Τώρα η Google σε αφήνει να στέλνεις SMS και από τον υπολογιστή!

Έχεις βρεθεί σε εκείνη την κατάσταση, στην οποία ζητάς κάποιον τρόπο να στείλεις μηνύματα κειμένου SMS από την άνεση του υπολογιστή σου; Αν έχεις μια Android συσκευή, κάτι τέτοιο καθίσταται πλέον εφικτό, χάρη στην εφαρμογή Android Messages. Πρόκειται για τον γνωστό SMS/RCS chat client της Google για Android συσκευές.

αποστολή sms από υπολογιστή

Είναι προ-εγκατεστημένο σε εκατομμύρια συσκευές και χάρη στο νέο update που καταφθάνει σήμερα (Ιούνιος 2018), μπορείς να έχεις πρόσβαση στα μηνύματά σου από έναν web client που λειτουργεί σε browsers όπως Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera, Apple Safari, Microsoft Edge. Και το καλύτερο; Είναι εντελώς δωρεάν, εκτός φυσικά από την χρέωση για τα SMS.

Αποστολή sms από τον υπολογιστή

Google αποστολή sms μέσω υπολογιστή

Όπως μπορείς να δεις, ο web client είναι αρκετά μινιμαλιστικός, ενώ εξοπλίζεται και με πολλά πρόσθετα features, αλλά και με το Google Material design. Το ήδη υπάρχον ιστορικό μηνυμάτων είναι προσβάσιμο μέσω της εφαρμογής. Μπορείς να στείλεις emojis, να ανεβάσεις φωτογραφίες και πολλά ακόμη, όπως ακριβώς μπορείς στην εφαρμογή του Android.

 • Λειτουργεί στους περισσότερους browsers, όπως Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge, Apple Safari και Opera.
 • Λειτουργεί μέσω WiFi ή δεδομένων κινητής.
 • Μπορείς να αποστείλεις μήνυμα κειμένου σε όλες τις υπάρχουσες επαφές σου.
 • Λαμβάνεις ειδοποιήσεις για νέα μηνύματα.
 • Μπορείς να δεις το περιεχόμενο του μηνύματος στις ειδοποιήσεις στο PC σου.
 • Υπάρχει Dark theme και υψηλής αντίθεσης λειτουργίες.
 • Το PC διατηρείται συγχρονισμένο με το smartphone σου, ώστε να μην χρειάζεται να σκανάρεις το QR code κάθε φορά.
 • Αν το τηλέφωνό σου χρησιμοποιεί δεδομένα κινητής, ο web client σε προειδοποιεί σχετικά για να μην καταναλώσεις όλα τα δεδομένα.
 • Υπάρχουν Keyboard shortcuts για ευκολία στη χρήση.

Πως σετάρεις και ξεκινάς τη χρήση του Android Messages for Web

Σημείωση: Το feature μόλις τώρα έχει αρχίσει να κάνει το επίσημο ντεμπούτο του. Αν δεν το βλέπεις ακόμη στην τελευταία έκδοση του app στο Android, σημαίνει ότι η Google δεν το έχει ενεργοποιήσει ακόμη. Απλά θα πρέπει να περιμένεις λίγο. Έλεγξε ξανά σε μερικές ώρες/ημέρες.

 1. Κατέβασε την τελευταία έκδοση της εφαρμογής  Android Messages από το PlayStore. Η έκδοση που πρέπει να κατεβάσεις είναι η 3.3.043.
 2. Άνοιξε την εφαρμογή και πίεσε στις τρεις τελείες στην πάνω δεξιά γωνία. Μπορεί βέβαια, να δεις και ένα pop up που να σε ειδοποιεί για το feature. Αν πατήσεις πάνω στο “try it” επίσης θα δουλέψει.
 3. Επέλεξε το “Messages for Web”.
 4. Πίεσε το “Scan QR code.”
 5. Άνοιξε τον browser και πήγαινε σε αυτήν την σελίδα.
 6. Στην ιστοσελίδα που θα ανοίξεις, βρες το toggle που αναφέρει Απομνημόνευση αυτού του υπολογιστή και ενεργοποίησέ το, αν τον χρησιμοποιείς συχνά, ειδάλλως μην το ενεργοποιείς για λόγους ασφαλείας.
 7. Χρησιμοποίησε τον QR code scanner στη συσκευή σου, σκανάρισε τον κώδικα που εμφανίζεται στο PC.
 8. Μετά τον επιτυχές σκανάρισμα, θα μπορέσεις με επιτυχία να συνδέσεις το laptop ή το desktop PC σου με το smartphone σου. Θα πρέπει να βλέπεις μια ειδοποίηση που θα σου λέει ότι έχεις ολοκληρώσει με επιτυχία την διαδικασία.

Σύμφωνα με το XDA Developers, τρέχει πολύ καλά σε Pixel 2XL (Android P), αλλά η συσκευή και το λογισμικό δεν έχει σημασία, με την Google να υποστηρίζει ότι θα καταφθάσει σε οποιαδήποτε συσκευή είναι συμβατή με το Android Messages. Αν μπορείς να κατεβάσεις την εφαρμογή από το Play Store, σημαίνει ότι θα λάβεις το χαρακτηριστικό.

I can only show you the door...