Αεροπορική εταιρεία χρεώνει έξτρα προμήθεια χρήστες που χρησιμοποιούν… Ad Blocker!

Έχουμε δει πολλές “οικονομικές” εταιρείες να εφεύρουν παράλογες μικρές χρεώσεις για να ανέβει το συνολικό κόστος, χωρίς να το καταλάβει άμεσα ο ανυποψίαστος ενδιαφερόμενος, αλλά η συγκεκριμένη εταιρεία με έδρα την Ουγγαρία η αλήθεια είναι πως το πήγε σε άλλο επίπεδο!

Η αεροπορική εταιρεία Wizz Air λοιπόν, χρεώνει μία έξτρα προμήθεια τους χρήστες που κλείνουν αεροπορικά εισιτήρια χρησιμοποιώντας Ad Blocker υπηρεσίες για να αποφύγουν διαφημίσεις ή trackers! Το κόστος της προμήθειας αγγίζει τα 2€.

wizz air aircraft

Το συγκεκριμένο συμπέρασμα μάλιστα δεν αποτελεί θεωρία, αλλά εφαρμόζεται στη πράξη όπως φάνηκε κιόλας από την επίσημη απάντηση της Wizz Air σε πελάτη που ρώτησε για να μάθει τι ακριβώς είναι η χρέωση “system surcharge fee” που είδε. Όπως φαίνεται από τα παράπονα δεκάδων χρηστών, η συγκεκριμένη χρέωση ξεκίνησε να εφαρμόζεται τον Φεβρουάριο του 2022.

Η Wizz Air στην απάντηση της ανέφερε πως ο αλγόριθμος τους, χρεώνει τη συγκεκριμένη προμήθεια τα bot και πως η χρέωση σε πραγματικό πρόσωπο ήταν αποτέλεσμα κάποιου bug. Τέλος, πρότεινε σε όλους τους χρήστες να μην χρησιμοποιούν ad block για να αποφύγουν αυτό το bug και προφανώς την χρέωση.