Ανακοινώθηκε το Xiaomi Redmi K30 με οθόνη 120Hz και τιμή από 205€

Ήταν θέμα χρόνου να δούμε την Xiaomi να ανακοινώνει ένα TechValue smartphone με ρυθμό ανανέωσης οθόνης 90Hz και πάνω. Αυτό έγινε πράξη με το Xiaomi Redmi K30 που φοράει SnapDragon 730G και θα ξεκινάει να πωλείται στην Κίνα από 205€ για την βασική έκδοση.

Το νέο Redmi K30 έχει οθόνη 6.67″ με ρυθμό ανανέωσης 120Hz που σημαίνει άκρως ομαλή εμπειρία κατά τη χρήση του κινητού σε εφαρμογές, μενού και ρυθμίσεις.

Η μπαταρία του είναι ακόμα ένα δυνατό του σημείο αφού θα έχει χωρητικότητα 4500mAh. Σε συνδυασμό με τον SD730G θα έχει σίγουρα δυνατή αυτονομία, αλλά προσοχή καθώς οι διαστάσεις του είναι μεγαλύτερες από του Redmi K20 και η αναλογία του 20:9…

Για λειτουργικό σύστημα επιλέχθηκε το Android 10 που μεταφράζεται σε σίγουρη αναβάθμιση σε Android 11, ίσως και 12. Το MIUI 11 δεν θα μπορούσε να απουσιάζει δυστυχώς όμως χωρίς να μπορεί να αξιοποιηθεί σωστά το dark mode για εξοικονόμηση ενέργειας αφού η οθόνη είναι IPS.

Τεχνικά μπορεί να μην υπάρχει κάτι ιδιαίτερο εκτός από τα 120Hz στην οθόνη, αλλά σχεδιαστικά οι αλλαγές είναι αρκετές. Οι κάμερες τοποθετήθηκαν στο κέντρο μέσα σε ένα “κύκλο”. Τέλος, η οθόνη η οποία δεν έχει notch, αλλά έχει δυο οπές για τις 2 selfie κάμερες είναι κάτι καινούργιο για την Xiaomi.

Μιλώντας για κάμερες, η βασική selfie κάμερα είναι 20MP με έναν δεύτερο βοηθητικό αισθητήρα στα 2MP για βάθος πεδίου. Η κύρια κάμερα στην πλάτη είναι 64MP με αισθητήρα Sony IMX686 και έχουμε άλλες 3 για ευρυγώνιες λήψεις, κοντινές λήψεις (macro) και τέλος για βάθος πεδίου.

Ασυνήθιστη είναι η τοποθέτηση του δακτυλικού αποτυπώματος στα πλάγια της συσκευής και όχι στην πλάτη, αφού η οθόνη είναι IPS. Υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση έως 27W και θα βγαίνει σε μπλε, κόκκινο και μοβ αποχρώσεις.

Η βασική έκδοση με 6GB RAM και 64GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου θα ξεκινάει από τα 205€ για την αγορά της κίνα και η διαθεσιμότητα ξεκίνησε από τις 12/12/2019. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κάτι για την Global Version του Redmi K30.

Αξίζει να είναι στις επιλογές σου;

Επειδή πλέον είμαι υπέρ των OLED οθονών σε ότι έχει να κάνει με smartphones, αλλά και του αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος στην οθόνη θεωρώ “καλύτερη” επιλογή το Xiaomi Mi 9 Lite στο ίδιο budget.

Ανακάλυψε όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου Xiaomi Redmi K30 εδώ.

Asus ZenFone 8 Android