Πώς διαμορφώνεται η αγορά του Unlimited Data στην Ελλάδα;

Όταν πριν περίπου 6 χρόνια έμενα στην Αγγλία είχα απεριόριστο ίντερνετ στο κινητό με μόλις 15€ το μήνα! Από τότε και όταν επέστρεψα πίσω στην Ελλάδα παρακολουθώ με ενδιαφέρον το πως στην Ελλάδα σιγά σιγά διαμορφώνεται η αγορά του απεριόριστου ίντερνετ στο κινητό με ρυθμούς χελώνας προφανώς.

Η δυνατότητα των απεριόριστων δεδομένων εκτός από την ελευθερία που δίνουν, απαλλάσσουν και από ένα σημαντικό “άγχος”. Αυτό του να ελέγχεις σχεδόν καθημερινά πόσα δεδομένα έχουν απομείνει. Ας δούμε όμως τι κινήσεις έχουν γίνει από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο.

απεριόριστα δεδομένα στην Ελλάδα

Απεριόριστα δεδομένα από την Cosmote

Η πιο ρεαλιστική πρόταση που υπάρχει στην Ελληνική αγορά έρχεται από την Cosmote και το πακέτο play now unlimited που προσφέρει με 15€ απεριόριστη χρήση για υπηρεσίες μουσικής και βίντεο streaming. Δηλαδή για τις εφαρμογές YouTube, Netflix, Spotify, Apple music, CosmoteTV, Mad Radio και άλλες. Το πακέτο είναι ξεκάθαρο και τίμιο αφού δεν καταναλώνει τα MB του προγράμματος που είναι για γενική χρήση και δεν έχει όριο.

Απεριόριστα δεδομένα από την WIND

Η Wind προσφέρει απεριόριστα δεδομένα σε συνδυασμό με συμβόλαιο. Το πάγιο ανέρχεται στα 72€ σύμφωνα με το site της Wind και προσφέρει “Unlimited GB” όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Όμως στους όρους χρήσης αναφέρει ότι εάν καταναλωθούν 15GB τότε η ταχύτητα περιορίζεται σε εκνευριστικό βαθμό στα 384Kbps. Δηλαδή ίσα ίσα για αποστολή μηνυμάτων και πλοήγηση στο διαδίκτυο με καθυστέρηση. Το πακέτο δεν μπορεί να ανταγωνιστεί ούτε κατά διάνοια το 1€ για 1GB ανά ημέρα της Cosmote και της Vodafone.

Πως διαμορφώνεται τελικά;

Η Cosmote είναι η μόνη εταιρία που προσφέρει την πιο ρεαλιστική λύση για απεριόριστα δεδομένα στην Ελληνική αγορά. Παρόλο όμως που το πρόγραμμα play now unlimited δεν είναι και τόσο φρέσκο οι ανταγωνιστές της δεν ανταποκρίνεται με αντιπροτάσεις με αποτέλεσμα να καθυστερούν εσκεμμένα τον ανταγωνισμό.

Παρόλα αυτά εκτιμώ πως μέχρι το 2022 ο ανταγωνισμός θα έχει αυξηθεί σημαντικά με Vodafone και Wind να αντιδρούν με ρεαλιστικές προσφορές unlimited data αν δεν θέλουν να δουν μείωση στα έσοδα τους. Μην ξεχνάς να δοκιμάζεις με το Speed Test την ταχύτητα του ίντερνετ.

Asus ZenFone 8 Android