Αργό ίντερνετ; 10 Καλύτερες Συμβουλές Για Βελτίωση Ταχύτητας

Το ίντερνετ κολλάει ή είναι αργό και ο πάροχος δεν σας δίνει την ταχύτητα που υποσχέθηκε; Με τις παρακάτω συμβουλές είναι πολύ πιθανό να βελτιώσετε την ταχύτητα του ίντερνετ. Στη λίστα υπάρχουν συμβουλές που μπορεί να εφαρμόσει ο καθένας, χωρίς να απαιτούνται τεχνικές γνώσεις. Κάποιες συμβουλές είναι για προχωρημένους χρήστες οπότε, είτε αρχάριος είτε ειδικός, αυτή η λίστα μπορεί να σας φανεί χρήσιμη.


Προσοχή, όλοι οι πάροχοι παρέχουν δωρεάν αριθμούς εξυπηρέτησης πελατών για δήλωσης βλάβης!


Μάθε Εδώ Τις Χρεώσεις Του 13888.


αργό ίντερνετ

1.Αλλάξτε Κωδικό

Ασφαλίστε καλύτερα το WiFi αλλάζοντας κωδικό από τις ρυθμίσεις του. Υπάρχουν διάφορα προγράμματα όπως το Greek WPA Finder, τα οποία βρίσκουν τους προκαθορισμένους κωδικούς WiFi του κατασκευαστή. Αν κολλάει και είναι αργό χωρίς ιδιαίτερο λόγο το ίντερνετ, είναι πιθανό κάποιος άλλος να έχει μπει χωρίς την άδειά σας. Αν αυτή είναι η αιτία, αλλάξτε κωδικό και αργό ίντερνετ τέλος!

αργό ίντερνετ

2. Ελέγξτε τον Υπολογιστή σας 

Ελέγξτε τον υπολογιστή σας, κλείστε προγράμματα που χρειάζονται internet και δεν χρησιμοποιείτε. Αν κάποιος άλλος υπολογιστής ή συσκευή πηγαίνει πιο γρήγορα στο internet, τότε σημαίνει πως κάτι δεν πάει καλά με τον υπολογιστή που πάει αργά. Φροντίστε να έχετε κάποιο λογισμικό προστασίας όπως το Bitdefender, το οποίο έχει και δωρεάν έκδοση.

αργο internet

3. Αφαιρέστε το ADSL Splitter

Συνήθως οι πιο πολλοί χρήστες έχουν σε μια τηλεφωνική πρίζα router και τηλέφωνο. Πολλοί υποστηρίζουν πως μια τέτοια συνδεσμολογία δεν επηρεάζει την απόδοση του ίντερνετ. Όμως θα σας προτείνω να τα έχετε σε χωριστή τηλεφωνική πρίζα, router και τηλέφωνο. Συνδέστε κατευθείαν το τηλεφωνικό καλώδιο στο router και στην τηλεφωνική πρίζα, χωρίς ενδιάμεσα “εμπόδια”.

αργό ίντερνετ

4. Βάλτε πιο μικρά Καλώδια

Αν έχετε πιο μικρά καλώδια χρησιμοποιήστε τα. Όσο πιο μεγάλο το καλώδιο, τόσο πιο μεγάλη και η απώλεια. Το πιο πιθανό είναι να μην δείτε αισθητή διαφορά με κάτι τέτοιο, αλλά θα βοηθήσει έστω και λίγο. Οργανώστε καλύτερα τα καλώδιά σας.

5. Κάντε παράπονα στον Πάροχο

Πρώτα τρέξτε το Speed Test, για να μάθετε την πραγματική ταχύτητα που σας δίνει η εταιρεία και να δείτε πόσο αργό ίντερνετ έχετε. Αν δεν γνωρίζετε τι είναι τα νούμερα του Speed Test, τότε διαβάστε το άρθρο που αναλύει την ταχύτητα ίντερνετ. Στην περίπτωση που δεν πιάνετε ικανοποιητική ταχύτητα, πάρτε τηλέφωνο τον πάροχο και κάντε παράπονα. Είναι πολύ πιθανό να στείλουν τεχνικό για να δουν τι μπορεί να γίνει για να βελτιωθεί η γραμμή σας. Αν όμως είστε μακρυά από το κέντρο αναμετάδοσης, οι ελπίδες λιγοστεύουν.

αργο ιντερνετ

6. Χρησιμοποιήστε καλώδιο Ethernet

Καλό το WiFi, αλλά σαν την ταχύτητα της ενσύρματης σύνδεσης με το router δεν έχει. Δοκιμάστε να συνδέσετε τον υπολογιστή με ένα καλώδιο RJ45 (καλώδιο δικτύου) και θα δείτε διαφορά αμέσως. Όχι τόσο στην ταχύτητα κατεβάσματος και ανεβάσματος, αλλά στη ανταπόκριση.

αργό internet cosmote

7. Κάντε επανεκκίνηση το router

Φαντάζομαι οι πιο πολλοί από εσάς ήδη γνωρίζετε πως, αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα ή το ίντερνετ είναι αργό, η πρώτη λύση είναι η επανεκκίνηση του router. Εάν αυτό δεν έχει κουμπί επανεκκίνησης, τότε το βγάζουμε για 1 λεπτό από το ρεύμα και το ξαναβάζουμε. Συνήθως δεν πρόκειται να βοηθήσει, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

αργό ιντερνετ πως το φτιαχνουμε

8. Υγρασία

Αν ο χώρος που είναι το router έχει υγρασία, είναι πολύ πιθανό να είναι η αιτία για το αργό ίντερνετ ή ακόμα και τις διακοπές. Ειδικά αν έχετε παρατηρήσει πως, ανάλογα τον καιρό, η ταχύτητα του ίντερνετ αλλάζει, τότε αυτή είναι η πιο πιθανή αιτία. Αν η πρίζα είναι πίσω από κάποια ντουλάπα για παράδειγμα, τότε θα πρέπει να της κάνετε χώρο για να αερίζεται και να μην πιάνει υγρασία.

9. Ενημέρωση firmware του router

Αν πάτε στις ρυθμίσεις του router από τον browser (που συνήθως είναι 192.168.1.1), κάπου στο μενού θα υπάρχει επιλογή για ελέγχο ενημερώσεων. Εδώ διαφέρει ο τρόπος που γίνεται ενημέρωση στο κάθε router. Θα πρέπει να το ψάξετε με το μοντέλο του router σας. Το πιο πιθανό είναι να μην ευθύνεται κάτι τέτοιο, αλλά μια ενημέρωση μόνο καλό θα κάνει για να αντιμετωπίσουμε καλύτερα το αργό ίντερνετ αλλά και μεγαλύτερη ασφάλεια.

10. Αλλάξτε DNS Server

Αυτή η συμβουλή είναι για προχωρημένους χρήστες. Μπορεί είτε από τις ρυθμίσεις του router, είτε από τον υπολογιστή να αλλάξετε DNS σε αυτόν της Google. Η συγκεκριμένη συμβουλή είναι ίσως μια από τις πιο αποδοτικές. Η διαδικασία είναι συγκεκριμένη και θα πρέπει να βρείτε οδηγίες για το λειτουργικό σας σύστημα ή το router σας. Χιλιάδες χρήστες προτιμούν DNS Server της Google.

αργό ίντερνετ

11. Σχολιάστε

Μην είστε παρτάλια! Αν το άρθρο σας βοήθησε, αφήστε ένα σχόλιο γράφοντας ποια ήταν για εσάς η πιο χρήσιμη συμβουλή.

Asus ZenFone 8 Android