τις μονάδες μέτρησης. Τέλος, όλα τα αυτόνομα συστήματα Bluetti έρχονται με όλες τις απαραίτητες προστασίες για να μην γίνει ζημιά από απροσεξία, όπως υπέρταση.

Φωτοβολταϊκά Για Σπίτι Τιμές

Επίσης, όλα τα συστήματα της Bluetti μπορούν να συνδεθούν απευθείας με φωτοβολταϊκά, μόνο με ένα ειδικό καλώδιο που περιλαμβάνεται. Τα φωτοβολταϊκά μπορείς να τα τοποθετήσεις σε μπαλκόνι με ηλιοφάνεια, στέγη, ταράτσα ή ακόμα και τέντα, αν οι συνθήκες είναι κατάλληλες. Εννοείται πως υπάρχει η δυνατότητα να φορτίσει και από πρίζα στο σπίτι χρησιμοποιώντας ρεύμα δικτιού, αλλά νομίζω εκεί που έχει φτάσει το ρεύμα όλοι θέλουμε να φορτίζει δωρεάν, από τον ήλιο! Εξάλλου μόνο έτσι θα πετύχουμε πραγματική οικονομία και αυτονόμηση.

Ρίξε μία ματιά στα Bluetti εδώ.


Τιμές Φωτοβολταϊκών αυτόνομων συστημάτων και χρήση

Εφόσον θέλουμε για το σπίτι ένα σύστημα Bluetti για να είμαστε αυτόνομοι, χοντρικά θα πρέπει να υπολογίσουμε μία χωρητικότητά τουλάχιστον 5000Wh ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν απροβλημάτιστά όλα τα βασικά φορτία στο σπίτι. Φυσικά αυτή είναι μόνο μία εκτίμηση, ο καθένας πρέπει να υπολογίσει πόσο περίπου ρεύμα καταναλώνει.

Ακόμα, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πως ενεργειακή κρίση δεν σημαίνει βάζω μπαταρίες και χρησιμοποιώ όλες τις συσκευές όπως και πέρυσι. Σημαίνει πως πριν κάνουμε οτιδήποτε πρέπει να βεβαιωθούμε πως οι βασικές συσκευές όπως για παράδειγμα ψυγείο και κλιματιστικό είναι καλής ενεργειακής κλάσης, όπως A+++. Αυτό θα μειώσει σημαντικά την κατανάλωση του ρεύματος και θα βγούμε κερδισμένοι, αφού θα χρειαστούμε μικρότερο και πιο οικονομικό σύστημα.

Βέβαια τα πράγματα δεν είναι τόσο άπλα, αφού για κάποιο σκανδαλώδης τρόπο το δικό μου ψυγείο κλάσης A+++ που πριν 3 χρόνια κόστιζε 250€, πλέον κοστίζει 1100€…

Φωτοβολταϊκά Για Σπίτι Τιμές

Τι εργασίες θα χρειαστούν;

Το μόνο που θα χρειαστεί είναι ένας ηλεκτρολόγος για να τραβήξει μία κεντρική γραμμή που θα συνδέεται με τον κεντρικό πίνακα του σπιτιού και μετά με το Bluetti. Ανάλογα με τις απαιτήσεις του πίνακα, όπως για παράδειγμα έναν μονοφασικό, αυτό μπορεί να χρειαστεί και μόλις μία ώρα εργασίας από την ηλεκτρολόγο. Εναλλακτικά, εννοείται πως μπορούμε απλά να συνδέουμε τις συσκευές πάνω στο Bluetti, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά και για τις διακοπές του ρεύματος που φαίνεται να πλησιάζουν.

τοποθέτηση powerbank στο σπίτι

Αν θες να ξεκινήσεις να μαθαίνεις με σκοπό να χτίσεις το δικό σου custom σύστημα ξεκίνα με τα πιο φθηνά inverter φωτοβολταϊκών εδώ.

Asus ZenFone 8 Android