Ενεργός στο messenger χωρίς πράσινη κουκκίδα; Γίνε αόρατος!

Το Facebook μπορεί να είναι ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης που μας έχει λύσει τα χέρια και μας ψυχαγωγεί, αλλά σίγουρα μερικές φορές για πολλούς είναι και κουραστικό. Γι’ αυτό ακριβώς θα σου δείξω ένα τρόπο ώστε να φαίνεσαι ανενεργός, όσο σε αφήνει δηλαδή το ίδιο το Facebook ώστε να μην σε “ζαλίζουν” συνέχεια με μηνύματα.

πως να μην φαίνεσαι ενεργός στο facebook

Παρακάτω θα μάθεις πως να γίνεις αόρατος, είτε χρησιμοποιείς το Facebook σε υπολογιστή, είτε χρησιμοποιείς τις εφαρμογές για Android facebook messenger, αλλά και messenger lite. Οι οδηγίες είναι σχεδόν ίδιες για Android και iOS με μικρές διαφορές.

Ανενεργός στο Facebook για υπολογιστή

ανενεργός στο messenger
  1. Το πρώτο βήμα είναι να πας το ποντίκι του υπολογιστή στο κουμπί με το οποίο ανοίγεις το chat, δηλαδή το παράθυρο που μιλάς με άλλους στο Facebook messenger. Εκεί υπάρχει ένα εικονίδιο που αποτελείται από 3 τελίτσες, το πατάς και στο μενού που εμφανίζεται πατάς “Ενεργή κατάσταση: ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΗ”. Όπως ακριβώς φαίνεται και παραπάνω εικόνα με βήματα και βελάκια.
  2. Το δεύτερο και τελευταίο βήμα: Στη συνέχεια θα σου εμφανιστεί ένα παράθυρο και εκεί πρέπει να πατήσεις το κουμπί, δηλαδή απενεργοποίηση της ενεργής κατάστασης για όλες τις επαφές. Είσαι έτοιμος, πλέον δεν θα σε βλέπουν ενεργό οι άλλοι στο messenger. Έχε υπόψιν πως το Facebook είναι μία αρκετά προβληματική πλατφόρμα και ενδέχεται να μην λειτουργεί πάντα σωστά αυτή η λειτουργία.

Αόρατος στο Facebook Messenger για Android

ανενεργός στο facebook messenger
  1. Για το Facebook messenger σε Android πρέπει να πατήσεις την εικόνα προφίλ σου που εμφανίζεται πάνω δεξιά.
  2. Μετά ανάλογα με την έκδοση του Facebook messenger που έχεις θα σου εμφανίσει το μενού που εμφανίζεται στην από πάνω εικόνα και πατάς εκεί που λέει Availability.
  3. Τέλος, θα σου εμφανίσει το μενού του Availability και εκεί μπορείς το απενεργοποιήσεις πατώντας το on ώστε να γίνει off.

Ανενεργός στο messenger lite

ανενεργός στο facebook messenger lite
  1. Όπως και στο facebook για υπολογιστή, αλλά και στην κανονική εφαρμογή του messeger έτσι και στο messenger lite τα πράγματα είναι απλά. Αρχικά θα πρέπει να επιλέξεις δεξιά πάνω το ανθρωπάκι ώστε να μεταβείς στις ρυθμίσεις.
  2. Στη συνέχεια, θα πρέπει να πατήσεις την πράσινη κουκίδα που εμφανίζεται δίπλα από το προφίλ σου ώστε να σου εμφανίσει το μενού που πρέπει στο κάτω μέρος της οθόνης.
  3. Στο νέο μενού που εμφανίστηκε θα πρέπει να απενεργοποιήσεις το “Turn off online presence” ώστε να φαίνεσαι ανενεργός στο Facebook.

Αν αυτός ο οδηγός σε βοήθησε μη ξεχάσεις να το κάνεις share με τους φίλους σου!

Asus ZenFone 8 Android