Απενεργοποίηση αυτόματων ενημερώσεων για συγκεκριμένες εφαρμογές

Απενεργοποίηση αυτόματων ενημερώσεων Android Play Store

Καλώς η κακώς πλέον έχει γίνει συχνό φαινόμενο μετά την ενημέρωση κάποιας εφαρμογής να δημιουργούνται προβλήματα. Για παράδειγμα πριν μερικές μέρες μία εφαρμογή που χρησιμοποιώ μετά από αυτόματη ενημέρωση έχασε το ένα και μοναδικό χαρακτηριστικό που χρειαζόμουν.

Για να λύσω το πρόβλημα κατέβασα χειροκίνητα το apk αμέσως πριν την ενημέρωση και το πρόβλημα λύθηκε. Όμως οι εφαρμογές ενημερώνεται αυτόματα από το Play Store οπότε θα είχα ξανά το ίδιο πρόβλημα αν δεν έβρισκα μία λύση σύντομα. Η απενεργοποίηση όλων των αυτόματων ενημερώσεων για τις εφαρμογές δεν είναι κάτι που συνιστώ για πολλούς λόγους.

Ευτυχώς η λύση είναι πολύ απλή, αλλά σχετικά κρυμμένη. Για να απενεργοποιήσω τις αυτόματες ενημερώσεις για την συγκεκριμένη εφαρμογή έπρεπε να πάω στο Play Store ώστε να βρω την εφαρμογή που θέλω. Στην συνέχεια έπρεπε να πατήσω πάνω δεξιά τις 3 τελείες για να εμφανιστεί το μενού που χρειαζόμουν.

Το κλειδί στην λύση αυτού του προβλήματος ήταν να απενεργοποιήσω την επιλογή “Enable Auto Updates”. Έτσι κάθε φορά που οι εφαρμογές θα ενημερώνονται αυτόματα αυτή θα περιμένει για την χειροκίνητη ενημέρωσή της, πράγμα που μάλλον δεν θα γίνει εκτός και αν η δυνατότητα που χρειάζομαι επιστρέψει σε κάποια μελλοντική ενημέρωση.

απενεργοποίηση

Αφήστε μια απάντηση

Τα email δεν δημοσιεύονται. Ανορθόγραφα σχόλια, με κεφαλαία ή εκτός θέματος διαγράφονται.