Σύντομα θα μπορείς να δημιουργήσεις τα δικά σου sticker στο Viber

Μία από τις δημοφιλέστερες υπηρεσίες Instant Messaging στον κόσμο είναι το Viber. Η δυνατότητα κλήσεων, που αρχικά έλλειπε από ανταγωνιστικές υπηρεσίες όπως το WhatsApp, το είχαν καθιερώσει ως μία από τις βασικές εφαρμογές επικοινωνίας σε πολλά smartphone. Τώρα όμως οι βασικές λειτουργίες είναι λίγο-πολύ ίδιες στις περισσότερες εφαρμογές. Σε μία προσπάθεια να διαφοροποιηθεί λοιπόν, το Viber θα σου επιτρέπει σύντομα να δημιουργήσεις τα δικά σου stickers ή στα Ελληνικά αυτοκόλλητα.

Αυτοκόλλητα Viber δημιουργία

Μάθε πως μπορείς να εγκαταστήσεις το Viber

Η λειτουργία αυτή προστέθηκε στην Android εφαρμογή μετά το τελευταίο update. Για να τη χρησιμοποιήσεις θα υπάρχει σχετική ενότητα δημιουργίας “αυτοκόλλητων” μέσα από το Sticker Market. Μέσα από εκεί μπορείς να δημιουργήσεις συλλογές οι οποίες μπορούν να περιλαμβάνουν μέχρι και 24 αυτοκόλλητα. Εκτός από το Sticker Market, θα μπορείς να πας στο περιβάλλον δημιουργίας αυτοκόλλητων και απευθείας από τη συνομιλία. Οι συλλογές που θα δημιουργήσεις μπορούν να είναι ιδιωτικές αλλά και δημόσιες.

Αυτοκόλλητα Viber

Τα νέα custom αυτοκόλλητα θα μπορούν να δημιουργηθούν από τις ήδη υπάρχουσες φωτογραφίες σου, αλλά, και απευθείας από την κάμερα, με φωτογραφίες που μόλις τράβηξες. Για να ολοκληρωθεί η μεταμόρφωση της φωτογραφίας σε “αυτοκόλλητο”, το Viber σου δίνει τη δυνατότητα να διακοσμήσεις τις εικόνες με emoji, κείμενο, doodles και άλλα sticker.

Viber ρυθμίσεις και ανάκτηση μηνυμάτων

Το Viber δεν είναι η πρώτη εφαρμογή που σου προσφέρει αυτή τη δυνατότητα βέβαια. Το ανταγωνιστικό Telegram προσφέρει παρόμοια λειτουργία στην εφαρμογή εδώ και χρόνια. Ακόμα και το GBoard, το πληκτρολόγιο της Google, προσφέρει κάτι αντίστοιχο. Η προσθήκη όμως από το Viber είναι σημαντική για δύο λόγους. Το Viber είναι πολύ πιο δημοφιλές από το Telegram, ενώ το GBoard δεν είναι εφαρμογή instant messaging, με τη λειτουργία αυτή να είναι “κρυμμένη” μέσα στις επιλογές του πληκτρολογίου. Οπότε, το χαρακτηριστικό αυτό μπορεί να γίνει πιο δημοφιλές στο άμεσο μέλλον, τώρα που προστέθηκε από το Viber.fsi

Viber Αυτοκόλλητα

Αυτή τη στιγμή, η λειτουργία δημιουργίας των δικών σου sticker είναι διαθέσιμη μόνο μέσα από την Android εφαρμογή. Αν δεν την έχεις λάβει ακόμα μπορεί η εφαρμογή σου να χρειάζεται αναβάθμιση ή το rollout να γίνεται σταδιακά. Οι εφαρμογές για iOS και desktop θα αποκτήσουν το χαρακτηριστικό αυτό σύντομα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Viber, χωρίς όμως να καθορίζεται συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Sony