Το Mi 10 Youth είναι η απόδειξη για τον κατήφορο της Xiaomi

Το Xiaomi Mi 10 Youth ανακοινώθηκε μόλις σήμερα με SnapDragon 765G και γενικότερα αξιόλογα τεχνικά χαρακτηριστικά. Περιμέναμε να γίνει ο αντικαταστάτης του Xiaomi Mi 9 Lite που στα 200€ ήταν ότι πιο δυνατό υπάρχει αφού το Xiaomi Mi 10 Lite ξεκινάει από 350€. Δυστυχώς όμως η Xiaomi απογοήτευσε για ακόμα μία φορά όπως έκανε και με ολόκληρη τη σειρά 10.

Η πιο οικονομική έκδοση του Mi 10 Youth για την Κινέζικη έκδοση με 6GB RAM και 64GB θα ξεκινάει από 270€. Γιατί όμως ανέβηκε τόσο το κόστος; Λίγο πολύ όλοι χωνέψαμε την διπλάσια τιμή από αυτή που περιμέναμε από το Xiaomi Mi 10 αφού δεν πρόκειται για flagship killer, αλλά για πραγματικά μία ανταγωνιστική ναυαρχίδα.

Γιατί απέτυχε το Xaiomi Mi 10 Youth;

Το Mi 10 Youth ήταν η τελευταία ελπίδα του Κινέζου να αποδείξει πως δεν έχει καβαλήσει το καλάμι. Ενώ θα μπορούσε να είναι ο αντικαταστάτης του υπέροχου Mi 9 Lite, το εξόπλισαν με “άχρηστα” χαρακτηριστικά που ανέβασαν την τιμή. Ένα από αυτά είναι ο τηλεφακός 8MP με οπτική εστίαση X5 που δεν έχει καμία δουλειά να βρίσκεται σε μία τέτοια συσκευή. Μάλιστα ο συγκεκριμένος φακός έχει μέχρι και OIS, κάτι που απουσιάζει από την βασική κάμερα 48MP…

Τέλος, σημαντικό ρόλο στην άνοδο της τιμή έπαιξε και η παρουσία της υποστήριξης δικτύων 5G που ούτε καν στην Κίνα δεν υπάρχει ικανοποιητική κάλυψη. Το 5G έπρεπε να αρχίσει να τοποθετείτε σε κινητά μεσαίας κατηγορίας από το 2022 και μετά όταν η κάλυψη θα είναι έστω υπαρκτή. Παρόλα αυτά ακόμα και έτσι φυσικά παραμένει ανταγωνιστική πρόταση.

Το φταίξιμο θα μπορούσαμε να πούμε ότι προέρχεται κυρίως από τους ανταγωνιστές της Xiaomi που αρνήθηκαν να προσαρμοστούν στον ανταγωνισμό. Έτσι, αποφάσισε να καβαλήσει το καλάμι, αφού υπάρχει το κενό και το περιθώριο στην αγορά για να το κάνει.

Διάβασε τον πιο έμπιστο οδηγό αγοράς για πακέτα από Κίνα χωρίς τελωνείο.

Asus ZenFone 8 Android