Αποχωρεί από την OnePlus ο συνιδρυτής της Carl Pei

Μία απρόσμενη είδηση προέκυψε πριν λίγες ώρες που θέλει τον συνιδρυτή της OnePlus, Carl Pei, να αφήνει πίσω του την εταιρία. Η γνωστή ιστοσελίδα TechCrunch αναφέρει πως πηγές της επιβεβαιώνουν το παραπάνω, ενώ ταυτόχρονα στο Reddit διέρρευσε ένα έγγραφο που επιβεβαιώνει τη νέα ιεραρχία της εταιρίας.

Carl Pei

O Pei ίδρυσε την OnePlus πίσω στο 2013 μαζί με τον Pete Lay, ο οποίος παραμένει στα ηνία της ως CEO. Η ιστορία της εταιρίας είναι γνωστή, αφού ο Pei με τον Pete κατάφεραν να δημιουργήσουν από το πουθενά ένα νέο ανταγωνιστικό brand που σήμερα έχει φτάσει να θεωρείται αξιόπιστο, τόσο στην Δύση όσο και στην Ασία.

Συγκεκριμένα ο Carl Pei ήταν το πρόσωπο της εταιρίας για τον δυτικό κόσμο, με συχνές εμφανίσεις σε launch προϊόντων αλλά και συνεντεύξεις. Το τελευταίο διάστημα ο Pei ήταν επικεφαλής της σειράς Nord της εταιρίας, όμως πλέον στην θέση του τοποθετήθηκε η Emily Dai. Πρόκειται για την γυναίκα που ήταν υπεύθυνη της εταιρίας στην Ινδική αγορά, μία από τις πιο σημαντικές αγορές για την OnePlus.

Για την ώρα δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση από καμία από τις δύο πλευρές. Η αποχώρηση έρχεται σε ένα κρίσιμο σημείο για την εταιρία αφού αύριο, 14/10/2020, αναμένεται η παρουσίαση του νέου OnePlus 8T.

OnePlus Nord Android