Μόλις σήμερα η Google δημοσίευσε δελτίο τύπου για την περαιτέρω βελτίωση της εφαρμογής Google Maps με νέες χρήσιμες προβλέψεις για τα μέσα μαζικής μεταφοράς σε 200 πόλεις του κόσμου.
Το δελτίο τύπου της Google όμως παρέλειπε όμως την πιο σημαντική πληροφορία που είναι φυσικά αν θα υποστηρίζεται η Αθήνα ή και η Θεσσαλονίκη σαν τις πόλεις με την μεγαλύτερη κυκλοφοριακή συμφόρηση στην Ελλάδα. Έτσι επικοινωνήσαμε με την Google και η απάντηση ήταν θετική, αλλά μόνο για την Αθήνα.
Οι πιο πολλές από αυτές τις προβλέψεις στηρίζονται στην ανταπόκριση των χρηστών του Google Maps. Για παράδειγμα εδώ και μερικούς μήνες η εφαρμογή ρωτάει τους χρήστες αν το λεωφορείο είχε κόσμο εκείνη την ώρα και κάπως έτσι συλλέγει και επεξεργάζεται δεδομένα.
Όλες οι νέες δυνατότητες αν όχι ακόμα σύντομα θα ισχύουν για Android, αλλά και iOS.